Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość różowy polo koszulek

Poważny problem z Samsungiem pomocy help me!

Polecane posty

Hej, pisałem ostatnio o moim telefoniq. Dzisiaj po raz pierwszy od zakupu , czyli po 4 dniach rozładował mi się w końcu i poztanowiłem go naładować. Wsadziłem go koło 9-10 i chciałem czekać 12 godzin. A tymczasem on pisze że już bateria naładowana! Nie wierzę w to , że 3 godziny wystarczyły. Czy coś jest nie tak? Czy bateria mimo to wymaga formatowania i mam ją ładować jeszcze 9 godzin czy jednak już mogę wyjąć? Proszę o pomoc ! Dziękuję .

Gość caryca katarzynaII
Mimo że pokazuje, że jest naładowana, zostaw ją na te 12 bitych godzin:)

Gość silbermong183347
moj samsung ładuje sie 2 godziny i wystarczy.. ogolenie samsungi sie szybko ładuja, jak miałam kiedys motorole to jej potrzeba dobre 5-6 godz zeby sie naładowac:D takze nie przejmuj:D wszystko jest na pewno w porządku:D

ale na pewno ? bo chcę aby ta bateria służyła mi jak najdłużej, a z drugiej strony...a czy można ładować przy włączonym telefonie czy powinien być wyłączony?

Gość caryca katarzynaII
Jak telefon jest nowy, to trzeba mu sformatować baterię. I tak minimum 3 cykle-> pełne naładowanie do pełnego rozładowania. U mnie poskutkowało:)

Tak, jest nowy, rozładował się do końca - aż sam się wyłączył, teraz czekałem żeby się naładował, niestety już się naładował. Nie wiem, może faktycznie te nowe telefony teraz nie potrzebują tych 12 godzin tylko tyle dopóki jest napis - "bateria w pełni naładowana"

Gość caryca katarzynaII
Zaprawdę powiadam Ci, trzymaj go pod prądem 12 godzin, mimo że jest napisane: bateria naładowana :classic_cool:.

Gość silbermong183347
ja tam nie wiem. ja nigdy nie formatowałam baterii:D i tez juz mi wytrzymala 2.5 roku. w telefonie klawisze juz nie dzialaja a bateria nadal tak:D samsungi maja chyba słabsze baterie bo mi wytrzymuje tak przyciagłym uzytkowaniu 3 dni:D heheh a jaki masz model??

Gość mimo że naładowany
zostaw na 12 godzin.

sgh j700 , dodam,że od początku wytrzymał mi te 4 dni na 3 kreskach, ogólnie nigdy nie spotkałem się z tak świetną baterią, tym bardziej że mocno go eksploatowałem

Gość pan.da na tacę
różowy ? :D wiesz, ładowanie zależy od koloru :P

no różowy to on nie jest. wątpie by kolor miał znaczenie, ej a jak by tak ładować 6 godzin? to może wystarczy?

Gość silbermong183347
w sumie to mozesz go zastawic na te 12 godz przeciez nic mu sie nie stanie jak sobie polezy na kablu:D heheh ja mam e250 ale juz mocno zuzyty jest i zastanawiam sie nad kupnem samsunga avili- cudo:D

Gość Gerda2409
Baterii Litowo-Jonowych się nie FORMUJE (nie ma czegoś takiego jak formatowanie baterii). Starsze baterie typu Litowo wodorkowe i niklowo-kadmowe wymagały formowania ze względu na efekt tzw. pamięci. Reasumując ile byś nie ładował to i tak bateria będzie trzymała ci tyle samo, a jak nie wierzysz to www.google.pl

e 250 klasyk :) avila - to dotykowy rozumiem? bardzo ładny, efektowny to fakt, ale mój znajomy go ma i odradzał mi zakup takiego, ponoć problemy z tym panelem...ale ładny i opcji ma sporo, no i świetny aparat :) to poczekam jeszcze te 8 godzin :( będę jakoś musiał przeżyć 😭

Gość silbermong183347
no klasyk klasyk ale sie trzyma jeszcze i wiernie mi słuzył heheh a tak sie cieszyłam jak go kupiłam bo wtedy to bylo cudo poprostu heheh to mówisz ze avila nie bardzo?? strasznie mi sie podoba ale nie wiem jak to jest z tymi dotykowymi..

Gerda2409 w sumie masz rację, ale w googlach nic nie było ale skoro tak...bo ta bateria raczej nowego typu a ja już nie mogę wytrzymać bez telefonu...może jak go odłączę to nie będzie jakiejś tragedii :o

no przed paroma laty te telefony ze sliderem...mmm marzenie :) :) zresztą mi one nadal się podobają. Mi też się dotykowy podobał, fajnie tak podziubać ekranik :D ale z czasem to się robi trochę męczące w dodatku kumpel mówił , że na zimę to się go pozbywa, bo pewnie zamarznie...no nie wiem, nie będę odradzać, jestem tradycjonalistą i lubię klawisze, przyciski :) IPod albo Palmtop może być dotykowy ale telefon...dziwnie bym się czuł :D ale avila ma tak z zalet - świetną baterię, można pstrykać zdjęcia (chyba nawet ma lampę błyskową) słuchac muzyki, gadać i ona i tak trzyma ze 2-3 dni na maksymalnej

Gość Gerda2409
Nie będzie żadnej tragedii, odłącz spokojnie. Ja Avili nie posiadam, ale za to Samsunga F480-też dotykowy panel. Musiało minąć sporo czasu zanim się przyzwyczaiłam-trochę na początku wkurza gdy włącza się nie to co sie chce. No i na pewno nie jest to dla kobitek z długimi paznokciami, bo wybrać jakąs funkcję w tedy to masakra

Gość silbermong183347
a mi te telefony ze sliderem juz sie znudziły:D chciałam teraz jakis z klapka ale wybór maly a jak juz sa to takie strasznie duze a wiadomo torebka mała:D heheh ja paznokci długich nie posaiadam zawsze krotkie:D z tego co czytalam to avila lampy błyskowej nie ma. kurde tak mi sie podoba ale nie wiem co zrobic, nie wiem jak bedzie z smsami bo ja raczej pisze duzo a na takim dotykowym ekranie to moze byc roznie:D

Gość Gerda2409
sms-a na dotykowym na pewno nie napiszesz już tak szybko jak na tradycyjnej klawiaturze. Musisz wziąć to pod uwagę. Ale ze słownikiem pisze się w miare sprawnie. Telefo dotykowy ma chybe tyle samo wad co i zalet, ale za to że jest taki piękny i oryginalny nie zamieniłabym go już na telefon z normalną klawiaturą i małym wyświetlaczem

Gość silbermong183347
Greda---> a jak kupilas ten telefon to trzeba bylo jakies oprogramowanie wygrywac czy cos takiego?? czy poprostu właczyłas i juz??

Gość Gerda2409
nic nie trzeba wgrywać, telefon-jak każdy-ma swój soft. A widziałaś F480? Jest równie fajny co Avilla

Gość fanka Lady Gagi
widzialam:D bawilam sie nim nawet bo kolezanka taki ma:D jest bardzo fajny ale niestety za drogi na mnie.. avile widzialm w saturnie za 700zl wiec przystepna cena jak dla mnie:D

Gość fanka Lady Gagi
to ja silbermong183347:D pomyliły mi sie nicki:D

Gość Gerda2409
Wydawało mi się że oba te telefony są w podobnej cenie. W każdym razie jeśli nie jesteś pewna czy kupić, czy nie to poproś koleżankę, żeby dała ci się nim trochę "pobawić" w tedy unikniesz rozczarowań w razie co

Gość Gerda2409
@fanka lady-gagi - domyśliłam się że to ty

Gość fanka Lady Gagi
to bedzie raczej trudne bo juz nie wieduje sie z ta osoba:D chociaz jak go mialam w rece te pare chwil to strasznie mi sie podobal dlatego tak sie napaliłam na ta avile, takie cos innego niz zwykle telefony:classic_cool: jak pojde do saturna to sobie go obejrze dokladnie, pomacam:D

Gość Gerda2409
najlepiej gdybyś zbajerowała jakiegoś chłopaczka obsługującego na stoisku, żeby Ci go pozwolił włączyć i pobawić się menu, bo zabawa niewłączonym telefonem nic nie wnosi - są tam raptem4 guziki. A może na Alle gro znajdziesz taniej?

a to przepraszam , musiałem pomylić tą avilę z F480...te dotykowe wszystkie takie podobne, a ja już odłączyłem telefon bo się o to prosił...ale mam kolejny dylemat - Zauważyłem okropne ślady palców na ekranie :/ to mój kolega chyba się bawił i specjalnie wymacał...wczoraj wycierałem go ściereczką - taką delikatną jak do okularów, ale dziś patrzę w innym świetle i paskudne, tłuste ślady! :( nie wiem jak sie tego pozbyć...Chyba nie na mokro?