Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamanaaa na calegooo

bezrobocie mnie wykancza

Polecane posty

no to zostaje mi tylko call girl... ale tam tez trzeba jakiegos doswiadzenia. cholera.

taaak wiem te etapy sa pojebane moja kuzynbka bardzo dlugo nie mogla znalesc pracy, w koncu znalazla z pomoca mojej mamy i to za chujowa kase zwolnili ja bo redukcja etatow byla i po 3 miesiacach znalazla fajna, niezle platna:) znajomosc jezykow jej pomogla trzeba jakos przeczekac zly okes:)

Nie dziekuje;) Bardziej walcze z tym jak sie nie zlaamac

NO ja wlasnie umie dwa jezyki biegle i chcialabym pracowac dla jakiejs zagranicznej firmy ale nie wiem gdzie takich szukac

kurwa jednak znajomosci sie przydaja zawsze ktos moze Cie polecic albo podrzucic twoje cv :-O

NO dokladnie, tyle ze jak jestes w potrzebie to wlasnie znajomi sie od ciebie odwracaja, bo sie boja o swoja prace:/ Poje*ane to wszystko:/

Ok lece przejzec jakies oferty po raz tysieczny, dzieki wam za wsparcie na duchu;)

jezyki nie pomagaja... ja mowie w 3 i nikogo to nie obchodzi. co do aparycji - nie sadze aby to bylo najwazniejsze kryterium przy wyborze ludzkiego zmywaka na naczynia. jestem mila , mam swietne referencje ze szkoly, od nauczycieli, dobrze sie ucze, mam dobra opinie... jestem zalamana :(

6 -cy, i nawet nie wiem kidy to minelo! Na poczatku sobie myslisz a bedzie ok wkrotce ja bedzie miala i tak mija kolejny m-c i nic!

no dobra autorko, zycze powodzenia :) ja tez bede sie zmywac, poucze sie i nie bede marnowac czasu. pa 👄

a jaka branza Cie interesuje? Jest tyle serwisow z pracą w internecie,moze warto zajrzec? Ja miesiac temu skonczyłam wspołprace z pewną firmą,teraz sobie lecze kregosłup i juz dostałam kolejną,wiec skorzystam.Mimo kryzysu jest troche pracy wbrew pozorom.Napisz moze cos wiecej jakie masz oczekiwania,jaka branza Cie interesuje,co chcialabys robic,sprecyzuj sobie i pod tym kątem szukaj.Głowa do gory i wiecej wiary w siebie:)

"no to zostaje mi tylko call girl... ale tam tez trzeba jakiegos doswiadzenia." ale spokojnie... ustny :P egzamin rekrutacyjnyu zdasz na pewno a jeśli oblejesz :P to na pewno się wyciągniesz :P

Gość zalamanaa na calegooo
Dziekuje wam i pozdrawiam:)

:-O dobra trzeba sie posmazyc do 15 zeby wyrownac opalenizne a wy tam tyrajcie w pracy, hehe 🖐️

Niby chcesz pracować, ale nie masz koncepcji, nie masz spójnego planu poszukiwania pracy, chcesz pracować "w zagranicznej firmie", ale nie wiesz co chcesz robić :o Sory, ale tak szykać, to możesz jeszcze dłuuugo :o

Komiczne, sprawa z tymi ogłoszeniami w galeriach handlowych wygląda tak: żona mojego kolegi z pracy, lat 32 bodajże, w akcie desperacji wdępnęła do takiej galerii, do pierwszego sklepu z ogłoszeniem o poszukiwaniu pracowników, zgadnęła do kogo ma się w tej sprawie zgłosić i jakie papiery zostawić, a panienki jej na to: Ale my szukamy kogoś młodego :/ Poza tym, widzę, że autorka tego topiku też jest taką jęczącą mimozą, która brzydzi się pracy w np. Żabce. Ludzie, co z tego, że masz jedna z drugą wyższe wykształcenie. Teraz każdy głupi ma - albo sobie robi studia państwowe - najlepiej zarządzanie i marketing, pedagogikę, albo inżynierię środowiskową - aby mieć papier. Albo płaci i też ma dowolny papier. Studia też trzeba wybierać z głową, a nie dla papieru. Poza tym, jak się chce pracować, to się pracę znajdzie. Ja już pracowałam jako kelnerka, pomoc kuchenna, nauczycielka, sekretarka i tłumacz, wreszcie spec. ds. Intrastat, a teraz Pełnomocnik ds. Jakości i Spec. ds. Kadr i Płac. Zrobiłam w międzyczasie podyplomówkę, parę kursów i ciągle się czegoś uczę. Nie brzydzę się żadnej uczciwej pracy, bo to, że pracujesz w kuchni, czy w sklepie, to nic takiego. To po prostu początek, odskocznia, dzięki której wiesz, co dla Ciebie w życiu ważne, wiesz co chcesz robić. Masz jakiś dochód i możesz się rozejrzeć za czymś lepszym. Tak się robi, zamiast jojczyć. Koniec tematu.

"zgadnęła do kogo ma się w tej sprawie zgłosić i jakie papiery zostawić, a panienki jej na to: Ale my szukamy kogoś młodego :/" no wlasnie nie wiem jak to w praktyce wygląda - tylko wiem ze wszedzie kogos szukaja

Z drugiej strony nie ma w tym nic dziwnego, że do handlu szukają ludzi młodych i ładnych. W końcu predzej kupię coś od ładnej młódki, niż starszej pani po trzydziestce :o

Gość tyle ze wyglada to tak
ze w handlu szukaja osiemnastoletniej dziewczyny po studiach i z dziesięcioletnim doświadczeniem :o sama mam teraz 20 lat i skonczylam szkole, wybieram sie na studia a gdzie tylko w sklepie pytam o prace to mowia "szukamy mlodych ale z doswiadczeniem' ;o

bo doswiadczenie tego typu sie zdobywa w wakacje:) zreszta nie zawsze szukaja z doswiadczeniem:) bez przesady

W burdelach biorą bez doświadczenia w branży, nowicjuszki sa nawet wyżej cenione, niż pracownice doświadczone :classic_cool:

Gość j u p i t e r k a
dlaczego nie chcesz pracować z żabce? co to taki wstyd? no nie przesadzaj. Ja tez mam wyższe wykształcenie i pracowałam 2 lata na kasie w markecie. Zapieprzałam na 2 zmiany . W trakcie studiów w weekendy dorabiałam jako hostessa na targach, w centrach handlowych przeprowadzałam ankiety. Miedzy czasie szukałam czegoś innego i teraz mam porządną prace w świetniej firmie z branży: ochrona środowiska.... trzeba zacząc od czegoś małego. jAK idziesz na rozmowe i mówisz że jestes bezrobotna to ja sie nie dziwie ze cie nie chcą. TRZEBA SOBIE BUDOWAĆ ZAPLECZE w postaci innej pracy chociażby sprzątania. Od razu pracodoawca na ciebie inaczej patrzy, ze nie siedzisz w chacie i zcekasz na bog wie jaką dobrą robote na wypasionym stanowisku tylko zapierdalasz jak możesz. Po tym poznaje czy jestes pracowita, zaradna

"dlaczego nie chcesz pracować z żabce? co to taki wstyd?" wstyd moze i nie, ale za bardzo prestiżowa to ta robota nie jest :P "Miedzy czasie szukałam czegoś innego i teraz mam porządną prace w świetniej firmie z branży: ochrona środowiska...." tzn teraz siedzisz na kasie w markecie ogrodniczym? :P