Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

EMTI

PORADZCIE ...

Polecane posty

Sprawa dotyczy tego iż od dłuższego czasu pragne dziecka, ale ciągle na siłę próbuję sobie wmówić, że dziecko mi narazie nie potrzebne, że teraz świat stoi przede mną otworem, że mam szanse pozwiedzać i cieszyć sie życiem bez zobowiązań i wyrzeczeń, że lepiej pierw kupić dom, wyszaleć się z mężem,za 2 miesiące wychodzę za mąż, a dopiero potem dziecko.Tylko że takie wmawianie sobie, że jednak dziecka nie chcę działa może miesiąc, potem znowu myśl o nim powraca i myśle, że chciałabym mieć dziecko i to wszytsko robić z nim i meżem.Pieniądze mamy ,teraz mam prace, ale po ślubie zmieniam na lepiej platną, także dalibyśmy rade.

no właśnie wmawiam sobie bo wszyscy w koło mi mówią, żę po co teraz dziecko, że ono wszytsko ukraca, a ja wiem jakie są obowiązki jak ma sie dziecko, wiem że pelno nieprzespanych nocy przede mną, pełno trosk i wyrzeczeń,,ale predzej czy później i tak mnie to czeka. Mieszkamy w Angli, tu łatwiej się żyje, na więcej czlowiek może sobie pozwolić i nie martwi się czy mu pieniędzy wystarczy. Mam 21lat, gdy urodziłabym dziecko miałabym juz pewnie 22 bo w ciąże tak szybko się nie zachodzi, odchowałabym dziecko, dała do przedszkola i poszla do pracy,byłabym młoda z odchowanym już troche dzieckiem i możliwością zwiedzania świata z nim. Jakoś mnie ono nie przeraża.

Gość Śmiechu warteeeee
najważniejsze jest tego co ty sama chcesz. porozmawiaj z przyszłym mężem co na ten temat uwaza. dziecko powinno byc wasza wspolna decyzja nie mozesz podjac jej bez jego zgody.

To, że nie moge podjąć decyzji bez jego zdania jest wiadome. Dziecko to decyzja obojga rodziców, a nie widzi mi sie jednego z nich. Z przyszłym meżem już o tym rozmawiałam, ale przez to moje wmawianie, powiedział że porozmawiamy o tym po ślubie, bo wtedy już będzie wszytsko na spokojnie, nie będzie załatwia i stresów związanych ze ślubem i razem usiądziemy i przegadamy wszytskie za i przeciew. On ma 26lat w styczniu 27 i sam mówi , że pierwsze dziecko chciaby meć przed 30, albo tak jak jego brat, a miał 27 jak został ojcem.

Gość Śmiechu warteeeee
więc zaczekaj z decyzja ochloniesz i spokojnie sie zastanowisz. ja mam 22 lata moj 25 i jestem w 8mies ciaza to cudowny okres w zyciu kobiety mimo ze swoje wycierpiec trzeba:D

o no to gratulacje! :) Szczęśliwego rozwiązana życzę:) No coś mi się wydaje, że jednak zdecydyjemy się na dziecko:) Dzisiaj jak mój wróci z pracy to porozmawiam z nim jeszcze:) A teraz mykam na chwile obiad zrobić.

Gość otulona_snem
pieprzysz smarkulo od rzeczy