Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tamari

okropnie sie martwie

Polecane posty

jedyne co jeszcze moge doradzic to nie czekac jak leki nie daja ulgi szukac i zmieniac jak ma cos pomoc to to sie czuje w miare szybko są jakies zastrzyki sterydowe - lekarze mowia ,że to nie siano daja w tyłek i jak ma pomoc to puszcza ból a leki bywaj bardzo nieprzyjemne w skutkach wlącznie z koszmarami sennymi

>> wstrzas kazdy sam moze zakonczyc swoje cierpienie i zycie - to sie nazywa samobojstwo To jest sposób drastyczny, bo ktoś musi po tym posprzątać. Bardziej cywilizowana jest eutanazja.

Mojemu kumplowi ze stwardnieniem rozsianym (zaawansowanym) ozdrowienie wymodliła grupa modlitwy wstawienniczej z Odnowy Ducha Świętego przy duszpasterstwie akademickim. Modlili się nad nim kilka razy. On nawet nie był specjalnie wierzący i praktykujący. Lekarze jak go potem badali to stwierdzili że cud. To było parę lat temu. Choroba nie wróciła. Do tej pory o tym myślę...

yeez wiem ze ona juz na te płuca sporo lyka i chyba sterydowe tez bierze one maja skutki uboczne:-O sami dzieki:)

tak Tamati wiem ale czasami stawy daja podobne symptomy dlatego tak ważna jest dobra diagnostyka, bo lekarze sie bardzo ale to bardzo myla i jeden na drugiego jedzie potem ; pani jest żle leczona- a ja sie pytam jaki wplyw ma pacjent na diagnoze lekarza ?

>> poza tym bedziesz mial prpblem z glowy, jakby sie trzeba bylo nimi zajac Dobra, nie czas i miejsce na takie dygresje, ale powiem krótko - ja bym nie chciał być dla kogoś ciężarem, nie chciałbym, żeby ktoś musiał się mna zajmowac. Wolałbym umrzeć.

no tak, i jedno i drugie ma podloze autoimmunologiczne nie wiem co gorsze chyba ten toczen

Tamari spokojnie czekajcie na wyniki badań w Wawie macie dobrych lekarzy wiec głowa do góry ;)

Wstrzas jasne lepiej jak ktos to zrobi za ciebie i tez posprzata wtedy to jest drastyczne nie dla ciebie tylko dla tego kogos co ci poda zastrzyk

ja sie nie bedzie nikt musial zajmowac:-O bedzie na chodzie, tyle ze bedzie miala duzo ciezej no oczywiscie ze nie czas i miejsce bo jak chodzi o moja kolezanke to masz tupet zeby pyszczyc a jak o twoich rodzicow to juz zmiana frontu

toczeń?zależy który czeka ją być może biopsja nerek i setek badań immunologicznych spadek odp może mież też podłoże psychologiczne musi wszystko sprawdzić oczywiście z Twoim wsparciem mała:):P

hehe nie wiem Sami czy takich dobrych:) bede myslec jak beda wyniki, narzie to ja moge wspierac psychicznie:)

"Mojemu kumplowi ze stwardnieniem rozsianym (zaawansowanym) ozdrowienie wymodliła grupa modlitwy wstawienniczej z Odnowy Ducha Świętego przy duszpasterstwie akademickim." hardcore :D:D:D:D:D

>> a jak o twoich rodzicow to juz zmiana frontu Pyszczyc :classic_cool: Chcesz wiedzieć co bym zrobił? Owszem, jesli miałbym możliwość, to skróciłbym ich życie gdyby mieli się męczyć. Nie z wygody, a z miłości. Bo sam też chciałbym, aby ktoś pomógł mi zejśc z tego świata, gdybym nie miał już szans wyzdrowieć.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:-O komik spadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj

nie tak łatwo mieć nieuleczalną chorobę :P oni tylko czasem straszą tylko :O czekać na wyniki i nie panikować :)

jasne, jasne Ty odroznij calkowita wegetacje, ktora odbiera jakiekolwiek mozliwosci zeby cieszyc sie zyciem od powaznej choroby:-O bo widze, ze masz z tym problem

>> od powaznej choroby pytanie zasadnicze - czy ta choroba jest uleczalna czy nie. i czy leki przedłużają tylko agonie, czy też jest szansa na wyzdrowienie. Bo przełużac agonii nie ma po co :o

czym jest dla ciebie agonia? bo chyba mamy inne zdanie na ten temat

[zgłoś do usunięcia] komiczne (komik1112@o2.pl) "Mojemu kumplowi ze stwardnieniem rozsianym (zaawansowanym) ozdrowienie wymodliła grupa modlitwy wstawienniczej z Odnowy Ducha Świętego przy duszpasterstwie akademickim." hardcore Kwestia wiary, Kotuś. Ja też długo potem byłam w szoku. Ważne, że pomogło - choć do tej pory nie wiem, jak (Bóg to dla mnie abstrakcja). Maks już wtedy jeździł na wózku, miał problemy z mową, a teraz jest tak, jakby nigdy nie był chory. Do dziś jest to dla mnie niepojęte

>> czym jest dla ciebie agonia? Maszyny utrzymujące przy życiu; leki przedłużające życie w sposób destrukcyjny wpływające na organizm. i to wszystko przy juz wydanym wyroku.

ta choroa jest nieuleczalna ale da sie z nia zyc nawet 20 lat,wiec chce sie jeszcze nacieszyc kolezanka jakby co i mysle, ze ma prawo korzystac z zycia i bedzie mogla to zrobic nawet jeslli jest na to chora:-O

>> ta choroa jest nieuleczalna Jest róznica między nieuleczalna, a smiertelna :o Wszystko co pisałem, dotyczy tej drugiej :o Cukrzyca np. też jest nieuleczalna, ale nie jest śmiertelna 🖐️

napisalam, ze moja kumpela moze byc chora na powazna choroba nieulezalna tak???????? czyli taka ktora jest do konca zycia a to Ty zaczales pierdlolic o etanazji nie majac pojecia co i jak a teraz odwracasz kota ogonem wymiekam:-O

Pierdolisz tam :classic_cool: Wyluzuj sie nieco, słoneczko, fajne dziewczyny chodzą, jest spoko ;-)