Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka zwykla mama

prochnica na mleczakach

Polecane posty

Gość taka zwykla mama

moja corka 5 lat ma skłonnosc do procnicy. Poltora roku temu miala lakowane zabki, zeby prochnica nie przeszla na inne zabki. To nie tak, ze nie dba o nie. Codziennie pilnuje zeby dokladnie je myla 2 razy dziennie, sama nawet czasem poprawiam po niej. Ale mimo wsystko to ja dopadlo. Czemu tak sie stalo??? Bylam kiedys u znajomej wieczorem co ma o rok starsza corke, mala jej juz lezala w lozku, jak pryszlismy stala, zjadla troche czipsow popila cocacola i tak sie polozyla, bez mycia!!Myslalam ze padne! A moja coli nie pije, malo slodyczy a jednak... Ale daze do sedna, czy to ze mleczaki ma z prochnica bedzie mialo jakis wplyw na zdrowie zebow stalych?? Czy to znaczy ze bedzie wieksze prawdopodobienstwo tego samego???

Gość blee blee blee blee
chyba nie . moje kuzynostwo (rodzeństwo - dwie dziewczynki i jeden chłopak) jak pamiętam, to mieli dosłownie czarne zęby ( nie wiem jak u nich było z myciem zębów, ale słodyczy to napewno nie wcinali tonami). zęby stałe mają bardzo ładne (wizualnie - bo czy są tam jakieś dziurki to nie wiem).