Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość de szetza

Czy jeśli mialybyście wybór zdecydowały byście się jeszcze raz na dziecko?

Polecane posty

Gość de szetza

Żałujecie czasem skrycie, że zdecydowałyście się na dziecko? Co byście zrobiły gdyby czas można było cofnąć?

Gość weterytery
Żałuję i cofnęłabym czas bez zastanowienia... Dziecko zabrało mi wolność.

Gość weterytery
Żaden uśmiech i żadne "kocham cię" ze strony dziecka nie wynagrodziło mi straty mojej indywidualności!

Gość niesetyyyyyyyyyyyy
ja tez zaluje:-(

Gość de szetza
Przerażacie mnie. Jak to jest mieć dziecko?

Gość Vuota
ja też załuje :(

Gość ja na poczatku zalowalam
bo czulam sie jak w karuzeli, z ktorej chce wyjsc a nie moge. na nic nie mialam wplywu, tylko dziecko, dziecko, dziecko. wstawalam, kiedy ono sie budzilo ( zawsze za wczesnie-5 rano, oczy na zapalki), karmienie, przewijanie, zabawa, spanie karmienie i tak w kolko... Oczywiscie nikomu o tym nie mowilam i staralam sie byc jak najlepsza mama, dziecku niczego nie brakowalo,milosci tez nie... Az ktoregos dnia jakby obudzilam sie ze snu - zobaczylam, ze znowu moge spotkac sie z kolezanka, ze przesypiam cale noce, ze mam czas na ksiazki, filmy, ze mozemy wyjechac na udane wakacje, ze w dziecku zyskalam wspanialego kumpla :-D Maly ma 2 i pol roku. Niebawem urodzi nam sie kolejna dzidzia... Nie wyobrazam sobie zycia bez mojego dziecka. Teraz juz bym nie cofnela czasu,. Jestem szczesliwa.

Gość otulona_snem
nie nigdy nie żałowalam żałowałam, że nie zdecydowalam się na drugie dziecko

Gość dfgbcdgdf
uppp

Gość nigdy nie żałowałam
15.07.2009] 20:49 [zgłoś do usunięcia] weterytery Żaden uśmiech i żadne "kocham cię" ze strony dziecka nie wynagrodziło mi straty mojej indywidualności! Dziewczę drogie, gdybyś posiadała indywidualność, to dfziecko by ją wzbogaciło. Indywidualność jest czym czego nie można zabrać, Więc nie płacz za czymś czego nie miałaś. Ja na dziecko zdecydowałam się po 30 - te. I nie żałuję ani przez moment. Gdy kobieta zostaje matką, to już nigdy nie jest sama. Przeżyłam wiele trudnych chwil, rozpad małzeństwa i dziecko dodawało mi sił - tym że jest, że dla niego musze się bardziej starać. Faceci przychodzą, odchodzą, pracę można zmienić, przyjaciele cię zdradzą ale zawsze masz tego kogoś, kto Cię kocha stale i najbardziej na świeecie. I Ty masz kogo kochać. Ta miłość którą dajesz ubogaca nawet bardziej niż ta którą otrzymujesz.

Gość Codziennie słyszę KOCHAM CIĘ
od mojego dziecka - to cała moja wypowiedź w tym temacie:)

trudne pytanie bo patrząc na moje dziecko --nie wyobrażam sobie że Go nie ma więc napiszę tak nie wybrałabym na ojca tego samego faceta,ale zdecydowałabym sie na to samo dziecko:)

Gość ja urodziłam wcześnie
miałam 20 lat. Teraz 25, w miedzy czasie zdązyłam skończyć szkołe policealna i studia, raz na jakiś czas udaje mi się spotkać ze znajomymi, ojciec dziecka nie zyje od 4 lat, wiec w wielu miejscach bywam razem z nią . Wiem, że ominęlo mnie to całe szaleństwo "studiowania dziennie", moje plany musiałam zmienić o 180 stopni, ale gdybym mogła cofnąc czas, to jedyne co bym zmieniła to kierunek studiów, które wybrałam :P A moją małą kocham najmocniej na świecie ,nie przypominam sobie, bym kiedykolwiek żałowała, że pojawiła się w moim życiu i nie potrafie wyobrazic sobie, jak mogłoby wyglądac moje życie bez niej.

Gość a ja dziecka nie mam
ale już wiem że bym żałowała gdybym miała

Mialam 20 lat jak urodzilam. To byla wpadka. Zaluje. Tez codziennie slysze od mojego dziecka \"kocham cie\" i tez wiele razy mu to mowie. Bo tak jest. Ale nic nie zwroci mi straconych lat, okazji i bog wie czego jeszcze. Nic nie wynagrodzi mi samotnosci, wylanych lez, zalu.