Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kideon

co do picia w upały

Polecane posty

Gość kideon

Dziewczyny, co dajecie do picia swoim dzieciom w upały? Moja mała (2 lata) nie chce pić wody ani herbatki, dziś spróbowała napoju hortexu jabłko i mięta i bardzo jej smakował. Myślicie, że mogę jej dawać?

Gość alokaaaaaa
Woda mineralna niegazowana lub nisko gazowana.

Gość taaja
moja mała uwielbia kwaśne mleko i maślankę,w upały super gasi pragnienie. A jak chcesz swojej dawać soki,to tylko 100%.

Ja daję wodę i swoje kompoty. Teraz kiedy są owoce sezonowe to tym bardziej. ten hortex jabłko mieta, to w sumie najsłabszy rodzaj, bo to napój. Niewiele w nim soku. Ale np. jak nie chce nic pić, to z dwojga złego lepszy ten napój. Możesz sama spróbować zrobić sok plus mięte wrzucić. Jak dostaniesz, ale np. lemoniada.

Gość tylko woda
żadne słodkie napoje nie gaszą pragnienia. liczy się tylko czysta woda dobrej jakości i może być z dodatkiem soku z cytryny lub liścia świeżej mięty - naprawdę rewelacja - polecam. jak już mowa o napojach to w Biedronce jest pyszny jabłkowo-miętowy 2L za 2.69zł. czasem kupuję ale to można pić i pić i pić.

Gość rena23
Polecam kompot z torebką mięty, bardzo orzeźwia no i zrobiony sam nie ma konserwantów, skoro dzidzi smakuje sok jabłkowo-miętowy to nie powinno być problemu z kompotem.

Gość A jak cenowo te wielorazowe
Moj pije herbatki owocowe ,kefir,jogurty ,wode i soki rozcieńczone z woda.

Gość happiestmommy
Podbijam. Mamy znowu takie upały, a moje dzieci nie chcą pić wody, kiedyś nie miały z tym problemu, teraz nie wiem co im dawać, zeby się nie odwodniły.

Gość gość
happiestmommy dziś Jak sama nazwa mówi odwodnieniu zapobiega woda. Ale ty tu nie przylazłaś pytać o radę, tylko odkopujesz temat sprzed prawie 10 lat zeby wperdolić zaraz spam jakieś "sroczku" czy podobnego napchanego cukrem góowna :O

Gość gość
Ja preferuje Zywiec prosto z lodowki.

Gość gość
wode daje , czysta wode , czasami z plasterkiem cytryny

Gość bakalka
moje dzieciaki akurat zwykłej wody nie chcą pić, obeszłam to w taki sposób że daję im wodę smakowa Kubusia, tą akurat pija mi bez problemu.

Gość gość
To napój, nie woda.

Gość gość
Moja z kolei kubusia i innych smakowych nie lubi. Albo zwykła, chlodna woda albo soki, kompoty, herbata owocowa.

Ja się niestety niezbyt na tym znam... Dlatego też nie będę w stanie pomóc...

Gość gość
ja gotuje kompot i daje dzieciom i sama go pije. Woda t jest dla konia :D

Gość gość
gość dziś Człowiek to takie samo zwierzę jak i koń. To, że ty faszerujesz dzieci cukrem nie oznacza, że inni maja być tak samo głupi.

Gość gość
co wy za dzieci macie, ze nie chca pic wody?? tak nauczylyscie, tak macie ... moje dziecko ma 10 lat, od zawze pije glownie wode, czasem herbate Z MIODEM, PRAWDZIWYM, NIE Z CUKREM - mietowa, hibiscus. napoje typu cola, Fanta to ma 1 litr na miesiac. soki to tylko 100% ale rzadko. wole by jadlo owoce. swieze owoce. kompotow nie lubimy

Gość gość
Najlepsza woda z morza z sinicą. Polecam.

Gość gość
Jak mozna kompotow nie lubic?

Gość gość
Jak mozna kompotow nie lubic?

Gość gość
gość dziś Normalnie. Słodkie to i zamulające, w niczym nie lepsze od kupnych smakowych śmieci i napojów. Na deser można pół szklanki wypić co najwyżej.

Gość gość
Teoje dziecko pije ta sama colę lub fante przez miesiąc ? Otwarta, wygazowana, nieświeże popłuczyny ?

Gość grebbsa
gotuję kompot, piję duż wody, ale też kupuję gotowe napoje, lubię caprio ten z aronią, fajny jest w smaku, pod kiełbaskę z grilla pycha :) najważniejsze zeby pić dużo płynów

Gość DoMore
Moja niespełna 2 latka najchętniej pije wodę z butelki, którą sama w sklepie wybierze podczas spacerów. A hitem jest świeża mięta zaparzona i ostudzona :)

Gość gość
Mój 2 latek pije wodę taka z dziubkiem. Uwielbia kiedy może sobie sam w sklepie wziąć z polki ;-) a oprócz tego wodę z cytryna i odrobina miodu.

Gość gość
Woda wysoko mineralizowana, bo nie wystarczy dostarczyć do organizmu płyn, warto zadbać o poziom elektrolitow.