Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszkabiszka

jak piorun w blok jebnal ludziom popaliło sprzęt- co to sie dzieje!

Polecane posty

Gość myszkabiszka

stoje z mezem na parkingu do auta wsiadam, a tu jak jebnął piorun w blok- na dachu ogień i dym! popaliło w chałupach ludziom sprzęt! nam nic na szczescie! kurwa nie widziałam i nie słyszałam nigdy takiego skurwysyna!

Gość stwete
mi kiedyś telewizor spaliło!! :o

Gość myszkabiszka
przejebane! włacha jak to jest - te nowe tv LCD i plazmy maja jakies zabezpieczenia czy nie?

Gość kalooooooszeeeeeee
w jakim miescie???? u mnie dopiero zaczyna kropic w warszawie

\".300-500 zl na pochlaniacz piorunow!!! serio pisze......\" znaczy porządna listwa przeciwprzepięciowa czy inny ups? pomoże ale tylko jeżeli piorun uderzy w sieć energetyczną odpowiednio daleko, żeby same zabezpieczenia sieci już częściowo go rozładowały. jak dostaniesz bezpośrednio w zasilanie budynku to raczej nic to nie da i tak nic nie pomoże a i jeszcze przecież uderzeni pioruna generuje impuls elektromagnetyczny... więc jak walnęło w dach to i tak sprzęt dostał bezpośrednio a nie koniecznie tylko kablem czyli według mnie na uderzenie w dach bloku to niewiele pomoże :P

ta listwa nic nie pomorze u mojego sasiada w dom jebneło w komin to rozwaliło go a sprzęt elektryczny popaliło w u niego i sąsiednich domach chociaz mieli powyłączane z prądu ale poszło po antenie moja matka rozmawiała w tym czasie przez komórkę to jak ja popieścił prądem to ja trzepnęło i rzuciła komórkę o ziemie bo przez okno patrzała na burze i było okno otwarte a my mieszkamy od niego jakieś 200 metrów z PZU powiedzieli ze to był mały piorun ze tylko komin rozwaliło

Dlatego zawsze gdy idzie burza wyłaczam wszyskie sprzęty z gniazdka } Nawet wibrator? :P

Gość grabarz z długoletnim stażem
to przez ocieplenie klimatu u mnie w nocy tak dudniło a 3 lata temu spaliło telewizor teraz nowy dysk! trzeba z gniazdka wyłączyć, bo te zabezpieczenia nic nie dają! znajomym spaliło przez antenę