Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

xwoman

Fobia

Polecane posty

Moja fobia społeczna (konretnie lęk przed telefonowaniem) jest tak silna, że jak mam gdzieś zadzwonić, aż dysze z przerażenia. To jest straszne :(

najlepiej z fobiami walczy się poddając się jak najdłuższemu kontaktowi z tym co wywołuje fobie ;)

Gość fsdfds
zycie jest straszne , ale nie martw sie wkrotce przyjdzie smierc i ból minie

Leviatan, też o tym słyszałam ;) Od dzisiaj będe dla jaj dzwoniła do różnych instytucji :D Oczywiście żartuję :)

Gość fsdfds
chyba ze wpadniesz w panike albo wysiadzie ci serce . W koncu im dluzej mamy kontakt z niedzwiedzem ktory nas atakuje tym wiecej potu wylewamy

trenuj na biurze obsługi ery ;) porozmawiasz z automatyczną sekretarką i będzie ci lepiej :P

musisz się rozdzwonić do kogoś, najlepiej do koleżanki dobrej i razem byście przeprowadzili taką dłuuugą terapię :) telefon może byc z puszki i sznurka, taniej wyjdzie :D

Gość fsdfds
zmeczysz sie , a poprawy nie bedzie . Normalnie unikamy sytuacji niemiłych dla nas .

Przestraszona telefonem, pewnie nie pracujesz nigdzie... Bo jak tu?

Kafenauta, jak mam zadzwonić do znajomych, to odczuwam lekki lęk. Natomiast jak muszę zadzwonić do instytucji itp. to naprawdę jestem przerażona. W sumie to mnie nie tylko fobia odstrasza w tym, ale i lęk przed tym, że rozmówca w telefonie podniesie głos, skrytykuje...

Gość bezrobotna kryśka
jezuuu mam to samo, ja sie ludzi boje ale mam chyba deprche:(h

Teraz powinnam zadzwonić i umówić się na wizytę prywatną u lekarza. Znając siebie (jak dobrze pójdzie) zadzwonie za jakieś 3 godziny... masakra.

Gość fsdfds
są sposoby by te fobie zniknęły, przez umilenie sytuacji tak że przestajemy ją kojarzyć z lękiem tak ale uniekanie sytuacji sprawia ,ze bedziemy sie lepiej czuli i nie stracimy tylu nerwów . Unikanie to nie jest wyjscie , ale wchodzenie w sam srodek moze być twardym lądowaniem

Zawsze odkładam na później telefonowanie, bo się boje...

Gość przestraszona telefonem
owszem nie pracuję, kiedyś gdy pracowałam, to się tak nie bałam. boję się , nienawidzę telefonów . nigdy nie wiem kto jest po drugiej stronie :( co gorsza boję się też mejli. dlatego nie mogę wyslać CV :(

ale tak sobie pomyślałam, że może alkohol pomoże Ci? dodasz sobie trochę kurażu i bez problemu zadzwonisz?

Gość fsdfds
to macie przerąbane , bo w dzisiejszym swiecie nie mozna sie niczego bać . Wrecz przeciwnie trzeba byc pewnym siebie i scągnąc majtki nawet czy byc wylewnym i rzucać przeklenstwami jak doda czy Britnej przed kamerami .

Mam w domu 3 piwka;) Może starczą na ten jeden telefon :o

Wiemy, że mamy przerąbane. Niech się rodzice znęcają nad dziećmi :o Na pewno przygotują je do życia:o

ja bym sie jednym upiła. ale lepiej wódką. zawsze jak mam wyjść z domu to popijam , to się mniej boję i więcej uśmiecham do ludzi :)

Czystej nie pije ;) No ja tez nie wypije 3, bez przesady. Jedno wystarczy..