Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość synowa-odtrącona

Urodziłam córeczki! Czy kobiety które rodzą córki są gorsze?

Polecane posty

Gość synowa-odtrącona
Co by zrobił mój tesc gdyby mial same córki , nie wiem . Narazie to widze że ona jest jego oczkiem w głowie , i jej dzieci też są przez niego bardziej lubiane od moich , tylko dlatego że są chłopcami . umieram z płaczu Tak jak bym słyszała swojego teścia

ja tez mam córkę i nie uważam, żebym była gorsza od tych mam, które maja synków. Teścia masz przygłupa i tle więc sie nim nie przejmuj. Musi byc z niego straszny prostak, aż mnie to zniesmaczyło. Ja mam siostrę, która tez ma córkę - czyli u nas tez babiniec ale wszyscy oszaleli na punkcie najmłodszej - mój tata w szczególności mimo że przecież to już 4 dziewucha :) trzymaj sie ciepło i ciesz dziećmi :)

Gość umieram z płaczu
do autorki ode mnie. tak córka będzie zawsze lepsza niz synowa. Pomysl tez o tym ,że twój teśc patrzy nieco inaczej na was. On jest wściekły ze ma faceta drugiego, a tymasz jednego kochanego. Nikt ciebie nie zostawił a jego córkę ktos juz zostawił- i to go boli i stara sie na siłe udowodnic ze ona jest lepsza. powiedz mu ze mnie zaden facet nie zostawił nigdy i dziewczynka mająca swojego ojca wcale nie jest gorsza od syna bękarta którego ojciec nie chciał. To go zaboli a co...

Gość umieram z płaczu
autorko- teraz juz widzisz dlaczego tesc uwaza dziewczynki za gorsze niz chłopaków. Nie dlatego ze są ogólnie odrazające, ze sa twoje itp. poprostu o córki bardziej się człowiek boi i dlatego on uwaza ze syn lepszy. Nawet jak tak mówi sie to nie wolno uzywac słowa ze syn lepszy a córka gorsza. Poprostu trzeba uzywac słowa- no to teraz pilnowac trzeba córki jak oka w głowie bo to kruszynka, bo to królewna, anie jakis gorszy gatunek :) my tez jestesmy kobietami i onas bardziej sie troszczyli rodzice i pilnowali niz naszych braci. Syn jak wróci o północy to mały pikus ale jak córka się spóżni to juz sa czarne scenariusze co się stało. To sa obawy , ale nie wolno mówic ze my kobietki jestesmy gorsze. To nie na miejscu słowa.

Gość umieram z płaczu
kolejna sprawa. Ty urodziłas, jego córka urodziła. A wyobrazasz sobie jakbys nie mogła zajsc w ciąże? wtedy byłabys ta gorsza. A tu cżłowiek urodził zdrowe dziecko i jeszcze słyszy ze jest gorsze...dramat. powiem Ci ze moi faceci tzn oprócz męza(tylko tata i brat0 chcą bym miała syna. Mamie to obojetnie, pewnie chciałaby córkę by miec kogo stroic, zeby chwalic się sliczna wnuczka itp. Mojemu męzowi obojetnie co będzie- i to sie liczy. A mąz mówi mi ze wazne by dziecko miało mózg, moze byc brzydki chłopak , ale jak jest inteligentny i potem bogaty wiedzowo i finansowo wtedy bedzie miał kobietki. A jak babka jest pusta i ładna to czym sie chwalic? niedorobem takim w koronkach?

Gość no tak jak córka wróci
po północy to strach że zgwałcona a jak synuś - to jakoś nie ma strachu ze to on właśnie gwałci - jeszcze pewnie duma jaki jurny a później płacz matuli przed sądem że jakaś kurwa mu synusia sprowokowała i biedactwo chcą do więzienia wsadzić.

Gość synowa-odtrącona
Jak można wytłumaczyc słowa które powiedział teść że jeśli nie urodze kiedyś syna jego synowi to mąż mnie zostawi . Mój mąż jest na tyle rozsądny że mnie uspokoił potem ale jednak źle się coś takiego słyszy .

Gość synowa-odtrącona
Jak to nie będzie , oczywiście że będzie bo jego córka wymusiła na swoim mężu , który miał brzydkie nazwisko by przyjął jej . Więc z tym nie ma raczej problemu . Martwi mnie co innego , jego stosunek do moich dzieci a jego stosunek to dzieci które dostał(jak on to nazywa) od córki , bo ja mu dałam troche za mało:( tak to określił .

Gość jeeeb eee
jedna z wypowiadających się powyżej co urodziła córeczkę nazwała ją MAXIMA ooo jeeeeb czujec ie co będzie jak dziewczynka wyrośnie na grubaskę wysoka? Ja pierdziu, ludzie to mają nasrane....

nie rozumniem takiego podejscia...kurcze moj mezczyzna jak mu powiedzialam ze jesem w ciazy (to byl 5 tydzien) zaczol mnie calowac po brzuszku i mowic \"moja kochana coreczka\" a jak si dowiedial ze to bedzie corka to oszalal ze szczescia :) ten twoj tesc jaki stary taki glupi jest ja bym sie go zapytala wprost czy mysli ze po sexsie podlanczam sobie komputer w pizde i wybieram z menu czy chlopiec czy dziewczynka, wlosy blond czy rude, kolor oczu itd.potem bym mu powiedziala ze taki brak szacunku to niech zostawi dla swojej zony, a jak facet nie potrafi stanac w twojej obronie przy tesciu to na koniec dodala bym :to nie moja wina ze twoj syn nie potrafi syna zrobic. i bym wyszla piznowszy z akcentem drzwiami :)

Gość umieram z płaczu
no tak to jest. lepiej jak o północy synus gwałci niz jak córke gwałcą. Fakt faktem mamusia potem płacze jak do więzenia syn idzie- posiedzi i wyjdzie, a córka ma skaze do końca zycia, często ma dziecko z takiego gwałtu, nie jest juz dziewica i tp. ale to inna sprawa. Co do tescia który powiedział,że jego syn powinien cie zostawić autorko. Nawet tego nie komentowałam bo to ogólnie jakas patologiczna jego wypowiedz. Powiedz mu ze tak wychował syna aby nie zostawiał zony , to ze jakis facet zostawił pana feścia córkę to ona ma pecha. ja jestem szczęsliwa z męzem i uwazam się własnie za lepsza.Tyle.

A, no chyba, że córka wymusiła...:o O tak, popieram malinową:) Z takim teściem nie chciałabym mieć kontaktu:o A twój mąż powinien coś z tym zrobić.

Gość synowa-odtrącona
Mąż jedynie mówi mu że jest dumny z tego że ma córki , bratu kiedyś wypomniał że jest najstarszy a wogóle nie ma rodziny . Nie moge złego słowa na swojego męża powiedzieć .

Gość umieram z płaczu
wiesz co- daj sobie spokój z panem tesciem. Przygotuj kilka ripost na zaczepki: ja nie mam bekarta więc jestem lepsza mnie facet nie zostawił więc jestem lepsza tez mam dziecko i nie jestem gorsza moje dziecko ma ojca a pana tescia wnuk nie ma ojca bo go zostawił. I tyle. jestes lepsza!!!!!!!!jeses szczęsliwa!!!!!! urodzisz kolejną córkę i tez będziesz lepsza!!!!!!! bo masz dzieci których ojciec NIE ZOSTAWIŁ- i to jest lepsze.

Gość umieram z płaczu
o i własnie ta kolejna riposta: nie moja wina ze pana tescia syn robi córki. widocznie woli córki :)

Ale palant z tego teścia.Wytłumasz mu na obrazeczkach, że od faceta zależy płeć. Zresztą co za pieprzenie człowiek to czlowiek, dziecko to dziecko.

Gość lidka słomka
umieram z płaczu - o mnie rodzice chyba sie szczególnie nie bali, bo w szkole jak mi jakiś chłopak dokuczał to wracał do domu z podbitym okiem bo ja sobie w kaszę nie dałam dmuchać :D Mimo, ze nie miałam starszego brata, od którego mogłabym się nauczyc bić, pluc itp :) Znowu moja dalsza kuzynka, około 16 lat tłucze chłopaków w szkole notorycznie i naprawdę się jej boją, na jednej imprezie rodzinnej widziałam jak otwierała butelkę zębami, tzn, kapsel zębami urwała :) Jak to faceci zobaczyli, (w tym mój mąż) to omal im oczy z orbit nie wyszły :D A ma starszego brata, który jest duzo od niej delikatniejszy i jakby zniewieściały. Nie jestesmy taka słaba płcia jak nas malują :) Myślisz, że chłopakowi krzywdy nie zrobia? Matka zawsze będzie się bała tak samo o córkę jak i o syna. Syna też ktoś może napasc, pobić, a nawet zabić. Płeć go przed tym nie uchroni.

ja bym zrobila tak jak napisalam :) bo cienta ze mnie zdzira ;P ogolnie to raz juz sie pozarlam z tesciami jak probowali mnie z brzuchem przed oltarz zagnac, a moj stanowczo ich popieral :) im powiedzialam ze swoja corke mnieli to mogli ja uczyc jak zyc.ze ja nie bede brala slbu tylo przez ciaze albo dla oka ludzi...i sie wyprowadzilam...oczywiscie przez to roeszlam sie z "A" w 3 mniesiacu ciezy...za rok bierzemy slub i O DZIWO! jego rodice nie mowia nam jak mamy zyc i ile mamy mniec dzieci, bo wiedza ze ja tego nie chce i juz!swoja droga to chyba nie musza 30 letniemu synowi pokazywac paluskiem na swoim schemacie co ma kiedy robic?! teraz ogolnie wszyscy bardzo sie lubimy :):)

Gość umieram z płaczu
lidka- ja o takich ewenementach pisałam ze sa takie, ale nie znaczy ze żadnej facet silniejszy od niej nie zgwałci jej, to nie znaczy ze bez faceta poradziłaby sobie w zyciu dorosłym. jako nastolatka moze posobie odchody zjadac, ale jest kobieta i tego nie zmieni nawet jak zje kapsel. Widac ze to taki zdziwaczały ewenement,ale kobieta lubi byc kobietą , ale twoja znajoma musi do tego dorosnąć.

Gość umieram z płaczu
oj oczywiście ze matka o syna tez się będzie bała chociazby aby narkomanem nie został, aby nie zrobił dziecka jakiejsc dziwce, aby nie trafił na złą kobietę, aby zatrudnili go do dobrej pracy, itp.ale strach mimo to jest inny niz o córkę. Inny nie znaczy mniejszy, ale jakby troszkę na córkę sie dmuch i obserwuje wnikliwiej.

Gość lidka słomka
aha, czyli wg ciebie kobieta musi być delikatna i płaczliwa bo inaczej nie jest kobietą? i do tego najlepiej zeby nosiła zawsze sukienki, zanosiła się perlistym śmiechem i widowiskowo mdlała co jakiś czas??? Sorki, ale wg mnie to już nie jest kobieta tylko rozlazła klucha. Kobieta powinna umieć sie bronić, więc przestan gadać głupoty. A zgwałcic mogą nawet chłopaka. Wykolejeńców nie brakuje.

Moje dziecko też zapewne będzie w mniemaniu teściów gorsze, bo szwagierka i jej mąż długo się starali i leczyli więc to bardzo wyczekiwane dziecko.Już nie wspominając, że jestem tylko synową, a ona córką.Mam to gdzieś.Bardziej zależy mi na tym żeby moi rodzice bardzo kochali wnuka czy wnuczkę.Choć pewnie nieraz zrobi mi się trochę przykro, ale i tak życzę szwagierce zdrowego synka i szczęścia.

Gość bedzie ok
do autorki..jestem obecnie w ciazy spodziewamy sie coreczki z poprzedniego malzenstwa mam syna..moj partner pokochal go jak swego:)gdy podjelismy decyzje ze postaramy sie o dzidzie moj partner marzyl o corce i mial to gdzies co mowia jego bracia...a nazwisko...pierworodny...a on na to juz mamy syna:)i on jest dla mnie pierworodny:) jezeli Twoj maz cieszy sie z coreczki kocha was obie bo jestescie dla niego calym swiatem walic tescia!!!!!!!!!!!!!!!pewnie gol mu skacze ze wam sie uklada a nie jego corce!!!skoro juz raz zostala sama... najwazniejsze zeby miedzy Toba a mezem nie wystapily kwasy bo zaczniecie sie przez to klocic a tesc bedzie sie tylko z tego cieszyl...udowodnijcie mu ze wala was jego dogryzania hmm moze to smieszne co powiem ale my plec dziecka zaplanowalismy..jest na to sposob:)hehe przynajmniej ja w to wierzylam i udalo sie jezeli ktoras z was pragnie corki to starac sie o nia trzeba 4-3dni przed owulacja plemniki zenskie sa silniejsze i bez zadnych problemow przezywaja 72 godziny sa zywotniejsze i szybciej zapladniaja w czasie gdy meskie pleminiki po drodze umieraja...synusia w szczytowy dzien owulacji przypada ona na 14-15dni przed spodziewana sie miesiaczka ale to zalezy wszystko od tego ilu dniowy ma sie cykl...jest mase na necie sposobow jak to obliczyc....ja zycze wam szczescia,milosci i pociechy z coreczki a TESC!!!!!NIECH SIE GONI!!!!!!!

Gość bedzie ok
AAA I DZIEWCZYNY PROSZE!!!!!WIEM LATWO POWIEDZIEC...ALE NIE ZYJECIE Z TESCIAMI!!!!!!PAMIETAJCIE WAZNE JEST JAK WAM SIE W ZWIAZKU UKLADA!!!!!!!!!!!JA JUZ TO PRZESZLAM...TEMAT RZEKA....TYLKO JEDNA ZAPAMIETALAM ..SLOWA OD BABCI MOJEGO EKS MEZA..."WESZLAS W GNIAZDO SZERSZENI"!!!I TO PRAWDA!!ALE BYLO MINELO TERAZ JESTEM SZCZESLIWA I DZIEKI BOGU OD TESCIOW I MOICH RODZICOW MIESZKAM BARDZOOO DALEKO I SPOTYKAM ICH KILKA RAZY W ROKU:):)

A ja chce miec dwie córeczki albo trzy. Zadnych chłopców! Moja mama ma trzy córki, siostra mamy dwie. Nie lubie chłopców. Oczywiscie jesli mi sie taki przydarzy to bede go kochac, ale wolę córeczki. Nie rozumiem Twojego tescia. Powiedz mu ze najwazniejsze ze dziewczynki są zdrowe. Zapytaj z czego byłby bardziej nzadowolony - ze zdrowych wnuczek czy chorego wnuczka.

Gość agaonka
a ja mialam inaczej niz Ty, moi tesciowie maja 3 synow i poczawszy od 2-go kazdy kolejny mial byc dziewczynka ale coz natura chciala inaczej :-) kiedy ja zaszlam w ciaze juz na dzien dobry slyszalam,ze ma byc dziewczynka! podczas gdy my z mezem marzylismy o synku ale oczywiscie najwazniejsze bylo zdrowie dziecka jakiejkolwiek plci... gdy po usg okazalo sie ,ze bedzie zdrowy chlopiec maz szczesliwy zadzwonil do domu i uslyszal tekst- JESTESMY ROZCZAROWANI. Myslalam,ze mnie roz....doli, maz staral sie mnie przekonac,ze to tylko zart a ja sie denerwuje... ladne zarty! Dowiedzialam sie,ze tesciowa w modlitwach prosila o wnuczke. Wiem,ze Cie to boli, ale to tylko swiadczy o nich tzn o tesciu i staraj sie to traktowac jak powietrze. A tak na marginesie jak urodzil sie synus to malo sie nie pos...aja tacy zakochani ale mimo wszystko to co bylo wczesniej zapisalo sie w pamieci i gdy beda pojawiac sie kolejne wnuki to wiem,ze dziewczynka bedzie ich objawieniem. Dziwne bo doswiadczeni ludzie powinni wiedziec i przedkladac nad plec zdrowie dziecka bo to jest najazniejsze.

Gość Kate znad rzeki Hudson 2
U mnie Moi rodzice chca wnuczke, a mój mąż syna :) ale to w sumie dla jaj jest gadanie, wazne ze zdrowe. Nie rozumiem podjescia Twojej rodziny.

Gość synusia też mogą zgwałcić
jacyś pederaści a wtedy wstyd na całą wieś :D:D:D

Gość sdsdsdsdsdsd
Nie przejmuj się kobieto! Nie którym mężczyznom ciężko się wyjaśnia takie sprawy, ma byc chłopiec bo oni sobie tego życzą! żałosne