Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość synowa-odtrącona

Urodziłam córeczki! Czy kobiety które rodzą córki są gorsze?

Polecane posty

jaki patalogiczny jeste ten twoj tesc wspolczucia czy wazne czy to dziewczynka czy chlopczyk najwazniejsze ze macie zdrowe dzieci temu staremu moze chodzi o nazwisko ze nie pojdzie dalej ale sral to pies ja bym na Twoim miejscu temu pajacowi dogadywała tak niby delikatnie ale dosłownie i napewno sie nim nie przejmowała tym bardziej jak masz wsparcie meza

Gość teść ma coś z głową
jestem ciekawa co by zrobił jak byś urodziła mu chorego wnuka! z resztą to nie rodzisz dzieci dla niego! ani ty, ani jego córka nie stałyście matkami tylko po to by jemu sprawić przyjemność! pamiętaj o tym

Gość matka z córką
autorko, czy mieszkacie w kraju muzułmańskim? he he he co się będziesz pierdołami przejmować, my z mężem mamy synka, ale bardzo pragnęliśmy córki, a i tak najbardziej to chcieliśmy, aby dziecko było po prostu zdrowe

Gość najważniejsze jest to
by dziecko było zdrowa... o płci decyduje facet! Twojemu mężowi na tym nie zależy , Tobie również! Twoje dzieci są twoje a dzieci twojej szwagierki jej :D no nie, z twojego teścia to palant!!!! :D

Gość najważniejsze jest to
i jeszcze jedno! lepiej żeby twój teściu nie rozkazywał nikomu rodzic dzieci bo nie wie co czułaś Ty autorko! jego żona! a nawet córka! przy porodzie :O

Gość masz teścia matoła
:O :O można zrozumiec że woli córka od synowej , że boli go iż ma nieślubnego wnuka ale że miesza ciebie z gównem :O

Gość kobieto czym się przejmujesz
ciesz się że urodziłaś córki bo gdyby nie kobiety nie było by mężczyzn :)

Gość FERDTGV
A u mnie w rodzinie kuzynka mojego taty ma corki ANie,Monike,kAROLINE I NATALKE :)

Gość ojihyuguyrew
:):):)

Gość do umieram z płaczu
sorry, ale pyerdolisz takie banialuki, że żal doopę ściska :O Stereotyp to powinno być twoje drugie imię, a nazwisko - bezdenna umysłowa ciasnota :O :O Koorwa, kto takie kretynki wychowuje ? :O Z jakiej choinki ty się urwałaś, idiotko i skąd czerpiesz te swoje "mundrości" ? :O

Gość zgadzam się z wypowiedzią wyże
wzgadzam się z wypowiedzią wyżej na temat tej calej umierającej od płaczu. Lepiej niż synuś gwałci niż gwałcą córkę ??!! WTF ???!!!! Córka to bezwolna mimoza w kokardkach i sukienusiach, a jak nie, to babochłop i dziwadło ? Córki się bardziej pilnuje niż syna ? W którym Islamskim kraju się wychowujesz, pokrako, że masz takie "poglądy"? I jeszcze jedno - o gwałtach na chłopcach nie słyszałaś ? :O Jezusie, brak słów.

Gość mam nadzieje, że umierająca
z płaczu jest bezpłodna

Gość no to faktycznie
kretynka, zgadzam się :O

Gość Syn to syn
Nie ma co mówić coka na całym świecie to coś gorszego. Pogódź się i staraj o syna.

Gość Córki nie przedłużają lini rod
Córki nie przedłużają lini rodu. Kto by chciał mieć jedynie córkę? Owszem po synie może być ale chłopak na 1 miejscu. A dwie to...porażka. Staraj się dalej.

Przechodziłam przez coś podobnego tylko od strony mojego teścia i jego mamy-czyli babci męża.Od samego początku płeć dla mnie i mojego małżona nie grała roli,jednak gdzieś w głębi serca miałam przeczucie że będzie syn(sprawdziło się) teściowa jak usłyszała że będzie wnuk-zaczęła wrzeszczeć mi do słuchawki, że by mi ucho urwało.Teść?Zaczął kręcić nosem, że szkoda że to nie dziewczyna,że on chciał wnuczkę, że kolejny chłopak-teściowa zaczęła mu ciosać kołki na glowie, to jedyne z czego się ucieszył że urodzę syna-że nazwisko zostanie podtrzymane :O tak samo mama mojego teścia-pojechaliśmy do niej uradowani powiedzieć jej o płci,bo cała rodzina była bardzo ciekawa co urodzę-babcia tak samo,ło matko,znowu chłopak(sama miała 2 synów), że ona chce wnuczkę, że chyba jej nie doczeka.Zrobiło mi się cholernie przykro,bo dziecko wyczekiwane było przez wszystkich,bez względu na to co będzie miało między nogami,ale teść i jego mama sprawili mi straszną przykrość tymi słowami.Czułam się jakby składali u mnie zamówienie na płeć dziecka a ja nie sprostałam ich oczekiwaniom,zawiodłam swoich klienów.Mąż to widział,prosił mnie abym się nie przejmowała,olała takie głupie komentarze i zajęła się dbaniem o siebie w ciąży, a nie pierdołami które wygadują dorośli,jednak niedojrzali emocjonalnie ludzie.

Po tym przekonałam się, że nie warto takich ludzi sluchać i przejmować się tym co mówią.Czy kobieta urodzi syna czy córkę-żadna płeć nie jest gorsząca,tylko zawsze znajdzie się jakiś idiota, któremu przeszkadza kropka nad i.Koleżanki z pracy,zaś zwolenniczki płci żeńskiej biadoliły, że szkoda że urodzę chłopca ,bo chłopaka nie da się ładnie ubrać,nie jest taki słodki jak dziewczynka,z chłopcami są tylko problemy.Mnie kopara opadła do samej podłogi,choć zwykle mam cięty język, ale na takie kosmiczne bzdury mnie samej brakło już sensownej odpowiedzi :/ ale stwierdziłam ,że może gadają pierdoły z przemęczenia, i z braku doświadczenia-bo takie stwierdzenia słyszałam od bezdzietnych koleżanek..

Gość kaska2112
Twoj tesc mieszka na wsi?:P Bez kitu, zal. Tez mam corke! Nie jestem gorsza. Fakt faktem, maaaało rodzi sie chłopców w ostatnich czasach, slyszalam wiele okreslen wsrod znajomych, ze facet nie potrafi chlopaka zrobic. Smiech na sali!

Gość bez obrazy ale
twój teść jest ograniczony, niech poczyta więcej o tym jak się "robi dzieci" i niech przyczepi się do Twojego męża, że syna nie potrafi spłodzić a nie czepia się do Ciebie..swoją drogą zaścianek i tyle, jak można mieć pretensje do płci, my z mężem kilka lat staraliśmy się o dziecko, mamy córeczkę, jest Naszym oczkiem w głowie :) pozdrawiam i życzę dużo siły bo rodziców męża się nie wybiera i pewnie nie raz jeszcze usłyszysz, że jesteś "gorsza" ale nic nie poradzisz, mentalności takich ludzi nie zmienisz..

Gość alecooztego
u mnie w rodzinie płeć nie ma znaczenia, wszystkie dzieci, dziadkowie , teściowie itd kochają tak samo.. Płeć nie ma najmniejszego znaczenia, bardziej bym nawet powiedziała, że to dziewczynki są faworyzowane, obdarowywane pięknymi ubrankami, chłopcy rowniez, ale wiadomo chłopczyka tak ładnie jak dziewczynke sie nie ubierze. ;)

Gość z motylkiem na dłoni
a ja kocham swoje dzieci takie jakie są (a mam chłopca i dziewczynkę) i nikt nie robił w domu z tego powodu jakiegoś zamieszania, bo najważniejsze było to,żeby się zdrowe urodziły, co nie znaczy, że gdyby były chore kochałabym mniej - w naszej rodzinie każde dziecko jest mile widziane i płeć nie ma żadnego znaczenia ale wiem,że różnie to bywa u innych znałam takie małżeństwo, w którym rodziły się same córki ( łącznie 6 ) a ich tata bardzo pragnął mieć syna znam też takie, w których rodzą się sami synowie i nawet z koleżanką śmiałyśmy się ostatnio,że jaka forma takie placki:) ale są też takie pary, które w ogóle nie mogą mieć dzieci i to jest dla nich największy dramat - niektóre z nich zdecydowały się na adopcję i te wybierały chłopców

a kiedyś byłam świadkiem takiej luźnej rozmowy w pracy na temat dzieci - rozmawiały dwie panie, jedna miała 3 córki, druga 1 i zastanawiały się jak to zrobić,żeby mieć syna - podszedł do ich pewien starszy mężczyzna, który miał 3 synów, uśmiechnął się do nich i powiedział im,żeby rzekły tylko słowo, to on nawet na upał nie będzie zważał:)

Gość .............,,,,,,,,,,,,,,,,,
temat jest z 2009 roku

temat może z 2009 roku ale problem aktualny

Gość mama_córek
mam ten sam problem Mam dwie córki i jestem w 20 tygodniu ciązy Najpierw jeden lekarz powiedział ze bedzie chłopiec -mójn mąz był przeszczęśliwy Drugi lekarz ze widzi dziewczynkę , mąż niby się cieszy ,ale juz nie tak jak na syna. Powaleni sa ludzie . A ja modlę się żeby było zdrowe i nie wymęczyło się przy porodzie A mój tato jest na obrażony bo to aż 3 dziecko będzie!!! iLE JA JUŻ ŁEZ WYLAŁAM

Gość Bożena, która miała być synem.
Moja babcia urodziła 4 córki, a po jej śmierci dziadek ożenił się i spłodził 3 synów. Czy to nie dziwne? Może to jednak zależy i od kobiety? Może od kwasowości?

Gość gość
Ogólnie kobieta stoi niżej od mężczyzny, tak to wygląda w tradycji (nie tylko polskiej) - większośc społeczeństw jest patriarchalnych. Dziwię się jednak, że tak przejmujesz się gadaniem teścia- to znaczy, że sama nie uważasz się za osobę wartościowa. Gdyby mój teść czy rodzic pozwolił sobie na taka uwagę, nie zobaczyłby więcej ani mnie, ani moich dzieci. Jak sama nie będziesz szanować siebie, to zawsze będziesz szukac akceptacji u takiego mężczyzny, jak twój teść.

Gość gość
masz babo w rodzinie Ściewra tak sobie wybrałaś gratuluję

Gość gość
nie chodzi o to ze tak to wygląda w rodzinie tylko w RELIGII i we wszystkich społeczeństwach RELIGIJNYCH katolickim i arabskim

Gość gość
a u mnie w rodzinie więcej zawsze kobiet, bo było silniejsze jak wyszedł mojej Maciorze Synuś wyczekany, to poszedł na księdza :D