Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxxoleczkaxxx

WIELKIE OKROPNE ROZSTĘPY PO CIĄZY!!!!! CO ROBIĆ????!!!

Polecane posty

Gość xxxoleczkaxxx

Używałam już przeróżnych kremów przeciw i na rozstępy i nic nie pomaga są grube fioletowe na nogach pośladkach, biodrach co robic? czy wam pomógł jakiś krem na rozstępy? słyszałam że niby ten z avonu jest dobry ale ludzie duzo gadali że te do tej pory co używałam pomagają i gówno. może znacie jakieś domowe sposoby swoich babć, które mogłyby mi pomóc? bo ta kosmetyka to narazie nic mi nie pomaga i jest gówno warta. pozdrawiam wszystkich którzy chcieliby mi pomóc i mieli podobne problemy

Gość kochana nie ma żadnego
środka na rozstępy, one z czasem ci tylko zblednom i nic więcej.

Gość tez się tego boję
a od kiedy zaczęły Ci się pojawiać rozstępy, że jest ich teraz az tak dużo? Stosowałaś w czasie ciązy jakieś kremy?

stosowalam kremy w czasie ciazy (mustela i bio-oil) i rozstepow nie mam,ale mysle ze to moze miec zwiazek z uwarunkowaniami genetycznymi. Moja mama tez nie ma ani jednego a smarowala sie tylko oliwa z oliwek

Gość Ja tez uzywałam
od samego poczatku ciazy przerozne Bio-Oil tez stosowałam i gowno:(Tez mysle ,ze jest to uwarunkowane genetycznie,chociaz moja mama nie ma ,ani jednego ehhhhhhhhhhh.Moje ciało wygląda okropnie:(

Gość kochana nie ma żadnego
masz rację Aga UK smaruje się w ciąży żeby zapobiegać ich powstawaniu

ja tez mam wielkie rozstępy po ciąży , smarowałam się w ciaży i do tej pory je smaruje minęło już pół roku odkąd urodziłam a rozstępy jakie były tak i są . zapisałam sie na laserowe usówanie rozstepów to jedyny sposób żeby sie ich pozbyć ale musze poczekać z 2 tyg , bo sa kolejki

Gość xxxoleczkaxxx
używalam w ciązy kremow (fissan, prevenstria, pecfecty) i nic :( a moze znacie jakies domowe sposoby ktore wam pomogly?? np. jakies pellingi z czegos czy cos?

podobno peeling z kawy pomaga złuszczyć naskórek a po tym zabiegu trzeba dobrze wsmarowac krem na rozstępy . chociaz powiem szczerze że juz wszystkiego próbowałam i co prawda rozstepy trochę zbielały ale nie zniknęły i sa widoczne

Gość xxxoleczkaxxx
a jak zrobic ten pelling z kawy?

wlewasz do pojemniczka troche oliwki i dostpujesz sporo kawy takiej normalnej żeby konsystencja była lekko płynna i smarujesz sie tym mazidłem kolistymi ruchami tak a 10 minut spłukujesz to i smarujesz sie kremem na rozstepy

Gość xxxoleczkaxxx
dzieki a slyszalam ze tez dobrze wsmarowywac cytryne na rozstepy to prawda?

Gość xxxoleczkaxxx
no wlsanie nie wiem sama sie zastanawiam cytryna wyżera ale moze pomaga przy rozstęoach jak z czyms tam sie ją rozrobi

Gość xxxoleczkaxxx
a często trzeba robic ten pelling z kawy zeby cos pomógl?

dziewczyny ukończyłam kosmetologie... Więc to, to że peeling z kawą to jak najbardziej... potwierdzam to. Cytryna nie uszkodzi skóry dla tego, że witmaina C działa pobudzająco odbudowę kolagenu. Na kolagen należy zadziałać i wewnętrznie i zewnętrznie. Należy codziennie zażywać witaminę C w tabletkach (dzienne zapotrzebowanie 250 ml, zwykle kupuje przez net), albo jedz owoce które mają witaminę C (np. grejfrut) NaStępnie smaruj te miejsca preparatami które zawierają oliwkę z oliwek by rozmieńkczyć skórę i na noc smaruj mascią witaminową A. (możesz ją kupić w aptece, tak samo jak witaminę C) Dużo kosmetyków z oliwką znajdziesz na stronce superkoszyk . pl

Gość xxxoleczkaxxx
dziekuje bardzo za rady a moze jesc bez problemu te witaminki i wsmarowywać jak karmi się piersią?

Gość xxxoleczkaxxx
a jakiego najlepiej uzywac preparatu ktory zawiera oliwe z oliwek? czy poprostu kupic zwykłą oliwke dla dzieci i się nią smarowac?

Gość xxxoleczkaxxx
??

Gość izabela374
nic ci to nie da,bo blizny i takie wgłębienia zostaną

To, że rozstępy można porównać do blizny to fakt, ponieważ uszkodzenie tkanki a dokładniej (colagenu) następuje w tym samym miejscu, ale jeżeli rzeczewiscie będziesz dbać o to i leczyć cylulit co dziennie, rano i wieczorem to po około 3miesięcach zobaczysz efekt. Powstawanie cellulitu jest baaaaardzo dłógim procesem więc dla czego miał by zginącć w jeden dzień!!!!!!!!!! co do oliwki to ja bym wybrała tą, superkoszyk.pl/product-pol-346-BAMBINO-Oliwka-dla-Dzieci-i-Niemowlat-150-ml-z-Witamina-F.html lub http://www.superkoszyk.pl/product-pol-2999-JOHNSON-BABY-Oliwka-100-ml.html No i oczywiście radziła bym żeby inne kosmetyki, też zawierały np. oliwe z oliwek

ja w ciazy nie bylam, ale kiedys dosyc duzo uroslam i przytylam i zrobily mi sie roztepy Jedyne co pomoze do dieta i porzadny krem, ja uzywalam vichy, majatek za niego zaplacilam , ale zbladly tak ze nie bylo ich widac, bo niestety sie ich nie pozbedziemy na zawsze

Gość nusia85
złośnica89 a którego vichy używałaś ???

ja mam kilka ciemnych krech na brzuchu, zaczęły wyłazić po 16 tygodniu ale czy na to pomaga jakiś krem..? nie wiem, stosuję chyba profilaktycznie balsam, pod prysznicem masuję brzuch żelem z ziarenkami i ostrą rękawicą.. a i tak pewnie z czasem zbledną tak jak moje wcześniejsze na piersiach.

Polecam na rozstępy zrobić serię zabiegów mikrodermabrazji (ścieranie naskórka), kupić dobry krem i na tak przygotowaną skórę wcierać. Jestem kosmetyczką i sama robiłam sobie te zabiegi (dosyć mocne, skóra po była bardzo czerwona lekko opuchnięta) ale rozstępy bardzo się spłyciły stały się praktycznie nie widoczne a po ciąży miałam naparwde duże. Teraz jestem znowu w ciąży (koniec 6 miesiaca), stosuje krem Mustela, jak narazie nic mi się nowego nie pojawiło (a juz mam dosyc spory brzuch) ale wiadomo że rostępy powstają najczesciej w ostatnich dwoch miesiacach ciąży. Jeśli znowu pojawi się problem wiem jak się z nim uporać. Zamiast mikrodermabrazji można tak jak pisały dziewczyny wyżej wykonać peeling ale musi być dosyć mocny.

Gość mamuśka......
do xxxoleczkaxxx : zwykła oliwka dla dzieci nic nie daje....ja smarowałam się nią całą ciąże...polecono mi ją ze względu na bezpieczeństwo płodu no i podobno skóra miała byc nawilzona żeby nie pojawiały się rozstępy... nic to nie dało... Aby uniknąć ich nalezy stosowac juz w ciąży specjalne kremy od 4 miesiąca (nie wcześniej) bo potem to juz nic nie poradzisz...w ostatnich 2 miesiacach i 2 miesiace po urodzeniu uzywałam kremu z kolagenem ale to juz za pozno... rozstepy były i juz nie znikną, jedynie zbledną z czasem... jak blizna...Ostatecznym wyjsciem sa zabiegi chirurgiczne dla tych, których na to stac. pozdro:)

Gość do maja kaja 34
mamuśka...... - nie opowiadaj głupot dziewczynom. Rozstępy znikną po serii peelingów. peelingi kwasowe wyrównają koloryt skóry mikrodermabrazja tak jak pisała A_B spłycą maksymalnie rozstępy