Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość astamanianaaaaaaaaaaaaa

Excel - blagam pomocy !

Polecane posty

Jestem tak cieniutka w tym programie,ze nawet nie wiem jak to wytlumaczyc o co mi chodzi :( Jak mam w jednym pliku na arkusz1 cos zapisane, w innym miejscu na kompie mam inny plik i np. arkusz2 cos zapisane itd.itd i chcialabym to polaczyc w jedna calosc to jak to zrobic ? :o to co np.jest w innym miejscu np.arkuszem1 chce by przekopiowac czy nie wiem jak to sie wlasnie robi stalo sie arkuszem2 na innym pliku,zeby wszystko bylo na jednym pliku,ale pokolei jako arkusz1,arkusz2...itd...kurcze,czy ktos mnie zrozumial i jest w stanie mi pomoc ? :(

Gość szpinakowa
ja bym skopiowała ten drugi plik do arkusza w pierwszym pliku, arkusze masz na dole z lewej strony, możesz zmieniac ich nazwę, dodać więcej

no wiem,ale jak skopiowalam w tym innym pliku i wkleilam jako arkusz2 to powstalo jakies pismo gotyckie, nie do odczytu w kazdym razie....w pracy ode mnie tego wymagaja a ja nie potrafie buuuuu :(

Wejdź w plik z arkuszem1, pousuwaj wszystkie niepotrzebne arkusze (czyli zostaw tylko 1) klikając na nie (na etykietkę) prawym klawiszem i \"usuń\". Potem wejdź w plik z arkuszem2, kliknij na niego prawym klawiszem, wybierz opcję \"Przenieś lub kopiuj\", w pierwszym okienku zaznacz plik z arkuszem1, poniżej zaznacz \"(przenieś na koniec)\", i zapisz zmiany.

Gość szpinakowa
pismo gotyckie czy same krzyżyki?

wielbiciel,ale o to chodzi,ze ja nie chce z arkusza1 do arkusza2 przekopiowac w tym samym pliku,tylko mam kilka na kompie w roznych miejscach i chce stworzyc 1 wspolny,czyli z innych przekopiowac do pierwszego numerujac arkusz1,2 itd itd...da sie tak zrobic? no i jak sie pozbyc tego gotyckiego pisma po wklejeniu,bo nic nie widze? :(

gotyckie pismo, ktore jest ledwo do odczytania - skad sie to wzielo ?

niestety, moge to dopiero jutro w pracy wyprobowac,wiec wpisze sie tutaj i dam znac......na pewno nie probowalam usuwania arkusz1,2 itd...moze to pomoze OBY! Dziekuje bardzo za wypowiedzi no i jeszcze kwestia gotyckiego pisma = jak sie go pozbyc raz na zawsze?

Gość astamanianaaaaaaaaaaaaaa
wielbiciel - KOCHAM CIE :) normalnie udalo sie huraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!! Jedynie mam jeszcze problem z tym pismem gotyckim, po przekopiowaniu nie da sie odczytac, najpierw tak a po sekundzie zmienilo sie w takie wlasnie pismo - prosze o pomoc jak to poprawic? :(

Otwierasz pierwszy plik: Na dole w arkuszu 1 masz zakładki. Przechodzisz tam na arkusz 2 Otwierasz drugi plik, ktory chcesz skopiować: Zaznaczasz wszystko kursorem myszy i wciskasz prawy klawisz myszy, wybierasz kopiuj. Teraz w pierwszym pliku w arkuszu 2 dajesz wklej. Piszę z pamięci, bo nie chce mi się otwierać Excela. ale nawet jak jest tam wieksza lista wyboru, to dojdziesz. Zawsze możesz cofnąć operację i nie zapisywać pliku.

ok zaraz sprawdze czy to dziala :) i napisze jak mi poszlo

wedrujacy i to mialo pomoc na gotyckie pismo ? :( bo nie pomoglo, owszem przekopiowalo sie, ale w takiej samej formie 😭 jest inny sposob ????????

pomoze mi ktos ? sama sobie z tym nie poradze - prosze :(

Gość do ku... nędzy
takie niedouczone pindy pracują w biurze co nawet prostych operacji w excelu nie znają, a człowiek zna doskonale kilka profesjonalnych programów, o pakiecie office nie wspominając i ku... roboty nie może znaleźć 😡

Gość do ku... nędzy
poczytaj sobie helpa, tam wszystko jest napisane

sama wlasnie do tego doszlam - to jest w formatuj komorki :):):) jestem w 7 niebie ........dzieki wszystkim za pomoc :) 🖐️ W razie czego i tak bede pytac :P

Wedrujacy - juz napisalam, ze sama sie z tym uporalam, takze bardzo dziekuje za probe pomocy, znalazlam to klikajac prawym klawiszem myszy w formatuj komorki - ale sie ciesze, ze sama do tego doszlam :) dzieki