Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wiolcia23

problem z piersiami

Polecane posty

A więc od niedawna uprawiam petting, od kilku dni moje piersi są bardzo nabrzmiałe (wprawdzie zbliża mi się okres i możliwe iż to od tego,) ale nigdy przed okresem nie bolały mnie piersi , a teraz gdy dotkne je trochę mocniej odczuwam ból. Mam 17 lat tak więc moje piersi ciągle rosną, może to spowodowane jest właśnie tym? Co niepokoi mnie najbardziej i właśnie z tego powodu postanowiłam napisać, dziś gdy tak przycisnełam pierś na sutku pojawiły się dwie kropelki przezroczystej wydzieliny, jakby wody, przycisnełam jeszcze mocniej i pojawiła się mniejsza niemal niewidoczna dodatkowa kropelka. Z drugą piersią było podobnie, z tym że z lewej było jeszcze mniej wydzieliny (prawie wcale) ale kropeleczka \"wyszła\" tagrze z brodawki ;/ czy to normalne przed miesiączką? a może to z miesiączkom nie ma nic wspólnego? ma na to wpływ petting??

wiesz to moze byc zwiazane z wysoką prolaktyną ! musisz koniecznie isc do ginekologa ale najpierw zrób badanie hormonów w 3 dniu miesiaczki progesteron , estriadol koniecznie i prolaktyne zbadaj.

hm.... szczerze to jest to możliwe.... dodam równiez że ostatnio jestem jakaś ospała i zmęczona i na nic nie mam ochoty.....

z tym nie ma żartów ... bierz magnez z witamina b6, bedziesz sie lepiej czuła i miesiaczki beda łagodniejsze ... ale badania hormonów musisz zrobic ..bo rozregulują Ci caly organizm!

zulu_gula.... :) na takie badania zgłosić się mam do ginekologa czy gdzie można coś takiego zrobić? jak przebiega takie badanie? jestem niepełnoletnia , ale mogę iść sama na takie badanie? czy muszę z opiekunem ?

mozesz prywatnie isc do medicusa jak jest w waszym miescie ,krew ci pobieraja przedtem okreslasz jakies robisz hormony i po sprawie wyniki prywatnie masz na drugi dzien , a jak nie prywatnie to idz do przychodni i tam ci zrobia to samo ale za darmo ...pobieraja tylko krew. albo jeszcze lepiej idz di ginekologa wez skierowanie na badanie , powiedz co i jak zbada cie i na pewno cos poradzi..

zulu_gula powiedz mi jeszcze jedno.... bo jakoś dziwnie iść mi do mamy i powiedzieć że chce iść na takie badanie bo może nic mi nie jest i wogóle czy mogę iść sama ? czy może jednak lepiej z mamą?

\"wiesz to moze byc zwiazane z wysoką prolaktyną !\" Nie chce zakładać kolejnego tematu więc zapytam tu: od czego można mieć za wysoką prolaktyne?