Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fresccco

niechęć do owoców

Polecane posty

Gość fresccco

Witam, mam 18 lat i pewien problem. Od urodzenia nie jem żadnych owoców. W dzieciństwie rodzice dawali mi do picia soko owocowe typu bobofrut. Piłam je dosyć długo, bo do 10 roku życia. Przy tym nie jadłam owoców. Rodzice próbowali namówić mnie do jedzenia ich, ale po prostu nie mogę. Mam odruch wymiotny, nie smakują mi... Jak byłam młodsza raz na jakies 3 miesiace udało mi sie zjeść banana lub jabłko. Teraz nie jem zupełnie zadnego rodzaju owoców. Wage mam w porzadku, wzrost i wyniki banań bez zarzutu. Nie wiem co mi jest? Czy powinnam coś z tym zrobić?

Gość fresccco
Uwierz lub nie MERKABA, ale nie żywię się tzw. fast foodami. Po prostu nie jem owoców. A z warzywami jest podobmnie, pomijając marchewkę lub kalafiora.

Gość maluutkaa20
Witam.Mam 20lat i odkąd skończyłam 3 latka nie jem wcale zadnych owoców i od tamtej pory nie mialam zadnych w ustach.równiez mam odruch wymiotny i brzydzę się ich nawet dotykać(owoców).kiedyś wcale nie piłam nawet soków teraz czasem wypiję pomarańczowy lub multiwitaminę. czy to jakaś choroba???pomóżcie!

Gość a ja uwielbiam owoce
;) Mogłabym się tylko nimi żywić:PWarzywa też lubię. Niejedzenie,niechęć do owoców,warzyw nie jest zdrowa:oMoże tu potrzebna jest jakaś pomoc psychologa,może macie jakąś traumę...

Gość lenka_31
U mojej przyjaciółki też od dziecka występowała niechęć do owoców i warzyw, nawet wymiotowała po niektórych. Teraz po latach dopiero odkryła przyczynę tego, miała pasożyty i one powodowały tego typu niechęć. Warto się zbadać pod tym kątem.

Gość lenka_31
W badaniach też jej nic nie wychodziło, lekarze mówili że jest zdrowa jak ryba, w domu mówili na nią mięsiora bo ciągle jadła tylko wędliny.