Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona wtulona

Usg?

Polecane posty

Gość ona wtulona

Jakis czas temu robilam testy ciazowe.. wychodzila blada druga kreska. Objawy mialam. Bylam dzisiaj u lekarza. Stwiedzil u mnie nadzerke , ale skierowal mnie na usg , pytal mnie czy nie jestem w ciazy, odpowiedzialam ze nie wiem . przy nadżerce tez robi sie usg? moim zdaniem nie.. moglby nie wyczuc noralnym badaniem ze jestem w ciazt ? i przez to skierowac mnie na usg? jak to on powiedzial.. : ' zrobimy usg zobaczymy co jest w tym brzuchu.. '

owszem, przy zwyklym badaniu lekarz może podejrzewać wczesną ciąże i wtedy często kieruje na usg dla pewności

Gość ona wtulona
Tylko , ze to juz nie bylaby wczesna ciaza. a cos okolo dwoch miesiecy . . moglby zwyklym badaniem byc niepewny czy ta cuaza jest czy nie ? nacisnal mi brzuch . .i zapytal cy boli . to mialo miec zwiazek z ciaza? to pytanie.. ? lekko mnie zaklulo , ale nie wiem o co chodzi . i wtedy powiedzial ze kieruje mnie na usg. pomozcie. :(

Gość ona wtulona

Gość matka z córką
moja lekarka z nfz przy każdej wizycie odkąd przyszłam z podejrzeniem ciąży robiłą mi usg, moim wszystkim koleżankom, które do niej chodzą też. Ale czym się martwisz, ajk jesteś w ciąży, to usg to potwierdzi i dostaniesz wydruk na pamiątkę, a jak coś ci dolega, to usg pomoże to zdiagnozować i po krzyku

Gość ona wtulona
ale jesli stwierdzono u mnie tą nadżerke to USG nie mialoby chyba nic z nią wspolnego, co ? jak myslicie?

Gość america runs on dunkin
moze mu wygladalo na ciaze skoro sie zapytal Ciebie o to i jesli powiedzialas ze nie wiesz to napewno wyslal na usg zeby potwierdzic lub tez wykluczyc ciaze

Gość ona wtulona
a normalnym badaniem jak po wzierniku wsadza palca ze tak to nazwe nie da sie stwierdzic czy ciaza jets czt nie ?

Gość america runs on dunkin
w normalnym badaniu mozna tez stwierdzic po wygladzie szyjki macicy wiec pewnie jeli mial takie podejrzenie to wyslal Cie na usg

Gość poziomeczkaaaaaaaa
ja poszłam do gin z podejżeniem ciązy, nie przejmowalam sie dlugi okres czasu brakiem miesiączki poniewaz mialam duzo stresow w zyciu a zawsze w takich sytuacjach okres mi sie spoznial nawet i miesiac poza tym sie odchudzalam. na tescie wyszla slaba 2keska lekarz zbadal mnie i takze skierowal na usg dla pewnosci i ustalenia ktory to tydzien. okazalo sie ze to 9tydzien:)

Gość ona wtulona
a u mnie lekarz po badaniu nic.. tylko powiedzial ze mam nadzerke i ze trzeba zobaczyc co w brzuszku . nie mowilam jednak o tej bladej kresce.

Gość ona wtulona
w sumie pewnie chodzilo o badanie jajnikow.. a ja snuje jakies domysly.

Gość ona wtulona.
powracam :( robilam test.. negatywny.. znaczy blada kreska po czasie :(