Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anula29

czy to moze byc ciaza??

Polecane posty

Witam. Od 8 miesiecy staramy sie z partnerem o dziecko. W zeszlym roku w pazdzieniku poronilam samistnie. Mam cykl 28 dniowy. Teraz okres powinnam miec 19 lipca. Mierze temperature codziennie rano. Po okresie temp wacha sie w okolicach 36.80 - 36.53. Od 20 - 24 dnia cyklu nie mierzylam temperatury bo musialam nagle wyjechac(mieszkam zagranica). Ostatnie temp .. 7dc - 37.05 8dc - 36.79 9dc - 36.58 10 - niemierzylam 11dc- 36.77 12dc- 36.6 13dc- 36.71 14dc - 36.71 15dc- 36.97 16dc- 36.73 17 - niemierzylam 18dc - 36.73 19dc - 36.52 przerwa 5dni i kolejne temp.. 25dc - 37.01 - bol piersi 26dc - 37.02 27dc - 37.13 - klocie w szyjce macicy z lewej strony( to raczej nie jajnik) (tylko chwilami ale odczuwalne) Bardzo chcialabym zebym byla w ciazy bo juz niemam sily starac sie. Wiem ze inne pary nieraz dluzej sie staraja ale tak bardzo chcemy dziecka ze niemoge przestac o tym myslec :(

Gość no ale przecież na podstawi
temperatury nie da się póki co nic powiedzieć. tempretaura wzrasta przy owulacji i utrzymuja się na wysokim poziomie aż do okresu kiedy to spada. A wyraźny skok jest juz po 19 dc, gdzieś w okresie kiedy nie mierzyłaś. Więc liczac że powinno być 14 dni od woulacji to albo okres ci sie przesunie, albo druga faza cyklu jest za krótka

Pozostaje cierpliwie poczekać. Powodzenia.

Jesli chodzi o owulacje to przy 28dniwym cyklu powinna wystepowac miedzy 12 a 16 dniem cyklu. Ja stosuje testy owulacyjne i okazyje sie ze w tym miesiacu musialam miec owulacje ok 19dc. w 17dc robilam test i dopiero w tym dniu wyszedl mi pozytywny.

No właśnie po temp widac że owulcaja była po 19 dc, z tym, że wtedy nie mierzyłaś i stąd trudno dokładnie określić. W takim razie termin okresu powinien ci się przesunąć. A temperatura czy ciąża jest czy nie będzie się utrzymywać do okresu. W momencie gdy spadnie to nie będzie to ciąża, a dopóki się utrzymuje to to jest nadzieja. Musisz czekać

no ok, ale np. mnie temp spada (choc obserwuje dopiero 2 cykle) przed sama miesiaczka, wiec to ze masz 27 dc 37 nie znaczy jeszcze ze mozesz byc w ciazy. poczekaj do jutra jak nie dostaniesz zrob test.

wiem, musze poczekac..zobaczymy..ale przyznam ze mam straszna nadzieje (jak co miesiac) niewiem czy ja juz sobie cos wmawiam, ale czuje sie jakbym mialam w tej chwili delikatna goraczke. Jestem teraz w pracy i nie mam jak sprawdzic temperatury:( wiem ze temp spada przed okresem. W zeszlym miesiacu jak miezylam to tez mialam wysoka tem ale nie az taka. a przed samym okresem spadla mi. o ponad 0.5. W zeszlym miesiacy tez mialam owulacje w takim czasie. Moze powinnam isc do lekarza i poprosic o jakies tabletki na uregulowanie tego?!

wiem, musze poczekac..zobaczymy..ale przyznam ze mam straszna nadzieje (jak co miesiac) niewiem czy ja juz sobie cos wmawiam, ale czuje sie jakbym mialam w tej chwili delikatna goraczke. Jestem teraz w pracy i nie mam jak sprawdzic temperatury:( wiem ze temp spada przed okresem. W zeszlym miesiacu jak miezylam to tez mialam wysoka tem ale nie az taka. a przed samym okresem spadla mi. o ponad 0.5. W zeszlym miesiacy tez mialam owulacje w takim czasie. Moze powinnam isc do lekarza i poprosic o jakies tabletki na uregulowanie tego?!