Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jaga22xx

Czy szczepić?

Polecane posty

Gość Jaga22xx

Mój 3,5-miesięczny synek bierze od tygodnia antybiotyk- Floxall-kropelki do oczu ( 3 razy na dobe przez 7 dni, potem ma być przerwa przez 7 dni i jeśli nie będzie poprawy to znowu ma brać przez 7 dni po 3 krople ). 30 lipca ma mieć szczepieni szczepionką INFANRIX HERA. I własnie ostatni raz zakrople mu oczko tego dnia. Jak długo powinnam odczekać ze szczepieniem, czy raczej ten antybiotyk wkraplany do oczu nie ma żadnego znaczenia i moje dziecko mogłoby być zaszczepione tą szczepionką? Bardzo prosze o poradę?

Gość z tego co wiem.......
w takich kroplach do oczu jest znikoma ilosc tego antybiotyku i nie ma bardzo maly wplyw na organizm ( bo to antybiotyk miejscowy ) - tak mi mowila kiedys okulistka . ale wiadomo ze skoro maly mial jakas infekcje to organizm moze byc oslabiony . jesli z oczkiem jest juz ok to nie widze problemu zeby zaszczepic dziecko 30 lipca to przeciez jeszcze prawie 2 tyg . a jesli sie troche boisz to przesun szczepienie o 2 tyg i juz

Gość z tego co wiem.......
a co dokladnie jest z oczkami twojego synka - bo piszesz ze jak nie bedzie poprawy to musi brac jeszcze raz ten antybiotyk ?