Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wyzwoliciel

Wszyscy razem wyzwólmy autobusy spod okupacji znieczulicy!

Polecane posty

Gość Wyzwoliciel

Co raz częściej słyszę od moich znajomych narzekania, jak to oni nie znoszą emerytów, bo zajmują miejsca w autobusach. Pewnie. Jak się jest pięknym i młodym to się myśli, że cały świat do nas należy, a prawda jest zupełnie inna, a mianowicie taka, że my młodzi zupełnie nie potrafimy zrozumieć starszych osób. Przykład? Moja ciotka ma 70 lat i 2 lata temu wsiadła do autobusu miejskiego i nikt jej miejsca nie ustąpił. Kierowca gwałtownie zahamował i moja Ciocia upadła i złamała sobie biodro, które jak to u osób starszych bardzo ciężko się zrastało i bardzo długo. Ciocia mieszka sama, nie było komu się nią zająć i siedziała bidula dniami sama w mieszkaniu, teraz ma starczą depresję i do dziś problemy z poruszaniem się. Starsze osoby wiedza ile ryzykują jadąc miejską komunikacją i nie dziwię się że biją się o każde miejsce, szkoda, że inni nie chcą ich zrozumieć. Może teraz niektórzy z was inaczej spojrzą na ten problem. To nie wymaga wielkiego wysiłku przecież, a może oszczędzić wielu cierpień innym…

no niestety ale ci młodzi tak zostali wychowani to się wynosi z domu, z drugiej strony żyjemy w takiej kulturze, że jest mało szacunku dla starszych, nie we wszystkich państwach tak jest, np. w w ielu azjatyckich państwach starsi ludzie sa bardzo uważani

Gość Gerda2409
a ja proponuje wyzwolić autobusy od żebraków i śmierdzących meneli, którzy nie dosyć, że jeżdżą na gapę, to jeszcze tak śmierdzą, że się rzygać chce

Gość niechktosmiwytlumaczy
Nich ktoś mi wytłumaczy gdzie oni tak jeżdżą i czemu w godzinach szczytu????? TO raz. Dwa, ja im ustępuję, ale jak widzę, że babinka ledwo stoi schorowana i tak dalej, ale jak stoi zdrowy okaz, co widzę, że ma więcej siły niż ja to nie ustępuje, bo tez jestem czasem zmęczony. Z resztą te schorowane najczęściej ładnie dziękują a te zdrowe to siadają jakby im się należało, a przecież im się nie należy to tylko dobra wola.

Gość Ejdzystka
to co powiem jest może niepoprawne ale musze to powiedziec; nienawidze starych ludzi! wiem,wiem tez kiedys będę stara i będę chciala żeby mi ktos miejsca w tramie albo busie ustapil. i ja tym staruchom ustepuje ale czesiej mam ochote powiedziec jak w tym artykule : http://interia360.pl/moim-zdaniem/artykul/juz-nigdy-wiecej-nie-ustapie,23769

Gość gyg6fdsavhv
Kiedys moj brat nie ustapil miejsca jakiejs starej babie. No to ona zaczela sapac, drzec ryja jaka ta mlodziez jest straszna. Na to moj brat wyciagnal dokumencik, ze4 jest inwalida pierwszego stopnia (byl po operacji itd. i nie czul sie najlepiej) i babuszce zrobilo sie glupio i sie zamknela. Starsi ludzie mysla ze im to miejsce3 w tramwaju czy autobusie nalezy. GOWNO tam, czasem mlodzi ludzie tez sa schorowani.

Gość brzozia
Co ja wczoraj przeżyłam!!!??? Wracałam tramwajem do domu z pracy i oczywiście cały był zawalony. STANDARD. Na Pradze zwolniło się jedno miejsce i 10-letni chłopczyk usiadł. A tu podchodzi do niego stary BABSZTYL i zaczyna drzeć ryło: Gówniarzu! Won mi stąd! Kultury Cię nie nauczyli???!!! Na co dzieciak do niej: Ale proszę Pani ja tu byłem pierwszy. Na tego wieloryba to jak płachta na byka, zaczęła dzieciaka szarpać za ubrania i wrzeszczeć: WSTAWAJ MAŁY CHAMIE!!! WYWALE CIĘ Z TRAMWAJU!!! WON WON!!! Nie mogłam wytrzymać i powiedziałam jej żeby się uspokoiła i przestała małego dzieciaka ciągać. Na to ta JĘDZA STARA zaczęła na mnie wrzeszczeć i swoją laską wymachiwać. I dalej drze tę swoją jadaczkę no to ja do niej BLA BLA BLA BLA! Wysiadła mamrocząc coś pod nosem na następnym przystanku. Nie uważacie, że starsze osoby czasem przesadzają? Zawsze ustępujecie im miejsca

Gość rybusia123456789
Ja jednej powiedziałem. Stoje zmęczony of course i chce kupic tylko pudelko sałatki. Przedemną facio co musiał kupic po plasterku każdego miesa więc trwa to wieki, ja zmęczony, wkurzony na szefa po robocie, jeszcze moja girlfriend wydzwania co 5 minut żebym cos kupil, nervy na full levelu wiec miałem ochote wszystkich zagryźć. Facio skończył swoje zakupy i moja kolej, a tu mi się wpieprza stara baba z jakąś rybą do ważenia. Ja do niej że przepraszam ale jestem przed panią, a ona, że ona chce tylko rybkę zważyć. Patrze na nią i ze stoickim spokojem mówię do niej: g**** mnie to obchodzi. W sklepie nastała cisza, ja kupiłem swoja sałatkę i poszedłem do domu ale jak odchodizłęm to oczywiście słuchałem jaka to młodziez nie wychowana. Whatever, i tak by tak gadała a teraz przynajmniej ma do tego podstawy.