Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Krótkocyklowa

Owulacja w 9 dniu cyklu. Krótkocyklowe łaczmy się!

Polecane posty

Gość Krótkocyklowa

Jak w temacie. Ma ktoś tak jeszcze? 14 miesiączek w roku. Dokąd pedzi moja kobiecość?

Gość tez10
to nie krotkotrwale laczymy sie :O tylko polacz sie z ginekologiem bo takie krotkie cykle tez trzeba zbadac i jesli potrzebne to leczyc :O dziecko

Gość Krótkocyklowa
Jesteś dzieckiem? Bo tak się podpisałaś - to co robisz na tym dziale?

Gość tez10
tak mam 9 latek:Ö kobieto takie cykle powinno sie skonsultowac z ginekologiem :O ale nie siedz lepiej na kafe ilacz sie ...:O

Gość Krótkocyklowa
"tak mam 9 latek" to widać po twojej wypowiedzi poproś mamę do komputera, bo wolę rozmawiać z kimś dorosłym

Gość tez10
ale kobieto ty sie wybierz do ginekologa nie pisze to na zlosc , tylko powinnas takie cykle skonsultowac z lekarzem ,zaleci badania bo to nie jest dobrze 14@ w roku miec ! a ty pytasz sie jeszcze do czego zmierza moja kobiecosc :O ale rob co chcesz twoja sprawa :)

Gość Krótkocyklowa
no, dobra rozejm ;-) Popatrz na swój pierwszy post do mnie ;-) jeszcze się dziwisz, temu jak ci odpisałam? :-O Może jesteś nie w sosie, ale to nie moja wina. Nic o mnie nie wiesz, ale od pierwszego postu próbujesz potraktować lekceważąco :-O kto tu sie zachowuje jak rozkapryszone dziecko? A co do meritum: wiem do czego służy ginekolog ;-) Chcę porozmawiać z kimś podobnym, czy nie wolno mi tego zrobić dopóki nie przedstawie zaświadczenia od gina :-D Rozumiem, że ty masz owulację w 10 dniu cyklu, tak? I masz tak w każdym cyklu? czy masz cykle nieregularne? Jeśli masz ochotę pogadać ... to jestem. 🖐️

Gość tez10
no ok rozejm :) moze faktycznie troche mnie poruszylo a dorosla jestem juz :P ale wiesz takie krotcie cykle warto skonsultowac z lekarzem tak jak i dlugie cykle ktore sa np co 40-45 dni jak i te 20-24 lepiej dmuchac na zimne :) a dogadalam dlatego ze poprostu troche sie wkurzylam do czego zmierza moja kobiecosc :D no i tam zesmy sie pogryzly ja zawsze mialam regularne cykle co 30 dni ale od lutego troszke inaczej a teraz mam co 30 -33 dni @ owulacje trudno u mnie okreslic , bo nie miewam bolow owulacyjnych jak niektore kobiety miewaja :) a sluzu tez malo spoko jak chcesz pogadac ja jestem chetna bo mi chodzi glownie o sluz i owulke i jeszcze raz sorry

Gość Krótkocyklowa
No i wszystko jasne: jak się nie chce rozmawiać to się wymysla komus od dzieci od pierwszego postu :-O Ale może są tu jakieś kobitki z krótkimi cyklami i chcą wymienić się doświadczeniami, pogadać :-) :-) Zapraszam.

Gość Krótkocyklowa
Przepraszam, wykazałam się niecierpliwością, a ty w tym czasie pisalaś do mnie :-) 🖐️ Zaraz przeczytam i odpiszę :-)

Gość tez10
a ja nie wiem kiedy mam owulke :O przyjelo sie minus 14 wiec liczmy 30 -14 daje 16 wiec wychodzi na 16 dzien ale czasami mysle ze jest wczesniej np 12 dnia cyklu badz okolo 20 niestety mam pokopany organizm szkoda ze mi nie daje znac np klucie jajnika kiedys tak mialam , regularnie a teraz ne:O sluzu brak :Oehhhh :D

Gość tez10
ale jestes niecierpliwa:P:D czyli jak owulacja wystepuje 9 niu cyku to cykle trwaja u ciebie ok 24 dni?????? czy sie myle ?

Gość Krótkocyklowa
He, he Napisam dokąd pędzi moja kobiecość, bo mam wrażenie jakby okres gonił okres, owulacja owulację :-D Trochę jest to zwyczajnie męczące. Naukowcy twierdzą, że to normalne: "Za prawidłowe uznaje się krwawienia występujące w miarę regularnie, co 21 do 35 dni, trwające 3-8 dni. Przeciętna długość krwawienia to 5 dni, a długość cyklu 28-32 dni. Tylko 15% kobiet ma 28-dniowe cykle miesiączkowe." to zdaje się, że mamy zupełnie odmienne organizmy, bo mój wcale nie daje mi zapomnieć, żem baba :-( jak mnie nie boli owulacja, to zaraz boli mnie okres, wszelkie płyny mnie zalewają, a że mam takie krótkie cykle, to po prostu bez przerwy jestem mokra, jest to męczące mimo, że wygodne, bo właściwie dokłądnie wiem kiedy jest owulacja.

Gość tez10
no razej bym nie chciala zeby okres gonil okres a owulacja owulacje hehe:D ale chcialabym zeby moj organizm dawal mi sygnay kiedy pojawi sie owulacja, bo w przyszlym roku chce sie starac o dzidziusia :) o okresie jak mam miec mi przypomina ale o owulacji nie ,a temperatury nie mierze bo nie wstaje o stalej porze wiec...

Gość cykl 23 24 dniowy jest
normalny, nie wymaga żadnej interwencji lekarskiej

Gość Krótkocyklowa
"ale jestes niecierpliwa " jak widzisz u mnie wszystko szybko to i cierpliwości brak :-D jeszcze się okres dobrze nie skończy a już krew owulacyjna :-O Z moimi cyklami to jest tak, że mam co do niemalże godziny regularnie co 26 dni i tak co ".miesiąc" - tylko miesiące u mnie krótkie... I raz do roku, czyli mniej więcej raz na 14 cykli zdarza się taki 22 dniowy cykl (jak dzisiaj), ale w nim też wszelkie zwyczajowe bóle owulacyjne, śluzy, krew mam. I raz w okresie chyba 10 lat miałam cykl 31 dniowy - zaczęłąm sie wtedy zastanawiać czy nie zaciążyłam - jednak taka matematyczna regularność co 26 dni przyzwyczaja :-D

Gość tez10
cykle 21-24 i 40-45 wymagaja kochana konsultacji lekarskiej nie chodzi o to ze cos moze byc nie tak ale warto sie przebadac :)

Gość tez10
z tym zaciazeniem hehe tez tak myslalam w marcu bo zawsze mialam co do zegarka okres co 30 dni ,do stycznia ,w lutym 28 a wmarcu 36!!!! czekalam czekalam a tu nic dopiero po 36 dniach , :) teraz jeden miesiac mam 30 dni a nastepny 33 :) tak to wszystko wporzadku jest , tylko z ta owuacja moze sobie testy sprawie :)

Gość Krótkocyklowa
A jak o owulacji mowa to co miesiąc zapisuję sobie kiedy owa owulacja jest wg moich oznak, choć nigdy nie zakładam, że to pewnik i sama ze sobą się zakladam czy dokładnie za 14 dni bedzie okres i kurczę jest. Wtedy co miałam 31 dni to pamiętam, że dziwiłam się,z e oznaki owulacji jakieś takie mało wydatne jak na mnie. Ale mam pytanie , dziewczyny.

Gość Krótkocyklowa
Chociaż nie ma tu jednak krótkocyklowych, wiec nie wiem , ale pytam: Ja zaobserwowałam na swoim organizmie, że jak kocham się natyczmiast po okresie to tak jakby mój organizm chciał za wszelką cenę nadążyć za tym kochaniem i wtedy owulacja jakby szybciej się pojawia np. 25 dniowy cykl sie robi. Czy zauważyłyście na sobie podobną prawidłowość? Nie czytałam o czyms takim w literaturze. Może to moje wymysły są :-O

Gość tez10
z tym zapisywaniem to b.dobry pomysl bo mysle sobie jak mi burczy na okres to mi czasami po okresie iles tam dni tez burczy wiec moze tak to wskauzuje na moja owulacje :D chyba bede kazde burczenie teraz zapisywac i pozniej porownywac hehe

Gość Krótkocyklowa
"Najlepiej" jak wychodzi tak, że mam okres na początku miesiąca i następny okres zajmuje cały koniec tego samego miesiąca - to Mój wtedy komentuje: ZNOWU?!? :-D :-O

Gość tez10
:D na to pytanie ci nie odp ale moze znajdzie sie ktos krotkocyklowy albo moze to tobie sie zdaje :)

Gość tez10
ZNOWU:D krotko cyklowa to ja bym sie nie chciala z toba zamienic , a maszdzieci ? badz starasz sie?

Gość Krótkocyklowa
He, he ja już na sobie prywatne badania zrobiłam naukowe i chyba dość dobrze znam prawidłowości własnego organizmu. Wiesz czasem owulacja tak boli, że trudno jechać po wybojach, ale tak to tylko czasem. Szkoda, że nie ma tu jakiejś krótkocyklowej :-( Niepokoi mnie trochę, że czasem plamię przed okresem jeszcze, tylko czasem, ale jednak - trzeba będzie pojść do tego twojego ginekologa :-) na wszelki wypadek. Czy sa tu takie co plamią przed okresem i wszystko jest ok?

Gość tez10
nie mam plamien , moze znajdzie sie krotkocyklowa ja przedwczoraj szukalam dlugiej cyklowej ale sie tez nie znalazla :D

Gość Krótkocyklowa
Własnie za 3-4 miesiące zamierzam się starać. Lekarz mi mówił ,że takie krawawienie w owulacji jest normalne, ale czasem jest tak obfite, że ednak mnie niepokoi :-O Gdzieś czytałam, że podczas takich krwawień owulacyjnych mogą powstawać zrosty - może niepotzrebnie sobie dobieram do głowy.

Gość Krótkocyklowa
"moze znajdzie sie krotkocyklowa ja przedwczoraj szukalam dlugiej cyklowej ale sie tez nie znalazla" he, he, szkoda, że mnie nie było - napisałabym ci , idź do lekarza, nie siedź na kafe :-P :-D :-D 🖐️

Gość tez10
:P hehe napewno bys tak napisalam wiem ,ale nie martw sie zjechaly mnie mnie na rowno:D bo pomylilam sie i zamiescilam topik na antykoncepcji hehe i mnie wypierniczyly :D no ja sie bede gdzies od stycznia starac :P przynajmniej to moje plany musze jeszzce mojego przekonac:P:D bo on wolal by wpasc :D niz sie zdecydowac samowolnie ,brakuje mu wiary :D:O

Gość tez10
sorry za bledy* ale probuje za szybko pisac :D