Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stokrotka6944

całujecie swoje dzieci w usta?

Polecane posty

Gość blim
nie mówie zeby noworodna całowac w usta....ale takie chodzace dziecko to nic złego....i własnie za chore uwazam nie całowac

Gość zeby tylko w usta
ja sciagam napletek synowi!!!! kilka razy w tyg podczas kapieli sciagam mu napletek !! normalnie pedofilia, nie lubie tego robic ale synek to lubi bo nawet mowi mama rob :o :o :O ma 3 lata... lekarka kazala mi byc pedofilem

Gość pipipapapapi
ze pruchnice sie przenosi? ce zeby wyleczcie wiesniaki! ja mam zdrowe uzebienie to niby co mam dziecku przeniesc? a co wy macie w paszczach ze sie boicie pruchnicy fuuuuuuuuuuuj

Ja się jeszcze nie spotkałam z rodzicem, który by nie pocałował swojego dziecka w usta, dzieci w mojej rodzinie i chrześnica jak się widzimy i biore je na ręce to zaraz same daja buziaka, a maja tak od roku wzwyż i co mam wtedy zrobić? Swoje dziecko jak kiedyś będę je mieć napewo będę całować:) No i nie przesadzajcie z tymi bakteriami, kiedyś jakoś takich poglądów nie było, tyle ludzi żyje na Ziemi całowanych przez swoich rodziców w usta i jakoś żyją i mają się dobrze. Ja nie wiem w tych czasach wszytsko serylne musi być, dziecko nie może się wybrudzić w piaskownicy bo zarazki, nie może brać od sąsiada, który jeszcze nas pamięta jako dzieci cukierka, a wy niejdne napewno same od niego brałyście, kiedyś piło się jedno picie z 4 osobami i nikt nie zachorował na pneumokoki, najlepiej zamknąć dziecko w sterylnej bańce i niech nikt go nie dotyka, masakra jakaś.

Gość Czy to jest NORMALNE
? Cytuję: "caluje ja wszedzie, w tylek i psioche" :O Ręce opadają i człowiek się zastanawia, czy odpowiednich służb nie wezwać. I może wyjaśnię: człowiek jest istotą seksualną od momentu, kiedy wykształca się jego płeć. Seksualność dziecka różni się diametralnie od seksualności dorosłego i nie wolno tych sfer łączyć, ale ona istnieje. Ktoś tu wykpił istnienie sfer erogennych u dzieci. Przykro mi, ale "psiocha" (co to za słowo? :O ) jest strefą erogenną nawet dla dziewczynki (stąd masturbacja dziecięca). Więc do tej zwariowanej mamuśki mały apelik: nie całuj córki w "psiochę", to naprawdę nie jest wskazane. To nie jest miejsce na pocałunki od rodzica, nawet w dzieciństwie.

Gość Czy to jest NORMALNE
Co do pocałunków w usta. Nie wiem, w naszej kulturze pocałunek w usta jest jednak raczej zarezerwowany dla osób, które są w związku seksualnym. Nikogo innego w usta się nie całuje (rodzinę, przyjaciół - zawsze w policzek). Poza tym z tą higieną to trochę prawda. Jasne, że dziecko nie umrze, jak go babcia, czy wujek w usta pocałuje, ale czy naprawdę trzeba to robić? I zionąć dziecku w buzię tym oddechem z zarazkami i wątpliwym zapachem? :O Ja bym tego nie robiła, jakoś mi się nie wydaje, by dla samego dziecko było to przyjemne. Pamiętam z dzieciństwa, jak mnie babcie i ciotki cmokały i raczej to było "ble" dla mnie jako dziecka. Więc może zastanówcie sie, co samo dziecko o tym sądzi, jak go obśliniacie :O To już w policzek nie można dać buziaka?

Gość do szkoły ich niech sie doucza
no nie, nie widziałam, że w naszym kraju są tak durne kobiety, które świadomie zarażają dzieci całując je w usta. To, ze do dziecka się mówi daj buzi i dawanie buzi to nie znaczy, że od razu daję usta - usta i co może z języczkiem. Ja jak dziecku nawet znajomej czy swojemu mówię daj buzi, on mi daje i ja nadstawiam policzek do całowania a nie, że w usta. A próchnica to co, myślicie, ze próchnica jest wtedy jak ktoś nie ma w buzi pół zębów, ale żeście szalone. Najgorzej jak to gówniary mające po 18 lat-20 lat, niedouczone to, no bo kiedy jak przez seks nie miało to czasu na naukę, fundnie sobie dziecko i rżnie wielką matkę polkę.

Calowanie malego dziecka to chyba jeszcze jestem w stanie zrozumiec, jednak to jakies uczucia rodzicielskie sa, ale calowac w usta corke, ktora ma 40 lat? Blee. Na szczescie w moim otoczeniu nie ma takich zwyczajow, dla mnie to ohydne. A i nie jestem pewna, czy kilkulatki naprawde lubia takie pieszczoty. Dla mnie to jakies niesmaczne.