Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość faficzka26

pomóżcie! jak zrobić letni obiad jak najtaniej....brak pomysłów

Polecane posty

Gość faficzka26

wytyczne co do menu: 1.tanio 2.nietłusto 3.zdrowo 4.dużo warzyw 5.SMACZNY 6. dla 2 osób (ciężarna plus facet)

Gość gruszkakula
Chłodnik:-)

Gość gruszkakula
W necie na pewno znajdziesz dużo przepisów. Ja robię tak: do ok.pół litra zimnego kefiru lub zsiadłego mleka(na jedną osobę) wrzucam sporo (na wyczucie) pokrojonego w niewielkie kawałki ogórka, rzodkiewek, pokrojone jajko na twardo, posiekany koperek, dodaję trochę soli i pieprzu. I już:-) Można dodatkowo schłodzić tuż przed podaniem i podawać np. ze świeżym chlebkiem albo sam, jak nie jesteś bardzo głodna (ale pewnie dla ciężarnej chlebek wskazany, bo sam chłodnik nie ma praktycznie węglowodanów). Danie jest lekkie, proste, pożywne, pyszne i orzeźwia w gorący dzień:-)

Gość faficzka26
niby w necie dużo przepisów, ale jak zwykle połowy nie mam, albo długo sie robi...w lodówce mam:pomidory, papryke, 2 rodzaje wedlin, ser zółty, kielbase, salate, ziemniaki, makaronu troszke, parowki, cebule 2,cytryny...cos z tego?

Gość ajt
kielbaske podsmaz z cebulka, wkroj papryke i pomidorki, mozesz kupic jakis sos w proszku albo sloiku i sos z makaronem.

Gość PomocnikPospolity
Wrzuć wszystko do miski, wymieszaj i gotowe...

Gość faficzka26
przeszło mi, zrobie sobie kanapki, obiadu nie będzie