Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość slub juz niedlugo lada moment

suknie z kołem i trenem jak sobie radzic?

Polecane posty

Zamowilam suknie slubna w ksztalcie litery A na kole z trenem.Czy wasze suknie w literke A tez sa na kole czy moze jest jakies inne rozwiazanie? Mam rowniez tren.Jak sobie z tym wszystkim radzic podczas mszy?Wiadomo siadanie, wstawanie klekanie co wtedy z trenem , przerzucac na bok:-)?

Gość mogę się wypowiedzieć na temat
koła. ja myślałam, ze moja suknia bedzie bez koła, tylko na sztywnej halce, bo tak było na przymiarkach i byłam zadowolona. niestety przy odbiorze okazało się, ze koło jest. Mi w kościele koło nie przeszkadzało, ale przy tańcu owszem. Kilka razy korek od buta zaczepił mi się wlaśnie o koło i było to nieprzyjemne. Wiedzialam, ze koła nie są dobre i ladne (bo ZAWSZE sie odznaczają podczas tańca), ale teraz po moim weselu zdecydowanie je wszystkim odradzam

Gość tysia123
nie zgadzam sie. Ja miałam sukienkę z kołem i nic nie było widać (suknia miała dwie warstwy tafty plus podszewka). Obcasy mi się nie zaczepiały bo koło było odpowiednio wysoko nad ziemnia (ok 15-20 cm). Także wszystko zalezy przede wszystkim od wykonania. Jak sukienka jest uszyta z jednej warstwy a koło z drutu na samym dole to sie nie dziwie ze widac i ze sie potem panna młoda zaczepuia ;/

A czy mozna zrezygnowac z kola na rzecz halki wylacznie z falbanami potrzymujacymi suknie? Czy raczej straci suknia fason?Jak sobie radzic z trenem podczas mszy?

jak suknia ma odpowiednia ilosc warstw materialu czy to tiulu czy innego to niebedzie widac. i ta odpowiednia wysokosc od ziemi kola. wtedy i obcasy nie beda zachaczac.jedynie co to trenow nie lubie bo nieladnie potem wygladaja podpiete . ale to juz rzecz gustu kazdego.

Gość mogę się wypowiedzieć na temat
ja mialam tez kilka warstw i koło wysoko, jednak przy bardziej "szalonych" tancach, gdy nogi się wyzej unosiło, to 3 razy zaczepił mi się obcas. A ze widac wiem stąd, ze z racji wykonywanego zawodu jestem na wielu weselach i nie ma wyjątków- zawsze rozpoznam, czy suknia z kołem, czy bez. Podczas tańca, gdy materiał jest w ruchu zawsze się to koło odznacza, czasami nie mocno, ale ZAWSZE! A sztywne halki sa bardzo dobre. Mialam taką na przymiarkah i suknia układała się tak samo, jak na kole

Gość A NIECH SIE ODZNACZA
kurde ja tez mam na kole i suknia jest z dobrych materiałów, nie widac zeby bylo kolo, no a w tancu to wiadomo kolo wiruje więc moze byc je lekko widac... ale nie rozumiem w czym to przeszkadza?? i tak wiadomo ze 90% pan ma kiecki na kolach trenów tez nie lubie w kosciele slicznie wyglądają (o ile dywan jest czysty) a na sali heheh pannie mlodej kaczy kuper sie robi

duzo zalezy od sukienki, jak jest dobzre wykonana to kola nie widac i jestw ygodnie, moja neistety byla kiepska i niewygodne bylo to kolo bo z anisko, ale widac nei bylo go, tren mialam odpinanay w calosci i polecam to rozwiazanie bo te kacze kupry sa faktycznie do bani, w kosciele z trenem nie bylo problemu, swiadkowa mi poprawila moze ze dwa razy jak sie cos podwinelo, generalnie ciezko w zakret wejsc bo to ciezkie cholerstwo ale bylo ok :)