Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie do emigrantów

czy to prawda że w UK mówią na was withe paki ????

Polecane posty

bodajże 2 dni temu był artykuł na o2 w którym własnie tak było napisane, czy ktoś się z tym zetknął ?

Gość a jaka linia lecisz
jasne ....i placa nam 3 funty na godzine i w mieszkaniach nie mamy biezacej wody a na obiad jemy to co znajdziemy w smietniku....co za glupoty

Gość frontline
Nie wiem czy tak nas nazywaja, ale jedno jest pewne. Leniwi brytole nas nienawidza. Pracujemy lepiej od nich, wiec nawet przy tej samej stawce kazdy pracodawca woli Polaka(mowie o pracach fizycznych).

Gość odejdz od niego
Ale i tak polacy sa najwiekszymi rasistami,wyobrazacie sobie najazd takiej ilosci emigrantow na Polske jak na uk? szczegolnie zza wschodniej granicy? bylaby 3 wojna swiatowa

Gość czy ktoś z was doświadczył
na własnej skórze niechęci czy agresji ze względu na narodowość ?

Gość czy ktoś z was doświadczył
fakt, Polacy sa rasisatami. w moim wcale niemałym mieście dzieciaki potrafia ciemnoskórego palcami pokazywać, a i dorosłym się zdarza:O

Gość ja doswiadczylam niecheci
i agresji w UK ale ze strony rodakow. Nie ma chyba drugiej takiej nacji jak Polacy - tak niechetni sobie samym, tak wredni i zawistni.

szkda że tak niewiele osób zdecydowało się wypowiedzieć zapraszam do dalszej rozmowy na ten trudny temat

Gość skopiowałam z innego
Nie spotkało mnie to bezpośrednio od dorosłych ale moje dzieci tak:-(I to nie dorosli ale dzieci wyzywają moje dzieci,kłamia swoim rodzicom,że są bite i popychane przez moje.Ktoś powie,że to prawda ale sama nie raz byłam świadkiem gdy to dzieci tubylców zaczepiały i wyzywały moje a potem leciały na skargę,że to moje zaczynaja.Ja mam ich w dupie,szkoda mi tylko moich dzieci.Dobrze,że nie wszyscy są tacy porypani na mojej ulicy i są też normalne rodziny z dziećmi,z którymi moje się bawią,odwiedzają nawzajem w domach.

Gość jusaaa
mieszkam w uk 4 lat i nigdy nie spotkałam się z niechęcią ze strony Anglików.Generalnie pracujemy lepiej (opinia szefa)

Gość kromka chleba ze smalcem
Mieszkam w uk juz 5 lat, nie spotkalam sie z zadna wrogoscia ze strony tybylcow, moje dziecko bawi sie z angielskimi dziecmi i tez jest ok. Mieszkam na wsi, znam sporo ludzi zawsze jestem mila i oni sa mili dla mnie, ogolnie jest ok, nie izoluje sie.

Gość ekonomiczna babka
white paki an eastern-european immigrant to the united kingdom. farmer: "i can't afford to pay english workers, i know, i'll get a load of white pakis to pick my strawberrys instead" definicja ze slownika, wszystko prawda

Gość bbbaaaaa
najwieksza niechec Polacy odczuwaja od innych Polakow,i wtedy mowia o sobie obrazliwe per "Polaczek"

Gość Jak tak mowia.....
to dobrze robia. My, Polacy tez jestesmy okropni nazywajac ciemnoskorych czarnuchami czy Pakistanczykow ciapkami. Jak nam sie dostalo to dobrze! Pisze to do tych, ktorzy nie znaja podstaw kultury - nie do wszystkich.

Gość londonerka18
a przeciez polska to nie eastern europe. wschodnia europa to rosja, ukraina, bialorus. jesli polska to wschodnia europa, to w takim razie wschodnia europa to tez niemcy. :o

Gość lisiczka22
Zaakceptujcie wreszcie fakt, ze dla calego swiata Polska to Eastern Europe. Nikt nie bedzie tworzy odrebnej kategorii Central Europe, aby umiescic w niej Polske.

Gość oczywiscie ze Polska dla
swiata to eastern Europe, spytajcie kogo zechcecie. No coz, nie ma sie co obrazac, albo walczyc,tylko nie pchac sie , gdzie nie chca, jak w kazdym innym miejscu i innej dziedzinie zycia. Albo udawac,ze deszcz pada, jak pluja - bo niby co innego?

Gość Jak tak mowia...
Zapomnialam dodac i ja, ze dla wszystkich Polska to Eastern Europe.