Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Malina17

Jaki piesek do bloku?

Polecane posty

Gość elianah
ja tez polecam maltanczyka, sa sliczne jak lale :) kupilam tu 664309182 i jestem bardzo zadowolona. teraz juz zawsze bede miec tylko maltanczyki. slodziaki :))))))))))))

Gość jasmina 57
Proszę o odpowiedź, jak zachowują się maltańczyki zostawione same w domu na czas pobytu opiekuna w pracy ?

Gość gość
Żaden!!! Cholerne hałaśliwe szczekacze.

Gość gość
Maltańczyki hałasują. One nie lubią przebywać w samotności. Mam jednego łobuziaka, dlatego mogę się wypowiedzieć. Na szczęscie pracuję w domu, mam własną działaność, więc sąsiedzi nie narzekają za bardzo na jego płacz. Ale też trzeba pamiętać o strzyżeniu go (chodzimy do p. Bundyry http://www.fryzjerpieskow.pl/ ) odpowiedniej karmie i pielęgnacji.

Gość A ja mam psa
Witam Ja przygarnęłam szczeniaczka wielorasowego /naprawdę bardzo wielorasowego :) / , bo ktoś go razem z jego rodzeństwem porozrzucał z samochodu na drogę. Mój pupilek sprytnie wlazł pod bramą i się już został. Nie myślałam o psie do bloku, ale jak go przygarnęłam i z miejsca pokochałam to się już został. Na szczęście w perspektywie ma wyprowadzkę na wieś ;) . Potwierdzam, że nie ma jak działeczka dla psa. Zawsze znajdzie sobie cień w największy upał. Czasem w krzakach, czasem pod domem cieniu, czasem wygrzebie sobie dziurę w ziemi. Może się wybiegać. Nakopać w ziemi ile wlezie. Czasem pójdzie /niestety!/ na suczki, czasem utapla się w kupie gnoju, czasem złapie kleszcza i zachoruje, ale ma swój raj na ziemi. Natomiast w bloku latem = masakra! Jazda samochodem, którą uwielbia, latem=masakra. Nawet klima nie ratuje sytuacji. Wydaje mi się, że zachowanie psa w bloku i nie tylko zależy od jego charakteru ale i od wczesnego chowu, czyli jakiejś tresury. Mój nie jest tresowany w sposób szczególny ale jak go wzięłam dużo czytałam poradników jak przyuczać psa do pewnych pozytywnych zachowań. W bloku na ogół nie szczeka i nie wyje. Szczeka tylko jak ktoś obcy idzie po klatce, na ogół krótko i daje się wyciszyć. Natomiast znam psy na klatce i w bloku, które wyją będą c same w bloku i to tak żałośnie i głośno, że może irytować. Z psem idą wielkie obowiązki. Temat rzeka. Ale jak się pokocha psiaka to ma się jednak więcej radości i nawet te obowiązki czy trudne chwile jak psiak zachoruje znosi się na pewno lepiej. Warto mieć pieska. Są śliczne różne rasy. A najpiękniejsza rasa to rasa mojego psa, wielo-rasowca, czyli kun-del-ka! :)

Gość gość
Dopytaj jeszcze użytkowników tego forum http://www.mojpies.com/ Gdy ja miałam pytania dotyczące psów, to odpowiedzieli w mgnieniu oka. Super ludzie.