Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość powaznie ocencie

Czy mam powody do samobojstwa?

Polecane posty

Gość powaznie ocencie

Mam 26,5 lat, zarabiam 2 tys zl prawie, mieszkam w malym miescie do tej pory z rodzicami ale nie dlatego ze nie mam pracy bo jak pisalam wczesniej mam ale jestem kompletnie sparalizowana umyslowo i wystraszona od jakiegos czasu. Nie mam celu w zyciu,zyje tym co mi przyniesie dzien. Moje jedyne osiagniecie zyciowe to skonczenie w miare dobrych studiow mgr na renomowanej uczelni i zrobienie prawa jazdy.Po moim kierunku moglabym zarabiac wiecej ale boje sie dzialac a do prawka podchodzilam kilka lat ze strachu. Nie mam faceta, kazdy odchodzil.Nie mam juz zadnych znajomych bo powyjezdzali. A teraz najlepsze. Faceci sie za mna ogladaja, mam urode modelki, wysoka,szczupla, klasyczne rysy twarzy ale mam mnostwo kompeksow i nienawidze siebie. Kazdy zwiazek ja zniszczylam przez moje kompleksy i nowo poznani nie wiedza o co mi chodzi.Uchodze za taka co moze miec nowego faceta co miesiac.A kolezanki zazdroszcza mi figury. Kazdej nocy powatarzam sobie jaka jestem wstretna A ja sie siebie powaznie brzydze. Moim jedynym przyjacielem jest pies i kot.Nie bylam na dworze od tygodnia, nie mam znajomych.mam urlop i siedze w domu. czy mam powody aby sie zabic?

Gość wklej zdjęcie
a za chwilę usuniesz :P jak oceni Cie ktos nieznajomy pocvzujesz się lepiej, bo takie oceny są przynajmniej zawsze obiektywne :)

Gość powaznie ocencie
Nie wstawie zdjecia.Nie o to chodzi.Nie problem mam z uroda ale najwyrazniej z psychika...

Gość inkkkkkkka
nie masz powodów do samobójstwa:) a tak na serio jak nie pójdziesz do psychologa i nie zaczniesz z tym walczyc to bedzie gorzej.Tak rozwija sie depresja na którą sama sie leczę.Zaczyna sie niewinnie,potem człowiek nie umie wyjsć z domu:/ masakra.Walcz o siebie o swoje zdrowie.

Gość inkkkkkkka
Nie wiem czemu ludzie mają taki dziwny stosunek do psychologów,psychcaitrów.Jak sama złapałam depresję to mykałam do psychoterapeuty...teraz jest znacznie lepiej,chociaż depresja jest jeszcze w jakimś stopniu.Ale ponownie wrócilam do zycia do znajomych,wyszłam za maz.

Gość Antywszystkim
Kocham Cię! Napewno jesteś wartościową dziewczyną!

Gość inkkkkkkka
a psychiatrzy i psycholodzy po to sa.Nikt Cię od świrów wyzywac nie będzie:) A taka wizyta swiadczy o tym ze dbasz o swoje zdrowie.Zadrowie nie tylko jest fizyczne ale róznież psychiczne o czym niewielu pamięta.

Gość w moich oczach
prowo, marne

Gość inkkkkkkka
Przy depresjach nikt nie szuka na siłę problemów.To jest chemia mózgu,obniża sie poziom serotoniny,wtedy czarne widzenie siebie i świata przysłania rzeczywistosc.Tutaj nie pomoze próba zmiany myślenia,niestety:/

Gość powaznie ocencie
Boje sie, ze mam depresje. Przez moje kompleksy zniszczylam kazdy zwiazek,stracilam wartosciowego faceta, stracilam kolezanki.Przez tydzien nie wyszlam z domu. Przeraza mnie wszystko. Wiem, ze powinnam juz isc na swoje. Bez przesady ale z 2 tys jakos bym sie utrzymala,moze ledwo od 1 do 1 ale od czegos trzeba zaczac. Boje sie dzialac.

Gość inkkkkkkka
czemu prtowokacja? ja byłam dokładnie w takiej samej sytuacji jak autorka,tez jestem ładną osobą...i złapałam depresję.

Gość powaznie ocencie
Jakie prowo? Prowokacja? Dlaczego?

Gość kaskadka
tak masz powody ale by isc do psychologa

Gość powaznie ocencie
Ale to nie jest prowokacja:(

Gość inkkkkkkka
własnie depresja zmniejsza siłe działania,naped zyciowy...poczatkowo zmiejsza,potem całkowicie eliminuje napęd.Człowiek zamyka sie w domu,nie ma siły na nic...:/im szybciej zaczniesz się leczyc tym lepiej.

Gość inkkkkkkka
czemu ludzie myslą ze przy depresji zawsze musi być jakiś powód życiowy? spda serotonina i tyle...czasami od przeżyc zyciowych,czasami tak poprostu:/

Gość powaznie ocencie
zapomnialabym dodac obciagam za bulke z maslem

Gość inkkkkkkka
jak zaczniesz sie leczyć wrócisz ponownie do pełni życia:) gwarantuję:)

Gość w mordę jeża_
Przerwa, to ty pisałaś?

Gość powaznie ocencie
Chce isc do psychologa ale nie chce aby ktokolwiek kto mnei zna, zobaczyl mnie:( A z prywatnym ciezko w moim miejscu zamieszkania.Szukalam prywatnego w gazecie i nie ma.Kiedys bylo jakies ogloszenie .Jest poradnia psychologiczna do ktorej moge sie zapisac bezplatnie ale zastanawiam sie czy moglabym umowic sie z jakims psychologiem stamtad prywatnie:(

Gość bakspace
mysle ze nie masz powodow do samobojstwa jest jeszcze tyle kutasow do obciagniecia, obierz to sobie za cel

Gość bakspace
niech twoim pierwszym celem bedzie pala psychologa

Gość pppppppppppppppppppppppppppppp
No weź nie żartuj.JAkie masz powody do samobójstwa??? Żadne a deprechy można wyjść.Je kiedyś 3 misiące z domu nie wychodziłam i prawie z wya nie wstawałam.Schudłam 10 kg.Ale pewnego pięknego dnia coś mnie tchnęło i wyszłam z tego.Polecam krople walerianoe co rano

Gość inkkkkkkka
najpeirw jak chcesz isć do psychologa popytaj jaki jest dobry.Powiem uczciwie że na poczatku spotkałam kilku konowałów co mówiło z czego depresja nie ma pani miec z czego,może pani się nudzi? pioczątkowo wierzyłam ze mają rację,aż depresja sie nie pogłebiła i zaczełam odczuwac cieżkie napady lęku...tak to neistety jest.Potem znalazłam lekarza który doskonale znał problem.Więc pisze ze zanim kogos takiego sensownego się znajdzie trzeba troszke poszukać.

Gość powaznie ocencie
Ja tez schudlam juz 8 kg z nerwow.Codziennie placze w nocy i pale tony fajek.rece zaczely mi sie trzasc:(

Gość powaznie ocencie
Tak ale u mnie jest psychologow bardzo malo i nie mam pojecia jak sie dowiedziec,ktory jest dobry:( i czy ci z poradni przyjmuja prywatnie:(

Gość inkkkkkkka
oczywiscie ze umów się prywatnie,da sie,wieszkosc ma prywatne gabinety.Druga sprawa psycholog to nie wstyd:) naprawde.Nie wiem gdzie mieszkasz,ja w katowicach i powiem że jak ja zaczełam chodzić do psychologa inne osoby też zaczeły .To poprostu pomaga.