Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość powaznie ocencie

Czy mam powody do samobojstwa?

Polecane posty

Gość zagubiona_
naprawdę powinnaś poszukać pomocy. Sama dostrzegasz, że masz problem, a myślę, że to bardzo ważne. Jak sama piszesz masz ogromne perspektywy ; praca, dom-mimo, że mieszkasz z rodzicami (- ale to żaden wstyd przynajmniej nie jesteś samotna ), jesteś ładną dziewczyną. Po prostu daj sobie pomóc. A ja Życzę Ci powodzenia.

Gość powaznie ocencie
Oj Katowice a moje miasto to duza roznica...Szkoda ze nie mieszkam w wiekszym miescie, nie mialalabym tego problemu:(

Gość inkkkkkkka
zadzwonń do przychodzni poproś o rozmowę z psychologiem i zapytaj sie czy przyjmuje prywatnie:) jak nie to szukaj w innym miescie.szukaj na internecie ogłoszenia,w gazetach z reguły sa kiepscy.

Gość powaznie ocencie
Tylko duze miasto to blisko 2,5 godziny drogi stad i takie wizyty to chyba raz na tydzien minimum maja miejsce:(

Gość inkkkkkkka
i szukaj dobrego do opou,jak coś Ci nie będzie odpowiadało,nie bedziesz miała zaufania to zmieniaj psychologów do oporu.A swoją droga ja Ci polecam szukać pscyhoterapeuty,czyli psychologa i psychiatry w jedny,Poniewaz psycholog nie jest lekarzem a psychoterapeuta jest.Oni mają lepsze rozeznanie w depresjach itd...i dużo wieksze doświadcznie w leczeniu.

Gość inkkkkkkka
poczatkowo raz na tydzień,potem już rzadziej,teraz chodze raz na 2 miesiace.

Gość powaznie ocencie
To pewnie duzy wydatek...Taka wizyta to pewnie z 80 zl? Plus jeszcze dojazd jak cos .Hmmm to prawie 500 zl miesiecznie

Gość inkkkkkkka
myślę ze znajdziesz.Szukaj w necie.I nie bój się bo idziesz po pomoc:) a wizyty u psychologów sa miłe,rozmawiasz jak z przyjacielem.

Gość inkkkkkkka
ja płacołam 100 za wizyte,ale u mnie ceny windują bo leczy mnie znany specjalista,z duzą renomą w kraju.Nie ukrywam ze dużo kasy wydałam na to niestety:/ ale zdrowie jest najważniejsze.Natomiast moja kolezanka leczy się za 50 złotych.

Gość powaznie ocencie
Zyje jak warzywo od roku :( Teraz sie poglebia. Nie chce mi sie dbac o siebie. Poobgryzalam paznokcie.

Gość inkkkkkkka
z tym ze to lekarze sami według Twojego stanu zdrowia ustalają czestotliwosć wizyt,byc moze starczy Ci raz w miesiacu.Ja byłam w złym stanie,naprawde złym.Ważyłam 39 kilo nie majac anoreksji,spadam z wagi pod wpólywem silengo stresu:/

Gość powaznie ocencie
Innka a moge cie zapytac jakie mialas oznaki oprocz spadku wagi ze masz depresje? Ile trwal ten stan zanim poszls do psychologa? sama zdecydowalas aby pojsc? I moge zapytac o powod?

Gość inkkkkkkka
dlatego musisz zaczec się leczyć bo bedzie neistety gorzej,to sie pogłębia z czasem.Ale wierz mi z tego się wychodzi i Ty tez bedziesz szczesliwa.Gwarantuję:) Teraz mykam męzowi podac obiad.Pozdrawiam Cię serdecznie i pamiętaj ze nie tylko Ty sie tak czujesz.Mnóstwo osób choruje na depresję i to się skutczenie da leczyć:)

Gość inkkkkkkka
O to napisze jeszcze pokrótce.każda depresja objawia sie własnie poczatkwoo wycofaniem się powolnym z życia ,zaniedbaniem,niektórzy tyją inni chudna.Bylam coraz bardziej słaba fizycznie.straciłam zainteresownie wszystkim.Potem miałam trudność ze wstaniem z łóżka.Nastepnie wychodzac z domu zaczłeo mi się robić słabo,nie wiedziałam czemu,okazało sie ze to objaw lęku.P)otem bałam sie już wogóle wychodzic z domu,wtedy udałam sie do psychologów,zaliczyłam kilku marnym,w tym czasie zaczeły pojhawiac się u mnie juz lęki,zaczełam sie bać wszystkiwgeo.Zacz eły mnie gnębyć przykre wspomnienia a potem silne mysli samobójdcze.Nastepnie na szczescie trafiłam do mojego lekarza.W tym samym czasie matka mojej przyjaciółki popełniła samobójstwo:/ na nieleczoną depresję:/ tak to wyglada.Objaey depresji bywają rózne,ale stopniują się,jest coraz gorzej:/

Gość inkkkkkkka
dlatego musisz walczyć o siebie,wiem ze dasz radę poniewaz Twój stan póki co nie jest poważny,jestes w stanie to złapać:) Trzymaj sie ciepło,teraz już musze mykać,bo maz głodny:) Pozdrawiam serdecznie

Gość powaznie ocencie
to podobnie u mnie...Nie mam juz znajomych bo albo powyjezdzali i ulozyli sobie zycie albo zerwalam kontakt z pozostalymi.Z rodzina tez mam bardzo zly kontakt:(Nie interesuje mnie juz prawie nic

Gość powaznie ocencie
Nie kocham siebie. Kazdy zwiazek znisczylam.Bylam wredna, chlodna a momentami czula ale nie dlatego, ze jestem wredna z natury .Tak mnie odebrali ci mezczyzni oczywiscie,taka w ich pamieci pozostalam.naprawde sie starali:( Zachowywalam sie tak bo gardzilam soba, nie wierzylam ze oni moga we mnie zobaczyc kogos wartosciowego, ze moga mnie pokochac...ba nawet polubic:(

Gość To jest prawda
Jak pokochasz siebie, to wszystko inne się zmieni. To podstawa. Nie można tworzyć szczęśliwego związku, jeśli nie kocha się siebie. A to można osiągnąć, więc wszystko przed Tobą