Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pedagożka

CZYSZCZENIE SREBRA

Polecane posty

Poradźcie mi czym jeszcze oprócz pasty do zębów można wyczyścić srebrny łańcuszek? Kupiłam go 2 miesiące temu nosiłam dosyć często i niestety w niektórych miejscach zrobił się czarny. Próbowałam to wyczyścić pastą ale nie zeszło. Czy są jeszcze jakieś inne domowe sposoby?

Gość kfiatekkk
są specjalne preparaty do czyszczenia srebrnej biżuterii...w sklepach jubilerskich

Gość kingaaaaaaaa55555
jesli nie zeszlo do pasty to nie jest prawdziwe srebro i raczej juz nie zejdzie

Gość spróbuj CIFem
mi często jak pasta nie pomaga to po cifie schodzi :)

Gość Ups...........................
Jeśli jest to srebro to do słoiczka na dno połóż sreberko np. od czekolady lub folię aluminiową zalej wrzątkiem wsyp soli łyżeczkę i włóż srebro. Potem dokładnie opłucz łańcuszek i wytrzyj do sucha.

Gość tylko czarny
jesli srebro sie tobie tak szybko brudzi to jestes na cos chora, przyjrzyj sie dokladnie swojemu zdrowiu

Gość milllla
sposob z folia aluminiowa jets dobry, ale dobry tez jets z soda oczyszczona ..wsy[ujesz pol badz cala paczke sody do szklanki i dolewasz troszke wody tka by zrobila sie z tego gesta papka..potem wkladasz w to srebro odczekujes zkilka min i po wyjeciu dokladnie przecieraz szmatka, powinno puscic, jelsi nadla niebardzo to mozesz nabrac troche tej papki na np stara szczoteczke do zebow i jeszcz enia brudne miejsca poszorowac:)