Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie myśl o mnie źle

Co teraz?

Polecane posty

Gość Nie myśl o mnie źle

Witam, mam 19scie lat i bardzo prosze wszystkich, którzy maja jakiekolwiek pojecie w tego typu sprawie o rade. Przez dwa tyg. bylam recepcjonistka w jednym z hoteli. Niestety zwolnilam sie z pracy z powodu niegrzecznego zachowania sie mojego pracodawcy wobec mojej osoby - dodam, ze byl pod wplywem alkoholu. Jak sie teraz okazuje, nie chca mi wyplacic zadnego wynagrodzenia, gdyz odeszlam z pracy bez uprzedzenia. Chca odliczyc mi cos od podatku. Dodam, ze nie podpisywalam zadnej umowy!!! Jedynie kwestionariusz osobowy. Co robic????

Gość Nie myśl o mnie źle
...?

bez umowy o pracę, zlecenia, o dzieło? marnie to wygląda. zapytaj w inspekcji pracy

Bez żadnej umowy z Twoim podpisem raczej nie masz szans nic wskórać. Wiele zależy od pracodawcy i jego dobrej woli, niestety. Na dobrą sprawę nie masz żadnego dowodu na to, że pracowałaś w tej firmie. Powinnaś zawsze podpisywać umowę o pracę/zlecenie/dzieło. Wtedy obie strony - Ty i pracodawca - są obłożone określonymi obowiązkami oraz mają konkretne prawa, jesteście bezpieczniejsi i gracie fair.