Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam sie załamać czy co

To ja jestem nienormalna czy one?

Polecane posty

Na macierzyńskim jest temat o mamuśkach 89.Ja jestem ten rocznik i jeszcze sie nie całowałam,nie miałam chłopaka,nadal marze o wielkiej miłości i karierze,moją uwage teraz zaprząta tylko szkoła i znajomi.A one planuja dzieci albo już mają :O nie wiem czy to ja jestem emocjonalnie opóźniona,czy one za bardzo sie śpieszą....

Gość so pot
Zdecydowanie one:D

Gość
masz zajebisty problem, na twoim miejscu pisalabym do drzyzgi:( 😴

rocznik 86\' też jestem opóźniona w tych sprawach(małżeńsko-macierzyńskich) i dobrze mi z tym :)

wszystko zależy od dojrzałości emocjonalnej, jak nie jesteś na to wszystko gotowa to jesteś jak najbardziej normalna. A czy one się spieszą? Myślę, że większość tak:)

Gość tez sie zastanawiam
ja jestem rocznik 80 :D i ani nie mam meza, ani dziecka i tez sie zaczynam zastanawiac nad tym czy ze mna jest cos nie tak :o no ale skoro nie czuje takiej potrzeby, to co ja na to poradze? :D na sile nic robic nie bede :classic_cool:

Gość to ja estem z was najlepsza
79'... ni męża, ni dzieci- i wcale nie tesknię....

Gość dojrzałosc emocjonalna
to jedno ale dojrzałość to też odpowiedzialność. A czy samo "chcenie dzidziusia" to już dojrzałość? wątpię....

Gość tez sie zastanawiam
malo tego! ja nawet faceta nie mam :D

w tym wieku - tzn w wieku 20 lat - przeciętna dziewczyna mysli o swojej edukacji, masz rację, i myślę że słusznie. Są jednak dziewczyny które juz zakończyły ten etap, nie planują studiów ani \"kariery\", chcą sie uzależnic od swojego przyszłego męża, rodzic mu dzieci, gotowac obiadki i prac jego skarpety... przynajmniej w tej chwili tego chcą. Potem bedzie zimny prysznic szarej rzeczywistosci :) 20 lat to zdecydowanie za wcześnie na dzieci i męża, szczególnie na takiego w podobnym wieku - to juz z góry bedzie porażka.

Gość ZosiaSamosiaaa
Ty jesteś opóźniona.

Gość ZosiaSamosiaaa
ja mam 18 lat, mam meza od tygodnia, jestem w ciazy i nareszcie jestem kobieta

Właściwie zaczyna to dla mnie być problemem,bo coraz częściej dowiaduje sie,że osoby które chodziły ze mna do szkoły i biorą ślub.Jest to dla mnie smieszne,bo znam ich i wiem,że są totalnymi dzieciakami,ale teraz zaczynam sie bać,że któregoś dnia obudzę sie jako stara panna,wszyscy wokół będą już mieć rodziny....

Gość
chcą sie uzależnic od swojego przyszłego męża, rodzic mu dzieci, gotowac obiadki i prac jego skarpety :classic_cool: :o

Gość tez sie zastanawiam
kochana, ja juz jestem stara panna :D i calkiem dobrze mi z tym :classic_cool:

Gość jennifer87888kjkl
ja mam 22 lata i dwu letnie dziecko -nie jest kolorowo ale fatalnie tez jakos nie ,moze to ze mamy kupe kasy ulwatwia nam wiele rzeczy :) wycieczki , drogie ciuchy ,kosmetyki auta ... ale nie kumam jak mozna brac slub juz chuuj ze slubem ale zrobic wesele na 100 osob a potem mieszkac u starych to sie nazywa szczyt glupoty ale coraz wiecej mlodych tak robi przynajmiej z mojego szkolnego otoczenia i rodziny .Kuzynka zrobila wesele za 50 tys a teraz nie maja nic kasy i sie jeszcze okazalo ze wesele na kredyt ,mieszkaja u jej starych i sie gniota...

Gość dojrzalam..
wyszlam za maz w wieku 18 lat po 3latach znajomosci,w wieku 23 zylam w separacji,jak mialam 25 bylam juz rozwodka,wiec dziewczyny powoli

Gość Samantha1
Jestem z rocznika 84 i doslownie jedna dziewczyna ma dziecko(wpadka). Nie wiem z jakiego srodowiska pochodzisz, ale zazwyczaj tak jest, ze im nizsze wyksztalcenie, tym wieksza ciemnota i szybsze bawienie sie w rodzine. Jesli przesledzilabys losy kobiet, ktore skonczyly renomowane uczelnie, to w wieku 25-27 lat prawie zadna nie bylaby matka.

Mieszkam w małym miasteczku i duza część osób spośród tych co w moim wieku decydują sie na małżeństwo nie idzie na studia,a jak dziewczyna zajdzie w ciażę na studiach to je przerywa :O Nie wiem jak można na własne życzenie marnować sobie życie u jego progu :O

Gość rocznik64
i jeszcze nigdy w zyciu nie uprawialam sexu, chyba juz nic z tego nie bedzie:(

Gość jak ja bym miała 20 lat i nie
planowała studiów to bym poszła do sensownej pracy. Mając maturę i tak wcześnie zaczynając życie zawodowe po paru latach można być już nieźle ustawionym. Wykształcenie wyższe nei każdy musi mieć. grunt to być samodzielnym człowiekiem a nie uwieszonym na czyimś portfelu. Zal mi takich kobiet....

Gość agawww
czemu większość osób kojarzy ciążę z brakami w edukacji czy rzuceniem studiów? Ja też młodo wyszłam za mąż (19 lat) po roku urodził sie syn a po trzech latach córka Studiowałam sześć lat, zrobiłam inżyniera i magistra, nie przeszło i nawet przez myśl żeby rzucić studia... A co do Twojego pytania to nic na siłę....

Gość blablabalabalbajshjk
predzej ty jestes skoro zakladasz watki, na ktore z pewnoscia oczekujesz odpowiedzi, ze jestes normalna, a one nie bo w tym wieku nie czas na dzieci. naprawde problem sobie znalazlas. najwidoczniej nie tylko szkola i znajomi ci w glowie, ale zadawanie glupich pytan na forum. no tak, sa wakacje... lepiej przemysl swoje pytanie, bo to, ze masz inne cele w tej chwili niz jakies dziewczyny z forum, ktore sa w takim samym wieku nie musi oznaczac, ze ktos tu jest nienormalny. a to czy ktos w takim wieku zaklada rodzine i wychodzi za maz nie musi od razu oznaczac rozpadu zwiazku po kilku latach. znam kilka przykladow gdzie ludzie sa ze soba szczesliwi kilka, a nawet kilkanascie lat. dodam jeszcze, ze nie jestem z rocznika 89