Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takafajnaona

Czy ktoś z Was zna jakieś książki, dotyczące tematu jak walczyc z agresywnością?

Polecane posty

Gość takafajnaona

Agresywnością drugiego człowieka, którego sie kocha? Agresywnością w stosunku do rodziny, rodziców, rodzenstwa, dziewczyny? Nie piszcze mi zostaw go, nie marnuj sobie życia... Chce wiedziec jak spróbowac mu pomóc, bo wiem, że on tez sie meczy... Jak zda sobie sprawe z tego ze kogos zranił(co sie dzieje nietety po fakcie i zdarzeniu) tez bardzo cierpi i żaluje... Jak zyc z taka osoba? Prosze, pomóżcie...

Gość łenia
jest agresywny wobec ciebie?

Gość łenia
idz do poradni rodzinnej najpierw sama to ważne potem dowiesz sie jak jego nakłonic na leczenie żadna ksiązka ci nic nie da

Gość takafajnaona
agresywny, ale tu nie chodzi o przemoc... nie bije mnie ani nic.tylko po prostu jak sie wkurwi to potrafi strasznie sie "podniecac" krzyczec... jak jedzie autem wyzywa wszystkich kierowców... w stosunku do rodzenstwa rowniez nie jest w porzadku... Jak zda sobie sprawe ze postapił żle, zle sie zwrocił, zachował, strasznie żaluje... Jednak wszyscy mu to pozniej pamietaja.A ja juz czasem nie daje rady:(

Gość łenia
pierwszym objawiem agresywnosci jest to że po agresji nic nie pamięta czy zdarzylo ci się usłyszec ze zaprzecza ze zrobił coś okropnego?? On musi wiedziec ze to choroba a uświadomiic go mozesz ty udając sie po porade nawet do centrum pomocy rodzinie tam masz psychologa za darmo

Gość smutnawosiezrobilo
tak, tak wlasnie jest.... wlasnie chcialabym pogadac o tym z jakims psychologiem. bo nawet jego matka czasem placze do mnie, że nie wie co sie z nim dzieje:(że jest straszny, że nic nie mozna mu powiedziec... pozniej wiem że żaluje, wiem bo znam go juz troche... po prostu nie panuje nad sobą:(

Gość musisz poczytać jakieś
wydawnictwa psychologiczne, trudno będzie Ci znaleźć książkę jednoznacznie podejmującą ten temat... myślę jednak, że osoba, która ma problem z agresją powinna uczęszczać na psychoterapię, potrzeba dużo pracy, żeby znaleźć podłoże takich destrukcyjnych zachowań nie pomożesz nikomu przytaczając mu mądrości z książki ale jeżeli o takie publikacje chodzi to polecałabym "Inteligencję emocjonalną" - wielka cegła, przekrój przez wszystkie typy osobowści, rozległa tematyka :)

Gość smutnawosiezrobilo
pisalam juz o sytuacji jaka miala miejsce na u mnie ostatnio z nim. i jestem zalamana po prostu jego reakcją.

Gość smutnawosiezrobilo
a przeciez to nie pierwszy razz;/

Gość łenia
nie książki. Tylko psycholog. Jego trudno bedzie nakłonic ale wierz mi agresja postępuje i bywa naprawde niebezpieczna dzis wyżywa sie na belach i warczy na kierówców jutro kogoś uderzy moze nawet ciebie. Pomyśl o tym ta choroba postępuje a nie sie uwstecznia nie zanika z wiekiem. Lekarz pomoże ci z nim współistniec a potem pomoże nakłonic do wspołnej terapii to najlepszy sposób. Jesli odłozysz to na później bedzie tylko gorzej