Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chowam sie za nim

TO TRUDNA DECYZJA...

Polecane posty

Gość chowam sie za nim

jestem z moim facetem od kilku miesiecy. oboje mieszkamy w irlandii z tym, ze ja jestem Polka on Irlandczykiem. tu oboje pracujemy. nie bede klamala, ze mam super prace bo nie, pracuje w hipermarkecie. moj facet ma swietne wyksztalcenie i obecnie stara sie o prace w szkocji. i teraz na czym polega problem- on chce zebym z nim tam wyjechala, to bardzo dobra i swietnie platna praca. gdy mu mowie, z wyjade ale dopiero gdy znajde tam prace on mowi, zebym sie nie martwila bo gdy dostanie ta prace bedzie zarabial dosc zeby spokojnie utrzymac nas bez dodatkowych dochodow. ale troche sie boje tak z nim jechac a z drugiej strony jeszcze bardziej boje sie rozlaki i widywania 2-3 razy w miesiacu bo juz to przerabialismy i tak nie chce. nie wiem tez jak szybko znajde tam prace on zacheca mnie zebym poszla tam do szkoly jesli nie znajde pracy. on ma 25 lat ja 26. co radzicie?

Gość chowam sie za nim
jakies rady? prosze to dosc pilna sprawa

Gość lalineczka
to twoje życie i twoje decyzje

Gość chowam sie za nim
wiem ale czasem warto posluchac rad innych ludzi, bo ja sama patrze na to bardzo subiektywnie

ja bym pojechala...nie masz nic do stracenia, bo co? marna prace w hipermarkecie? a nuz znajdziesz cos lepszego...

Gość chowam sie za nim
wlasciwie tez o tym mysle, ze nie mam nic do stracenia, ale tez nie chce byc na jego utrzymaniu a nie wiem jak szybko znajde prace

Gość nigdy bym nie pojechała
za nim, a tym bardziej gdybym nie miała tam pracy a musiała zrezygnować z obecnej. kobieta, która zdaje się na utrzymanie faceta to totalna porażka. Jeszcze Cię tak będzie kochał przez jakiś rok, potem odczuje, że jesteś jego ciężarem i koniec

Gość chowam sie za nim
wiesz moja mama w zyciu nie przepracowala dnia i ojciec nigdy nie uwazal jejza ciezar sa teraz 33 lata po slubie i nadal sa w sobie zakochani. ale to tak abstrachujac od tematu. ja sama boje sie jechac w ciemno ale z dwoja zlego nie wiem co gorsze- jechac tam i liczyc na to, ze w miare szybko cos znajde czy zostac tu, liczac na odwiedziny od czasu do czasu. taki zwiazek jest meczacy, my juz to przerabialismy i wolalabym juz tego nie robic. ciezko mi podjac jakas decyzje

Gość walcze wlacze
ja bym pojechala. pamietaj, ze najwazniejszy jest zwiazek potem dopiero pieniadze. twoj chlopak zdaje sobie na pewno sprawe z tego jak obecnie wyglada sytuacja na rynku pracy i wie jaka odpowiedzialnosc na siebie bierze proponujac Ci , ze bedzie Cie utrzymywal dopoki nie znajdziesz pracy. jedz i nie martw sie za duzo tylko szukaj pracy

Gość chowam sie za nim
bardzo chce z nim jecac. ale bez pracy... on bedzie spedzal w pracy dnie a ja? musze sie dowiedziec jak sie w szkocji szuka pracy:P

Gość chowam sie za nim
podnosze moze ktos pomoze podjac decyzje

Gość ja uważam że nie powinnaś
bo przy pierwszej lepszej kłótni znajdziesz się na bruku bez kasy i mieszkania,znajdź lepiej najpierw prace ,kilka miesięcy rozłąki was nie zbawi a ty przynajmniej nie bedziesz utrzymanką na jego łasce,Miłość miłościa ale z czasem już nie jest tak kolorowo nawet w najlespzych związkach

Gość chowam sie za nim
a ja mam nadzieje, ze tak by sie nie stalo. przynajmniej ja bym go nie wywalila przy pierwszej klotni na bruk gdym musiala go utrzymywac przez jakis czas

Gość chowam sie za nim
slusznie:)

Gość chowam sie za nim
tak spedzam wakacje w irlandii i tak sie sklada, ze to byla jedyna praca jaka moglam tu dostac. jakos sie tego nie wstydze, dla mnie to praca wakacyjna.