Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fiu bździu*

zimne mleko modyfikowane

Polecane posty

Z racji, że krótko karmiłam piersią, nie mam wyjścia i karmię mlekiem modyfikowanym z tym, że zastanawiam się czy zimne jakoś bardzo traci na wartości? Czy może spowodować u dziecka biegunkę, wzdęcia albo inne rozstroje żołądkowe? Z reguły podgrzewam, ale jak wychodzimy na spacer to nie zawsze młody chce wypić jak jest akurat ciepłe, a że dużo czasu spędzamy na spacerach - poza domem - to nie bardzo opłaca mi się aby wracać tylko po to, żeby podgrzać, chyba że jest to niezbędne?

podobno szybko sie mnoza bakterie w modyfikowanym zimnym ale... moj pije niekiedy w nocy to co mu zostanei z wieczora i zyje

No właśnie słyszałam i czytała troszkę o tym namnażaniu się bakterii w zimnym mleku, a ostatnio mój młody ma straszne biegunki i sama nie wiem czy to może być od mleka chociaż nigdy nie było problemu - czy to jakiś rotawirus czy może, co innego.

mam dla ciebie rade: zaopatrz sie w jakis niewileki termosik. Ja mam taki na 330 ml i wlewam wode taka letnia akurat do podania i biore ze soba na spacer:) a tak poza tym to masz slicznego synka :)

refleks_ja - kurcze, a myślałam o tym termosiku odkąd tylko dowiedziałam się, że będę zmuszona karmić modyfikowanym, ale jakoś tak głupio mi z termosem zapierniczać, jednak masz rację to super pomysł, a i woda ciepła :) dziękuję.