Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość POWINNO BYC POL GODZINY

swiadkiem na slubie musi być tylko i wyłącznie rodzeństwo !!!!

Polecane posty

Mi ksiadz dzis powiedzial ze nie wypada bym na swiadka prosila kuzynke kiedy mam siostre ...ale siora nie chciala bo sie wstydzi tak w kosciele stac bo ma nerwice.. niestety ksiadz mi wbil klina ...nie wiem co teraz..:(:(

Gość a co to księdza obchodzi
? My mieliśmy znajmych na świadków, chociaż oboje mamy rodzeństwo i nikomu to nie przeszkadzało.

Gość pierwsze slyszeee
mamy rodzenstwo a swiadkowie obcy byli

Gość kijowo owo
a my nie mamy rodzenstwa :-O

to znaczy ze nie trzeba prosic rodzenstwa na swiadka? kurcze a wasze rodzenstwo nie chcialo czy jak ? u nas na wiosce jakbym ja nie poszla na slub siostry jako swiadkowa to by mnie zniszczono w sąsiedztwie i rodzinie ze czemu siostry nie poprosilam itd..wiec musialam byc jej swiadkową ! niestety druga siostra ma nerwice i nie chce byc mym swiadkiem a pierwszej siory prosic nie moge bo ona wyjechala do australii dawno i tam ma rodzine i nie bedzie jej na slubie moim ! nie wiem co robic..

mialo byc ze zniszczono by mnie czemu nie bylam swiadkiem siostry a nie poprosilam ..sorki za bład:)

Jasne, że nie trzeba prosić rodzeństwa. W naszym przypadku siostra męża chciala być świadkową ale ja już wcześniej obiecalam to koleżance (która nas ze sobą poznała) a świadkiem był nasz kolega.

Gość a co to księdza obchodzi
jakoś dziwnie bym się czuła dla odmiany, gdybym się uparła prosić mojego brata, skoro narzeczony obiecał to swojemu przyjacielowi. A jakoś chciałam, żeby moim świadkiem była jednak osoba płci żeńskiej i oczywiste było, że będzie to przyjaciółka, a nie siostra narzeczonego, z którą kontakt mam raczej średni...

Gość jasne ze trzeba rodzenstwo
hehehhe zalosne co piszecie wy ze nie

Gość bumtralalalabum
to teraz wbij ksiedzu klina - i popros na swiadkowa nie siostre :P swiadkiem kazdy moze byc - nawet osoba innej wiary badz tez nie wierzaca

Gość bbbbbbbbbb
Ja nie będę prosiła rodzeństwa, bo siostra za mała, a męski świadek będzie od strony narzeczonego, więc brata też nie poproszę. Ksiądz niech się czymś pożyteczniejszym zajmuje, a nie świadkami.