Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studentka z dzieckiem

Jakie butelki i ile?

Polecane posty

Hej. Kto mi poradzi ile powinnam kupic butelek dla malucha i jakich. Od pazdziernika wracam na studia i mam zjazdy w sob i niedziele. W sobote nie bedzie mnie w domu okolo 9-10 godzin, w niedziele czasami nawet 12 h. Chce odciagac pokarm i go mrozic. Narazie mam laktator reczny tommee tippee i do niego jedna butelke z zakretka i ze smoczkiem. Moge dokupic tez butelki z waskimi otworami bo mam przejsciowke. W czym powinnam mrozic pokarm? Czy w butelkach z nakretkami czy moze znalezc jakas tansza opcje. Kupic wszystkie butelki takie same czy moze rozne?

ja będę siedzieć w domu ale nie będę karmić piersią tylko sztucznie, mam 4 butelki :) myślę że z 6 by ci sie przydało no i szkło jest wg mnie jednak najlepsze

a w takim razie w czym mrozic bo butelek mi na to nie starczy...

podnosze

to moze faktycznie ogarne jakies sloiki i do tego kupie jeszcze ze 2 butelki tomee tippee i jakas inna na sam poczatek, jak dziecku sie nie spodoba to dokupie inne. Ogladalam pojemniki do mrozenia ale sa drogie i do tego np pojemniki aventu mozna mrozic tylko 4 razy. Jakas glupota i naciaganie ludzi na kase

woreczki sa jednorazowe i to tanio nie wychodzi, dlatego myslalam zeby kupic z 10 butelek tomee tippee i do nich zakretki bo one sa wielorazowego uzytku, ale to wyjdzie okolo 200 zl ;) wiec moze lepiej kupic sloiczki

Gość mama klaudii
ja ściągam pokarm i mam 6 butelek właśnie tommee tippee pokarm mroze w woreczkach bo nie mam na tyle miejsca w zamrazarce

a nie lepiej kupi jakies tansze butle w razie jak by popekaly z tego co wiem to te twoje nie sa az tak tanie ;P i szkoda by bylo...ja uzywam lovi i moge polecic :) ale do mrozenia kup jakies tansze...

Gość mama klaudii
no tak mozesz wygotowac te sloiczki i w tym mrozic

ja na okolicznosc urodzenia dziecka szukam juz nowej lodowki z duza zamrazarka ;)

a jakie jest wasze doswiadczenie z butelkami tommee tippee? mam jedna tt 150 ml, chce kupic na pewno jeszcze jedna tt 260 ml, jakie kupic nastepne, tez tt czy avent, czy moze lovi czy jeszcze cos innego...

i jakie pojemnosci? czy wiecej 150 ml czy moze 260 ml?

Gość gr.....................
na poczatek 150ml wystarcza...ale jak dziecko ma 4 miesiace to potrafi 210ml i wiecej zjesc wiec jedna czy dwie wieksze tez sie przydadza...

Gość gr.....................
i moja mala rada : kupuj wszystko z jednej firmy bo wtedy jest "kompatybilne" ;-)

ok postanowione mam laktator tt jedna butelke 150 ml tt kupie druga butelke 150 ml tt 2 butelki 260 ml tt 20 pojemniczkow do mrozenia avent a w razie jakby dziecku nie przypasowalo to maz skoczy i kupi inne butelki ale podobno te sa najlepsze gdy karmi sie piersia i butelka :)