Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość evelyn188

Torbiel

Polecane posty

Gość evelyn188

Witam serdecznie. Poproszę o radę... Tydzień temu byłam na wizycie u swojej ginekolog i po badaniu USG okazało się że mam torbiel...dostałam tabletki antykoncepcyjne MARVELON i mam je zażywać przez 3 miesiące a potem do kontroli Teraz tak-jak wiadomo tabletki należy zacząć brać 1 dnia miesiączki ale ja mam jakieś zaburzenia w miesiączkowaniu i nie mam okresu już ok 2 miesięcy zatem przepisała mi jeszcze LUTEINE na wywołanie okresu i mam ją brać przez 10 dni i czekać na okres. I teraz jest moje pytanie czy czekać na pojawienie się miesiączki ( której ani widu ani słychu) i dopiero pierwszego dnia okresu zacząć czy już od razu brać tabletki i leczyć torbiel???

tak jak lekarz powiedzial, najpierw luteina 10 dni, czekac na miesiaczke i w1 dniu wziac tabletke

a ja tez mam torbiel. Mi przepisal luteine przez 5 dni potem w ciagu max 10 dni powinien pojawic sie okres. Ale tabletek anty w zyciu nie chce juz brac...zrobily mi ruine z organizmu://

Gość evelyn188
Okres już jest także zaczynam przyjmować tabletki:)

Gość NOI22
Dobrze twoj lekarz ci doradzil,moj gin kazal mi brat anty tylko miesiac a po miesiacu trobiel urosla :( Mialam operacje..Moim zdaniem po 3 miesiacach powinna ci sie wchlonac torbiel.A wiec glowa do gory i bierz regularnie tabletki a napewno obedzie sie bez operacji.