Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problemmam

ojciec

Polecane posty

Gość problemmam

No to mam taki problem. Moja mama była 20 lat po ślubie kiedy mój tata wyjechal za granice.. i tam znalazł laske kilka lat starszą ode mnie :/ i z nią żyje [mamie nie chce dać rozwodu] no i moja mam miała cięzką depresje i w ogole.. no i wczoraj on do mnie zadzwonil [ a tak to pol roku sie nie odzywal na urodziny tez nie ] a za kazdym razem gdy sie widywalismy on mnie porownuje z tą swoja :/ mówi ze jestem do niej jak słoń brzydka, gdy miałam loki zrobione on dał mi grzebien ze mam sie uczesac bo mu wstyd zrobie :/ ale pomimo wszystko go kocham bo to 'mój' tatuś :/ no i wczoraj zadzwonil ze przylecial czy sie spotkam i wogole [ to pierwszy raz kiedy ON chce sie spotkac]... no i nie chce robic mamie przykrosci i spotykac sie w domu .. no ale myslicie czy wogole sie z nim spotkac? czy lepiej nie :/ bo anpewno nie zobacze tej dziewczyny bo ona sie boi raz jak ja widzialam to plakala przeze mnie glupia suczka :/

Gość 706012
wg to ja na twoim miejscu spotkała bym sie powiedziała szczerze co o nim mysle i probowała go przekonac zeby mamie dał rozwod jak z nia nie chce zyc..i ze jak nie chce byc normalnym ojcem i mezem to niech pojdzie z waszego zycia..

Gość booogusia
W końcu to ojciec, może trzeba się spotkać? Ale masz prawo zażyczyć sobie, żeby przyszedł sam na spotkanie, bez tej panienki.

Gość 000000001
booogusia-ciekwe czy ty bys sie z takim ojcem spotkała? jestem tego zdania ze moze sie spotkac ale nie musi za to jak ja traktował...

Gość booogusia
Powiem, że autorka topiku może też przeżywa trudności z okeśleniem swojego stosunku do ojca? Wiesz, stoję przed podobnym problemem. Może ojciec mnie nie zostawił, może nie zostawił matki. Ale ubliżał mi, bił, molestował. Zerwałam kontakt jakiś czas temu. A jednak, w końcu to ojciec, mam wybaczać, żeby i mnie wybaczono. Wszystko to jest bardzo trudne, zbyt poważna sprawa na kafeterię, raczek psycholog by pomógł, albo ksiądz.

Gość 1234567....
ja bym się spotkała ale bezwzględnie bym wymagała że spotkanie bez tej jego panienki inaczej nie przyjdziesz albo wyjdziesz jak ją zobaczysz a później wyrzuciłabym z siebie cały żal za to ja traktuje Ciebie i Twoją matkę ....porównywać wygląd córki z kochanką no sorry ale dla mnie to poniżej wszelkich granic ....no i czemu nie chce dać rozwodu a co liczy na to że jak go tamta kopnie w tyłek to będzie mógł wrócić na domu ? zresztą Twoja matka sama powinna złożyć pozew o rozwód samo to że żyją w separacji a on z kochanką jest podstawą do rozwodu

ja bym utrzymywala kontakty, ale brala na duzy dystans ego slowa. ojca masz tylko jednego :)

Gość meine proposition
Spotykaj się z nim raz w roku i bierz kasę albo drogie prezenty. Na nic innego nie zasłużył.

Gość betanna
Popieram ,bierz prezenty i niech ci majątek zapisze .Niech się na coś przyda .Albo udawaj grzeczną córcię ,aby tamtej nic nie zapisał.Po prostu graj .....w końcu masz prawo skoro on taki wredny :)

Gość małe_cyki
idź i spotkaj się z ojcem. Nie masz na to wpływu kto jest Twoim ojcem i jak się zachowuje. Należy się mu szacunek jak pospolitemu obywatelowi czyli zwykłemu człowiekowi. Nie musisz udawać, że się cieszysz ani że za nim przepadasz. Odbębnij wizytę dla czystego sumienia. Na serio tak Ci będzie lżej.