Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwestia przypraw

Do kiedy oddzielne posiłki dla nas i dla dziecka???

Polecane posty

Gość kwestia przypraw

Mamy 9 miesięczne dziecko i zastanawiam się jak długo jeszcze będę gotować oddzielne posiłki? Tracę czas na stanie przy garach, bo gotuję 2 oddzielne obiady i 2 oddzielne kolacje bo np. nasze zupy przyprawiam solą, pieprzem i czasem odrobiną vegety, a dziecku tego nie podaję, ziemniaki dla nas gotuję z solą, a te dla dziecka bez soli, nasze kotlety przyprawiam solą, pieprzem i papryką, a mięso dla dziecka jest bez przypraw i takim o to sposobem gotuje dwie różne zupy. Słyszałam, że sól nie jest dziecku do niczego potrzebna i, że generalnie im później tym lepiej, ale przyznam szczerze, że byłam ostatnio u koleżanki, która ma rocznego malucha... jej dziecko od początku dostawało "dorosłe" jedzenie tzn. wszystko to, co oni sami jedzą i krzywda mu się nie dzieje. Co wy o tym myślicie?

krzywda mu sie nie dzieje..ale na razie....sol podraznia moim zdaniem powolke zoladka...a swojam droga ziemniaki mozesz posolic po ugotowaniu,a kotlety walnac po dwoch stronach patalni i tez bedzie dobrze...a co wy jecie na kolacje?bo u mnie od kiedy pamietam byly kanapki

Gość tu sie otwiera
Moj po roku dostaje normalne jedzenie, troche mniej przyprawione.

Gość tu sie otwiera
Kiedy moj syn byl mniejszy odlewalam mu zupe a nam przyprawialam. Nie ma co marnowac czasu na oddzielne gotowanie.

Gość o kurka wodna
a mój ma 14 miesięcy i zazwyczaj oddzielnie gotuje :P Nie jest tak źle

Gość cudowna654
Jak lubisz stac przy garach to stój.