Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jkuyk

owlosienie nadmierne

Polecane posty

Gość jkuyk

Jestem 19 letnia dziewczyną, mam dość mocne owłosienie na ciele, owlosione lydki, uda, dosc spore wlosienie lonowe jak i pod pachami, a takze troche na podbrzuszu i tylnej czesci plecow. Nigdy nie stanowilo to dla mnie WIELKIEGO PROBLEMU. Owszem pryz dpeilacji musialam sie nieco bardziej nagimnastykowac, niz kobiety ktore depiluja tylko lydki, pozostawiajac uda naturalnie, ale nie stanowilo to dla mnie wielkiej fatygi. przeczytalam dzis cos na temat hirsutyzmu, choroby spowodowanej zaburzeniem hormonow. czy powinnam sie przebadac? czy cos nie tak z moim organizmem? od keidy mozemy mowic o HIRSUTYZMIE, a kiedy mowimy tylko o cesze genetycznej kobiety ?

Gość 009-sedesee-oryginal-009
Dajta wiadro, bede rzygal :classic_cool:🖐️

Gość jkuyk
hahahahahahaha opisalam to zbyt wygorwanie :) w wiekszosci jest to taki meszek :P

Gość jkuyk
???

Gość aaaabbbcccdplk
idx do gina i zbadaj sobie poziom testosteronu

A w Twojej rodzinie ktos miał podobny problem żeby patrzeć na cechy genetyczne?

Gość jkuyk
mama nie ma takeigo problemu, tata wiadomo-jak to facet, ale siostra taty ma bardzo duzo owlosienia wiec pewnie po linii rodziny taty przejelam to. z drugiej strony, jestem dziecwzyna o ciemnych wlosach i ciemnej karnacji, wiec to rowniez taki typ urosy, prawda? nie czuje sie z tym zle, zreszta ma to swoje mocne strony - piekne dlugie ciemne i geste wlosy ( mam na mysli juz te na glowie ), ale ztanawia mnie czy to nie czasem zaburzenie hormonalne. bo albo mi sie wydaje albo mi nieco pryzbylo tych wloskow od pewnego czasu

Gość damma z fretka
sedes a co znacza te cyferki na pocz i koncu twojego niku a po wiadro sam musiasz se skoczyć

Gość ojtajej
hirsutyzm to owłosienie typu męskiego u kobiet a nie po prostu "więcej włosów"

Gość Maszynista Tramwajowy
Włosienie łonowe ? To musi jakieś robaki ?

Hej :) ja mam dokładnie too samo, byłam w klinice endokrynologicznej we Wroc, lezałam tam tydzien, zrobili mi wszystkie badania, wykryli jkaas hiperinsulinemie i stwierdzili ze jestem otyła (70kg 164cm z tym ze tego nie widac) skonczylo sie na tym ze wpieprzałam dlugo glucophage 500 to mialo mi pomoc i schudnac, ale przy tym przepisali diete 1000kcl. Brałam je długo, pilnowałam diety schudłam z 3-4 kg pootem pojechalam do tego szpitala, nie wiedzieli co ze mna robic, stwierdzili niby hirsutyzm ale co z tego tak naprawde to i tak zedne leki nie pomoga, i tak bedziesz sobie musiala adzic tak jak radzisz do tej pory, trudno chyba niee przeszkadza ci to tak samo mocno jak mi :) mozesz sprawdzic bo moze to u Ciebie faktycznie testosteron ale watpie, pewnie na koniec i tak Ci powiedza \" taka Twoja uroda \" :) Dodam jeszcze ze ja od pol roku biore tabletki anty i nie wiem czy to od nich czy od kremu bo posladki i dol plecow jade kremem jest ich tak jakby mniej :) Pozdrawiam :)

Gość byhgt
ona, powied zmi jak bardzo m asz owlosione cialo ? i jaka metode depilacji sotsujesZ?

Gość byhgt
nmjhu

Gość byhgt
rrrr