Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ccc111

gdzie wykonac cesarskie ciecie? ?? b prosze o pomoc

Polecane posty

Gość ccc111

prawdopodobnie ze wzgledow zdrowotnych bede miec wykonane cesarskie ciecie. chcialabym wiedziec jakie kliniki polecacie? gdzie robia najlepsza plastyke brzucha? jesli chodzi o ew.koszty-cena nie gra roli, b zalezy mi na tym zeby moj brzuch wygladal tak jak przed ciaza

Hm............tak jak przed ciążą........ jeśli chodzi o cesarkę, ja rodziłam na Kopernika w krakowie i bliznę mam ładną.........minęły 2 lata i ponad 8 m-cy od zabiegu. Natomiast w kwestii "brzuch jak przed ciążą" To zależy od skóry. Jednym zostaje fałd,innym nie. do tego rozstępy. Fałd można zoperować plastycznie. Rozstępów się nie pozbędziesz - póki co takiej metody nie wmyślili, blizny po cesarce również powyższe dotyczy. Jeśli chodzi Ci o "ładną bliznę" to trza nad tym popracować. Jestem po wypadku sam. blizny na twarzy, po kilku operacjach i po cesarce. Do tego mam skłonność do zgrubień na bliznach. Jeszcze jak są szwy polecam przemywanie mydłem szarym rozpuszczonym w wodzie. Jak ściągną szwy nadal przemywać mydłem szarym, i dodatkowo wcierać maść Contractubex...... Blizny nie wystawiać na słońce/mróz. Dodatkowo podczas wcierania maści "rozmasowywać" bliznę - kolistymi ruchami. Dodatkowo świetne efekty daje lampa z Zepptera - bioptron. U mnie przez ok 2 lata blizny są sine, następnie jaśnieją. Mnie osobiście brzuszek po porodzie wrócił do stanu sprzed po miesiącu czasu, ale ja mam to dziedziczne, tak samo jak narastanie blizn, i tak samo jak skłonność do rozstępów.