Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamilo77

fimy wojenne

Polecane posty

Gość kamilo77

elo witam chcialbym was poprosic o wpisywanie tu fajnych fimow wojennych z czasow II wojny swiatowej i nie tylko!

q17 karna kompania karny batalion Wyzwolenie ostatni pociąg pancerny Kompania braci

Gość Co takiego jest w nas..
Moje ulubione o drugiej wojnie to tak: -Szeregowiec Ryan (spotkałam się z opiniami, że film przerysowany, zbyt patetyczny... może w niektórych scenach.. mnie się bardzo podobał, a lądowanie na plaży Omaha.... to był dla mnie szok, niesamowite wrażenie to we mnie wywołało.... cudowny film no i mój ulubiony Tom Hanks :)) - Cienka Czerwona Linia (film oglądałam jak byłem jeszcze bardzo młoda i wtedy nie bardzo przypadł mi do gustu, a parę miesięcy temu jak znowu do niego wróciłam odebrałam go zupełnie inaczej... ma głębszy sens i na prawdę jest świetny) -Das Boot (klasyk w dziedzinie filmów o łodziach podwodnych.... jak nie przepadasz za taką tematyką to ci się na pewno nie spodoba) -Stalingrad I właściwie to tyle dobrych filmów o II wojnie światowej jakie udało mi się obejrzeć do tej pory... Ja osobiście bardziej interesuje się wojną w Wietnamie, dlatego tutaj mogę wymienić więcej tytułów: (w kolejności od najfajniejszego wg. mnie) - Pluton -Czas Apokalipsy - Łowca jeleni (z moim ulubieńcem Christopherem Walkenem) - Full Metal Jacket - Ofiary Wojny - Urodzony 4 lipca Te są najlepsze. Zawiodłam się na "Byliśmy żołnierzami" . Jak sobie jakieś przypomnę to wpiszę.

z czasów II wojny czy o tej wojnie? nie mam specjalnie pamięci do tytułów, więc jak bym coś przekręciła to sorki ;) polecam: Pearl Harbor Generał Katyń o kurde więcej nie pamiętam! :o

Gość czarna księga
polecam!

Gość klincz
Jest taki ruski film ,,Dziewiąta kompania'' o wojnie w Afganistanie. Natomiast jeśli ktoś lubi amerykańskie filmy to ,,Wróg u bram''.

Nie bardzo lubię filmy wojenne ale widzialam takie co zrobiły na mnie wrazeni:"Wiatr buszujący w jęczmieniu","Ostatnie dni Sophie Scholl,,"Niezłe były też "Upadek"i "Wróg u bram" Fajny też leciał jakiś czas temu w tvp na1 programie w niedzielne popołudnie, były dwie części -o chłopcu co musiał przekazać nr numery kont bankowych i podać je w banku szwajcarskim, na tych kontach były pieniądze potrzebne na ratowanie Zydów.Niestety zapomniałam jaki był tytuł :(