Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ciekawska999

kompleks dużych miast

Polecane posty

czy ktoś z was ma coś takeigo że boi sie nowych duzych miast? ja poporostu boje sie duzych miast ludzi i wogole nie wiem jak sie zachowac.. czy to sie jakoś leczy? hehe

Gość nataszkaaaaaaaaaaaaa
jak mozna sie bac duzych miast, przeciez im wieksze tym lepsze nikt cie nie zna i nie zwraca uwagi, ja sie boje malych

Gość so pot
Ja uwielbiam duze miasta, w malych sie dusze.

Gość cudowna_wenus1111
ja tez boj sie malych.. ale lubie czasami bo jest przytulnie,

no moze i racja ale poprostu w duzych miastach sie gubie i jakos dziwnie sie czuje... ale mam nadzieje ze jakos pokonam keidys moj lek hehe

Gość so pot
W duzych miastach jestes wlasnie bardziej anonimowa, nikt sie tobie nie przyglada, kazdy jest pochloniety swoimi sprawami, wiec nie wiem skad ten lek.

Gość ale nudyy
na wsi to dopiero jest fajnie, wszyscy Cie znaja, wiedza o tobie wszystko, skomentują każde niepowodzenie i obśmieją sukces

hehe nie wiem jak jest na wsi nie doswiadczylam tego:D chociaz moje miasto jest tkaie srednie ale i tak sie boje straaasznie duzych miast:D świr jestem hehe wiem :D

Gość cudowna_wenus1111
poznasz uroki duzych miast i Ci przejdzie;) pozdrawiam.

Hej, ja też boję się dużych miast. Rok temu miałam wyjechać na studia do Wrocławia - tak się bałam, że zrezygnowałam z wyjazdu. W tym roku kolejna próba sił - miasto doświadczalne: Poznań :) Rodzice pochowali mi wszystkie papiery na studia, abym nie mogla wysłać rezygnacji, załatwili mi mieszkanie, wszystko już jest ustawione. Tylko mnie brakuje do kompletu, a ja znowu czuję że nie dam rady i się wycofam. Z jednej strony duże miasta mnie pociągają - anonimowość, większy wybór miejsc, zero monotonii. Ale z drugiej strony boję się ich - mnóstwo nieznajomych ludzi, szybsze tempo życia, wszyscy się gdzieś spieszą. A wśród tego ogromu, wielkich budynków, ogromnej ilości osób czujesz się jak mała, bezbronna mrówka. Łatwo się zagubić - nie tylko fizycznie ale i duchowo.

Gość rwrer
hmmm... ja się właśnie w dużych miastach czuję bezpiecznie

ooo no to przynajmniej nie jestem sama..:D ja sie pewnei tez przełamie kiedys ale nigdy nie będę się tam czuła bezpiecznie.

Gość Mashaa
Ja byłam ostatnio w Poznaniu u brata i miałam dojść z jakiejś ulicy na jakąś, trochę daleko i się zgubiłam.. Jakbym trochę pożyła w dużym mieście to bym się przyzwyczaiła, ale chciałabym mieszkać w większym. Bo było by gdzie chodzić. W moim to całe miasto obcykane i pojedyncze miejsca na spędzenie fajnego czasu.

Gość taka prawdaaa
czlowiek ze wsi wyjdzie, wies z czlowieka nigdy

Gość rdgrtyh
A co, pewnie na studia idziesz? Duże miasta są fajne

no wybieram się ale mam nadizjeje ze jakos to bedzie :D taka prawdaa głupota tez nie ywjdzie z glupiego nigdy :P

Gość rdgrtyh
ja tez sie bałam, ale juz po 2 miesiacach poznałam Łodz wystarczająco, teraz mieszkam tutaj 2 lata i zaczynam się nudzic.

no to oby tak bylo w moim przypadku chociaz w sumie istnieja wieksze miasta od krakowa:d ale Ci lubie tam sa tacy powykrzywiani hehe:D

Gość rdgrtyh
Jezu, Kraków to takie piękne miasto. Kraków się zna zanim się tam zamieszka :P Czego ty się boisz?

Gość 1234321
Jak mozna sie zgubic, dzwonisz po taxi i jestes w domu :)

Hehehe :D Kraków piękne miasto. Ja mieszkam w małym miasteczku , ok. 12tys. ludzi, wzdłuż i wszerz przechodze je w 20-30minut :) znam tu każdy kąt, zakamarek, każdego Burka i Filemona :) Kocham to miejsce, ale rodzice chcą mnie stąd wykopać, bo twierdzą, że tu nie ma przyszłości. Co racja to racja - z pracą ciężko, ale może rynek pracy niedługo się ruszy i będzie dla mnie jakaś nadzieja. Niestety - starzy postanowili już za mnie że wyjeżdżam, już każdy w domu bije się o to, kto zajmie mój pokój (jest największy w mieszkaniu). Ich to śmieszy, a mi jest jakoś przykro. Spędziłam w tym mieście 20lat, mam dom, rodzinę, wiem że jak wyjdę na miasto, czy pojadę na 2-3dni poza miasto to mam gdzie wrócić bo tu jest mój dom. A jak wyjeżdżasz na studia, wynajmujesz pokój czy mieszkanie - dziś ono jest, a jutro może cię z niego wykopią. Życie jest takie nie stabilne. I tego sie boję równie bardzo jak dużych miast.

Gość gość
Patrzcie tutaj - https://www.gowork.pl/praca/szczecin;l Nie ma większych problemów z pracą, nawet w dużych miastach, ale o wszystkim decydują wasze predyspozycje. Na coś innego możecie liczyć jeśli macie zawód, a na coś innego jeśli nie macie żadnego specjalnego przygotowania.