Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do informatyków albo i nie

jaki router bezprzewodowy?

Polecane posty

ok, dziekuje bardzo, Wielbicielu:)

Gość ja jestem informatykiem
Wielbiciel, tak zbaczajac z tematu, to fajna ta Jessica Price, przynajmniej jesli chodzi o wyglad:P

Gość danna
Wybierz Pentagram Cerberus ADSL 2 Wi-Fi 802.11g Plus 6331-62

to wszystko zalezy i od routera i od kart sieciowych i od scian i od innych urzadzen jest duzo czynnikow i najpewniejszym sposobem (procz zwykelgo przetestowania konkretnego sprzetu w konkretnym miejscu) jest powielenie przetestowanych rozwiazan ja np ci nie poradze (i domyslam sie, ze z wypowiadajacych sie tutaj nikt nie poradzi) bo 3kondygnacyjny budynek to dosc nietypowa sprawa dla jednego routera w naszych realiach wiec najlepiej sprobuj na tamtym forum, ktos na pewno w cos takeigo sie bawil, a przynajmniej zna takie przypadki ja u siebie np lapie duzo sieci, z bardzo daleka nawet, ale nie wiem jakie to sa routery a wiekszosc sprzetu, ktore ludzie ci tutaj radza sa dobre do kilkumetrowych (liczac promien) mieszkan zorientuj sie do tego czy potrzebujesz routera z modemem, bo potem okaze sie jeszcze, ze potrzebujesz modem i bedziesz miec dwa urzadzenia zamiast jednego

sumienie k, dzięki za wyjaśnienie danna, rzeczywiście ten Pentagram ma dobre opinie jako urzadzenie na duzy dom:)

do informatyków albo i nie ---> ale zaraz... jak dom ma 2 piętra, to wystarczy router postawić na pierwszym piętrze i masz neta na parterze i na drugim :classic_cool: tylko nie wiadomo czy obejmie wszystkie pomieszczenia, bo po skosach sygnał musi przejść przez strop i ścianę lub kilka ścian i tu może być problem... ja jestem informatykiem ---> no śliczna, śliczna :classic_cool: lilly rose ---> wyrażaj się :p mówimy o teorii... w praktyce wszystko zależy od konstrukcji ścian i mocy sprzętu, więc rozrzut może być spory. U mnie np. sygnał nie przechodzi do sąsiada oddalonego o 10 m, po drodze są tylko 2 ściany zewnętrzne ale betonowe i dobrze zbrojone, no ale sprzęt nie jest najmocniejszy, bo nie ma takiej potrzeby 🖐️

Wielbiciel, tez tak myslalam, i byloby to mozliwe gdyby router pozwalal na conajmniej 3 bezprzewodowe, ale jesli tylko na jednego laptopa ma dzialac bezprzewodowo, a do reszty po kablu, to musi on byc niestety na samym dole.

lilly rose ---> wybaczam :) 😘 do informatyków albo i nie ---> u siebie mam Pentagram Cerberus P 6331-42 na neostradzie i na radio mogę podłączyć 8 kart sieciowych. Poprzednio do innego łącza miałem router Planet - dało radę podłączyć bodajże 20 kompów.

Gość cube
w sumie też się za bardzo na tym nie znam, dlatego kiedy kupowałam router dla siebie, zapytałam obsługę wasserman.pl i to właśnie mogę Ci poradzić...oni znają się najlepiej na tych sprawach, także wszystko mi wytłumaczyli i wybrali najlepszy sprzęt..moim zdaniem tam szybciej otrzymasz satysfakcjonującą Cię odpowiedź ;)

Polecam jakiś model linksysa, bardzo dobre jakościowo routery. Zgadzam się także z przedmówcą, warto zajrzeć na stronę wasserman.pl, obsługa potrafi fachowo i uczciwie doradzić dobry sprzęt.