Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja nie umiemmmmm

Kolacja we dwoje!!!Co ugotować??

Polecane posty

Gość ja nie umiemmmmm

Jak w tytule, cos co się szybko przyrządza dla poczatkującej kucharki ;) Z góry dzięki za jakieś pomysły ;)

Kurczak po meksykańsku :) Składniki * 1 opakowanie Kurczaka po meksykańsku Kamis * 250 g filetów z piersi kurczaka * 1/2 puszki krojonych pomidorów bez skórki * 2 łyżki oleju * 100 ml (2/5 szkl.) wody * ryż Opis przygotowania Pikantny kurczak przyrządzony po meksykańsku. Prawdziwie ognisty temperament dania to zasługa chili oraz bogatej kompozycji aromatycznych przypraw, takich jak kolendra, kmin rzymski, tymianek, goździki i cynamon. Nutę pikantności potrawy podbijają zmielone papryczki chili, tak uwielbiane w Meksyku, że każde danie bez dodatku chili pozostawia pewien niedosyt. Miłośnicy wyjątkowo pikantnych doznań mogą dodatkowo posypać gotowego Kurczaka po meksykańsku z linii Mexicana świeżymi, drobno posiekanymi papryczkami chili. Sposób przyrządzania: 1. Piersi z kurczaka pokrój w paski i podsmaż przez 2 minuty na gorącym oleju. 2. Zawartość opakowania dokładnie wymieszaj ze 100 ml wody i dodaj do mięsa. 3. Duś pod przykryciem na małym ogniu przez 3 minuty, od czasu do czasu mieszając. 4. Następnie dodaj pokrojone pomidory i wszystko duś jeszcze przez około 3 minuty. 5. Gorące danie podawaj z ryżem. Nasza propozycja: Dla urozmaicenia smaku Kurczaka po meksykańsku możesz posypać na wierzchu drobno posiekanymi papryczkami chili.

Gość kkkkooouuutaaass
może nadziej się na jego koutasa

Gość spaghetti polecam
:) wpisz w google spaghetti bolonese i na str czarnej oliwki jest nieziemski przepis z winkiem;) naprawdę godny polecenia;)

Gość ja nie umiemmmmm
spa_cja dziękuję bardzo :)

Nie ma sprawy:) Spaghetti tez jest super, ale mozna się pochlapać przy jedzeniu i juz nie jest romantycznie;)

Gość zrób pieczoną kaszanke

Gość spaghetti polecam
ale mozna się pobawić jak w zakochanym kundlu;)

Gość ja nie umiemmmmm
a jakis spr przepisn an spagetti ma ktoś ???;>

spaghetti dość oklepane :) Gotujesz makaron. Kroisz cebulke w kostke smażysz razem z czosnkiem(rozdrobnionym) dodajesz mięso mielone, przyprawiasz, wlewasz koncentrat pieprz-sól-bazylia wlewasz na makaron i dodajesz żółty ser.

Gość ja nie umiemmmmm
twiggy dzięki :) wiem, że oklepane ale ja naprawde nie jestem mistrzem w gotowaniu ;) i szukam jakiegoś łątwego smacznego dania ;)