Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

princess*

tabletka 72 po

Polecane posty

kochalam sie z chlopakiem i pekla nam gumka;/ tabletke 72po wzielam w 14 h po stusunku.czy sa duze szanse ze jestem w ciazy?kiedy moge zrobic test ciazowy?ktos bral ta tabletke?prosze o pomoc

Gość te prrrrr
dlaczego tak pozno wzielas? Nie moglas wczesniej?

Ja już bym się ciążą nie przejmowała na twoim miejscu. Miałam kiedyś podobnie, 1 tabletkę wzięłam chyba 48h po i ciąży nie było, ale więcej takiej akcji nie zrobię, bo to duży stres i okres jest męczący.

wzielam tak pozno bo zaden lekarz nie chcial mi przepisac..wiem ja teraz tez bede uwazac bo takiego stresu nikumu nie zycze.a kiedy moge zrobic test ciazowy?

Gość te prrrrr
14h to pozn. Im pozniej tym mniejsza skutecznosc tabletki. Powinno sie brac od razu po zaistnialej sytuacji, najlepiej jeszcze w ten sam dzien.

Gość małe_cycko
14 godzin to troche dużo....w instrukcji jasno jest napisane, że im wcześniej się weźmnie tym jest większa pewność.

tylko za jak to sie stalo to byla 20 i na pogotowiu z zadnym szpitalu nie chieli przepisac jak na zlosc na nastepny dzien lekarze byli popoludniu w koncu znalazlam jakiegos prywatnego czynnego o tej porze wzielam po 10 chyba.ja czytaalm ze 12 czy 14 h to prawie to samo ale i tak sie boje bo roznie bywa

tak sie wydaje isc do lekarza i od razu przepisze to nie jest takie proste bo musialam sie ostro nabiegac za tym...nie kazdy lekarz to przepisze

Gość te prrrrr
princess* - w szpitalu nie przepisali? Niemozliwe!

w jednym szpitalu bylismy i nie chieli wiec dwonilismy jeszcez do dwoch i pytalismy czy jest taka mozliwosc zeby ktos o tej porze wypisal taka recepte to od razu mowili ze niestety nie wypisuja a czas mnie gonil to byla jakas masakra

jak uwazacie czy to jest aborcja?przeciez do 4 dni dochodzi do zaplodnienia.wiec czemu lekarze nie chca wypisywac recept?

Gość te prrrrr
princess* - to jest legalny srodek wiec lekarz mial obowiazek ci go wypisac.

wiec czemu nie wypisywali?tlumaczyli sie pogladami religijnymi;/ jakas bzdura przeciez to jest lekarz on nie bedzie decydowal cze teraz mam sobie zjebac zycie

Gość te prrrrr
princess* - nie wiem czemu, ale skoro jest to legalne to powinien ci wypisac. Nie wiem nawet, czy nie moglabys go zaskarzyc o to. Duper :/ Co ma do tego religia? Przeciez to ty wezmiesz ta tabletke a nie on on wypelnia tylko swoj psi obowiazek!

Gość te prrrrr
princess* - ja poprostu uwazam, ze powinno sie je wziasc jak najwczesniej, bo jesli sie je wezmie pozno to oslabia sie ich dzialanie, i jesli np ta ciaza przetrwa, to plod moze byc przez to pozniej uszkodzony :(

Mojej mamy znajoma kiedyś też miała taką sytuację i z tego co wiem wzięła takową tabletkę i nie była w ciąży :) także się nie martw :) nie będziesz w ciąży :)

Gość co to jest rzesisty
mi kiedys tez debil nie przepisal i o malo zawalu nie dostalam w tym szpitalu chuj sie tlumaczyl ze on nie ma pewnosci ze ciaza jest juz duza a ja chce specjalnie poronic idiotaaaaaaaaaa ale to bylo kilka lat temu, jestem w ciazy i to jest teraz moje szczescie :)

tylko ze ja mam zamiar zaczac studia moj chlopak studiuje mieszkamy razem i nie chce zjebac zycia sobie przede wszystkim jemu cjhce zeby skonczyl studia a nie zarazbial 1000zl i nie mogl kupic dzieckowi zabawki bo nie bedzie mial kasy.trzeba najpierw zapewnic dziecku byt.chce aby mole dziecko urodzilo sie bo zaplanujemy to sobie a nie z wpadki

ale dla swietego spokoju bym chciala zrobic test...kiedy najlepiej zrobic oczywiscie jak najszybciej bym chciala;p

heh najlepiej zrobic test pierwszego dnia spodziewanej miesiaczki:)z porannego moczu;) A generalnie po zastosowaniu tabletki PO to powinnas dostac okres w ciagu minimum 5 dni. Jak nie dostaniesz to sie nie lam bo sie nie musi pojawic:) moze sie pojawic rownie dobrze pierwszego dnia miesiaczki;) Ja mialam pierwszy raz po zastosowaniu postinoru krwawienie pierwszego dnia spodziewanej miesiaczki. Drugi raz jak mi sie zdarzylo zastosowac to po 5 dniach od zastosowania dostalam krwawienie. Ktore potem zmeinilo mi sie w cykl;) Takze nie schizuj bo to roznie bywa

Gość hokus7
Dziewczyny!!!PAMIĘTAJCIE, ŻE TABLETKI 72H DZIAŁAJĄ W 95% JEŚLI NIE JESTEŚCIE PRZED LUB W TRAKCIE OWULACJI, JEŚLI JESTEŚCIE MACIE TYLKO 75% SZANS. TYLKO 75%!!!JA BYŁAM NIESTETY W TYCH 25% PECHOWCÓW. OD RAZU IDŹCIE DO GINEKOLOGA, BO TABLETKI PORONNE SA ZNACZNIE DROŻSZE, NIE MÓWIĄC JUŻ O WYRZUTACH SUMIENIA.

Gość Shyy93
ze mną kiedys tez nie chcieli nawet na pogotowiu rozmawiac bo nie mam 18, i wysłałam pełnoletnia kolezanke i przepisał bez problemu :))