Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość motina98

nadżerka,jakie są objawy?

Polecane posty

Gość motina98

zależy jak duza. czasem plamienia, czasem ból podczas stosunku, czasem nie ma objawów

Gość motina98
a czy to jest groźne i czy są jakieś inne sposoby oprócz wypalania tego i wymrażania?

niewielkie nadżerki leczy sie farmakologicznie. owszem, nieleczona jest niebezpieczna

Gość motina98
a w jaki sposób w ogóle nadżerka powstaje?

Gość motina98
właśnie ja mam podobny problem,byłam u lekarza który stwierdził nadżerke a koleżanka była u niego tydzień wcześniej i też jej tak powiedział później poszła prywatnie i okazało się że wszystko jest ok,zapisałam się też prywatnie ale dopiero na przyszły tydzień i wolałabym wiedziec o co w tym w ogóle chodzi jeśli teoria pierwszego gin się potwierdzi

Jeśli okaże się, że jednak masz np. niewielką nadżerkę, to lekarz powinien ci przepisać antybiotyki, leki w stylu nystatyny, szczególnie dopochwowe, czasem doustne. Warto też zrobić cytologię.

w elblagu lekarz mnie zapewnial ze takie oplawy sa normalne i ze jestem zdrowa a inna lekarz chciala mnie juz umawiac na wypalanke a z kolei ten pierwszy lekarz powiedzial ze lekarze duzo sie myla i moga mi wypalic cos innego ale bylam w poniedzialek u innego lekarza to powiedziala od razu ze mam nadzerke i to dosc duza...a 1 lekarz dawno mi stwierdzil ze mam ta cholerna nadzerke wiec zdazyla sie powiekszyc

Gość motina98
ja się boję bo jeżeli się okaże że mam tą nadżerkę to usunięcie jest napewno bardzo bolesne

Gość allopodoa
motina 98 jesli masz nadzerke , to powinnas ja usunac - nieleczona nadzerka moze prowadzic do raka szyjki macicy. Powinnas miec wykonana cytologie, jesli bylaby nie w porzadku, to wazny jest tez test na hpv.Ja mialam nadzerke ponad rok temu + wirusa hpv. Na poczatku przez pol roku bralam tabletki na wzmocnienie organizmu . grioprinosin roznego rodzaju globulki. Po pol roku lekarz usunal mi nadzerke (twz wypalanka), potem znowu globulki. Trwalao to ponad pol roku, w tym czasie zero sexu, wzmacnianie odpowrnosci organizmu itd. Kontrola cytologii co 3 m-ce. Ostatnia cytologie mialalm teraz w czerwcu i dopiero teraz jest znow wszytsko w porzadku, cytolgia II i brak wirusa. Usuwanie nadzerki nie boli i trwa tylko kilka minut. To co mozesz czuc podczas zabiegu to skucze podobno przy miesiaczce. Pozdrawiam i glowa gory :-)

Gość allopodoa
acha, jesli cytologia jest podejrzana nalezy wykonac badanie kolposkopowe (ogladanie wnetrza ukladu rozrodczego pod mikroskopem)

Gość motina98
o matko to straszne ja nawet nie wiem w jaki sposób ona powstaje bo lekarz oczywiscie nie dostal w lape to nic wiecej mi o tym nie powiedzial

Gość allopoda
motina 98 to nie jest straszne, wazne tylko zeby leczyc, zeby nie lekcewazyc......