Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytanie za 1000 punktów

Imię Celina-rzadkie, ale czy ładne???????

Polecane posty

Szukam jakiegoś oryginalnego imienia dla dziewczynki i dziś pomyslałam o imieniu Celina. Co o nim sądzicie? Dodam, że szukam imienia, które łatwo będzie zapisać w innym kraju (nie mieszkam w Polsce), a jednocześnie takiego, które jest znane i stosowane w Polsce. Z góry dziękuję za opinie.

Gość
Celina mi nie za bardzo się podoba :Pale kiedyś jak będę mieć córeczkę to chciałabym dać jej na imie Antosia :)

Gość mama klaudii
mi sie nie podoba pewnie dlatego ze znam dziewczyne o tym imieniu i to straszna zolza

Gość ohydne moim zdaniem

Gość ło ja cię
kojarzy mi się z piosenką Kultu (chyba)

Gość celinaaaaaaaaa
okropne jak dla starej baby :P

Gość autorko dla mnie jestes
Celina, Celinka, Cela...ladnie :) Mi sie podoba :)

pzreciez kiedys ta mala dziewczynka bedzie stara baba :P:P nie rozumiem dlaczego sie wam tak nei podoba :/

Gość jestem w 37 tc
Mi tez sie podoba :)

Heh, przede wszystkim chcąc nie chcąc pokolenie naszych dzieci nie będzie myślało kategoriami "jak dla starej baby", bo babcie, które być może nosiły to imię, niestety poumierają. Nie do końca jestem przekonana, po prostu szukam pomysłów i ten mi dziś wpadł. Dzięki tym, którzy się dotychczas wypowiedzieli!

Gość calkiem calkiem
choc mi sie bardziej podoba Łucja

Gość calkiem calkiem
Nina Liwia i Daria

Gość cisnienie.....................
miilena lepiej

Ja uważam że Celina jest OK. Zdrobnienie Cela może się niektorym źle kojarzyć ale też obleci :)

Gość jestem w 37 tc
A mnie sie strasznie podoba takie zupelnie niepolskie imie, ale za to miedzynarodowe - Naomi :)

Gość 900 zł to bardzo mało
mi się nie podoba :(

Gość nieeeeeeeeeeeee
ja mam na imie Celestyna i kazdy mysli ze to to samo co Celina, obydwa imienia sa okropnie brzydkie, prosze Cie bardzo nie nadawaj dziecku takiego imienia!!

Gość bardzo ładne

Dziękuję Wam wszystkim! Pozdrawiam

Gość dachowiec
Mam corke Celine. Mieszkamy w Anglii i tu czytaja jej imie Selina, co tez bardzo ladnie brzmi.

mi się nie podoba, pomimo że tez lubię rzadkie imiona może: Liwia, Lilla, Liliana, Laura, Sara, Judyta

Gość 33 latka
Mi jakoś tak nie leży-nie wiem czemu... a może Halina, Helena, Anna, Alina, Laura, Maja, Monika, Sabina, Milena, Joanna? Może któreś być?

Gość moja malutka ma na imię
Marysia, po obu babciach :)

Gość alagos
Przyznaje, ze Celina to obecnie rzadkie imię dla dziewczynki, ale za dwa może pięć lat, będzie bardzo popularne. Ludzie, imię Celinka bardzo ładnie brzmi, malutka dziewczynka to Calineczka, dorosła kobieta to Celina i nie musi być Cela.Za jakiś czas obecne Julki,Wiktorie, Ole, Natalie nie wspomnę o udziwnionych imionach będą fe a imię Helena, Teresa, Irena,Elżbieta, Małgorzata, będą najpiękniejsza np. imię Alina jest teraz częściej nadawane niż Alicja, zdrobnienie jest takie same, ale to dwa różne imiona.

Gość CELINKA!
Ja mam na imię Celina. Bardzo lubię moje imię!!!! Jest rzadko spotykane (ja niestety nie miałam zaszczytu poznania osobiście innej Celiny, choć mam już nieco ponad 30 lat...) i przez to bardzo oryginalne.Nigdy nie spotkałam się z nikim komu by moje imię się nie podobało. Wręcz przeciwnie, kiedy się przedstawiam często słyszę miły komentarz. Nigdy nikt nie nazywał mnie Celą czy Celką za to wszyscy moi znajomi czy osoby z rodziny mówią do mnie Celinka i to jest strasznie urocze :). Urzędowo natomiast Celina brzmi moim zdaniem poważnie i dostojnie. Tak więc jest to imię pasujące jak najbardziej małej Celince i dużej Celinie :). Bardzo polecam to imię! Jest cudne!!! Przy okazji pozdrawiam wszystkie Celinki!!!!!!!!!!! :) :) :)