Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytanie za 1000 punktów

Imię Celina-rzadkie, ale czy ładne???????

Polecane posty

Gość gość
mnie si podoba. spodziewamy się córeczki i właśnie rozważamy to imię. Celina i Celinka bardzo ładnie brzmi

Gość gość
imię jak dla starej baby, okropne

Gość gość
mamo klaudi jesteś głupią i głupią i upośledzonom wariatkon bo ime celina jest przepiękna dziękuje

Gość gość
Eee, fajne imię. Niebanalne, proste, pięknie brzmi. Była tu kiedyś dziewczyna o takim nicku - też fajna:)

Gość wifigdańsk
piekne!!! sama mam córeczke o rzadkim imieniu.

Gość gość
Jest ok, ale wole Cecyli, slicznie brzy w wersji zagranicznej "Sesil" ale jak kto woli. jesli mieszkasz poza krajem to jak najbardziej :)

Gość gość
Cecylia miala byc

Gość gość
o fuj :O

Gość gość
Świetne imię sami rozważamy takie imię dać naszemu dziecku w skrócie Inka, a to przecież wielka postać

Gość mama Celinki
Piękne,wdzięczne,delikatne,skromne,a zarazem z charakterem. Tak mi się kojarzyło. Nie znałam żadnej Celiny,ale imię miałam zaklepane dla córki ewentualnej. I jest. Ja mówię do niej Cece :) taka mała Calineczka. Polecam. Choć fajnie,że rzadkie. Teraz wysyp Len,Nin,Zoś.

Gość gość
mi sie podoba, mam znajomą lat 58 też ma tak na imię .

Gość gość
Moja babcia ma na imię Cecylia :p

Gość gość
Ladne imie.

Gość gość
Piękne imię, słodkie, ale z klasą. Za tydzień będę miała córeczkę i właśnie będzie Celinka, a że mieszkamy za granicą i tato nie jest Polakiem, wersja internationale Celine :) Oczywiście wersja dla rodziny i przyjaciół Calineczka :) no słodszego chyba nie ma, a jednocześnie nie jest przesadnie przesłodzone, takie dla mnie bajkowe :)

Gość gość
Jak ktos lubi...

Gość Celka032d
Celina to szczerze mówiąc imię w kategorii - takie sobie , nie jestem fanką tych starych imion, ale cóż mam zrobic? tak się nazywam i koniec (jak cos to mam tylko 14 lat xD więc nie tylko stare babcie mają tak na imie -.-' ) Nwm czy twojej córce by się to podobało bo to bardzo rzadkie imię i czesto nie wiadomo jak wołac na nie zdrobnieniowo ,ale gdybym ja mogła cofnąc czas,to powiedziałabym swoim rodzicom żeby nazwali mnie Emilia albo Lenka. :) Jeśli pomogłam to się bardzo ciesze,życzę powodzenia,ale pamiętaj że ten wybór niestety musisz podjąc sama ( z mężem ) , zrób tak jak ci podpowiada serce ! :* Wiem to trudne. ;)

Gość gość
Mi sie zawsze bedzie kojarzyc z piosenka kultu niestety. ..

Gość gość
lucyna srednio mi sie wlasnie podoba a celina super moja byla dziewczyna slicznapieleniarka ciemniejsza karnacja podobna do jesiki alby troszke moze dlatego to imie takie wyjatkowe dla mnie bylo hehe no i z piosenka kultu sie kojarzy fakt bardzo dobra piosenka zreszta

Gość gość
Celina, Lucja, Lucyna, bardzo mi sie podobaja, zreszta wszystko jest lepsze niz te Wanessy, Nikole, Ksenie, Kornelie czy inne tandety typu Antosia, Samanta i inny syf

Gość gość
Wiocha

Gość gość
A ja tak właśnie mam na imię. Przeżyłam z nim bardzo dużo lat. Wyobraźcie sobie, że nigdy nie pomyślałam, że mogłabym mieć inne. Fakt, kiedy słyszę czasami jak ktoś woła inną Celinę, robi mi się dziwnie przyjemnie. Mój mąż uważał, że moje imię jest najpiękniejsze i to jest miłe. Pozdrawiam wszystkie Celiny i Celinki. Jesteśmy oryginalne przez swoj***ardzo polskie imię i w dodatku jest nas mało.

Gość gość
Powiem ci autorko. Mi się to imię bardzo podoba, do tego stopnia że brałam je pod uwagę w razie gdybym miała córkę, ale niestety mojemu mężowi się ono nie podobało, gdyż trzeba przyznać ciągnie się za tym imieniem skojarzenie z kobietami PRL-u pracującymi w mięsnym czy tam innym spożywczym, a mojemu mężowi kojarzyło się ono stricte z sąsiadką kobietą po 50-tce. Niestety chyba musi upłynąć kolejne jakieś pokolenie by na nowo odkryć i docenić urodę tego imienia, spojrzeć na nie świeżym okiem bez uprzedzeń.

Gość gość
ładne, jak Tobie się podoba, dlaczego nie nadać dziecku tego imienia? Jestem za...

Gość gość
bardzo ładne, dźwięczne i oryginalne, nazwałabym tak córkę, ale mąż się nie zgadza...

Gość gość
wieśniacze :)

Gość gość
Kojarzy mi się z byla panią z syna klasy ktora pierwszoklasistom wykrecala ręce i wyrzucala wszystko do śmieci np nożyczki. Biedne dzieci zastraszone ale juz spokój z nią.

Gość Mia75
Moja córeńka, która już niedługo pojawi się na świecie, to będzie Celina. Pierwsza Basia, a teraz Celinka:)

Gość Tabea mi sie podoba
Moja ciocia miala tak na imie ,bardzo drobna i przemila osoba,wiecej osob o takim imieniu nie poznalam. Mi osobiscie bardzo sie podoba *Tabea*,kiedys byl taki stary polski Film glownym bohaterom urodzila sie corka ...bardzo bym chciala miec corke o takim imieniu.

Gość gość
Ja mam na na drugie imię Celina i bardzo je lubię (na pierwsze mam Adela - również rzadkie i fajne)

Gość Mia75
Moja Celinka ma już 8 miesięcy i za każdym razem gdy ktoś słyszy to imię, jest zaskoczony, że takie zwykłe imię, stare, ale ładne. Zawsze pozytywne reakcje. Córeczkę nazywamy też "Calineczka", a mąż "Cielęcinka". No bardzo fajnie:)