Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mała_k

GINEKOLOG! Który lepszy?

Polecane posty

Gość Mała_k

Jak sadzicie, do którego ginekologa lepiej chodzić, prywatnego czy publicznego(z funduszu)? Którego Wy wybieracie? Proszę o uzasadnione odpowiedzi ;)

szczerze? ze swojego doswiadczenia wiem ze u prywatnego moze bedziesz miala lepszy wyglad gabinetu a tak na prawde zbada cie identycznie jak z NFZ-mialam problemy z @ i najpiewr poszlam z NFZ nie bylam pewna jej badania i poszlam do prywatnego i uslyszalam odp identyczna jak u gin z NFZ wiec wiem ze nie warto wyadawc pieniedzy na prywtanego no chyba ze jestes w ciazy to wiadomo u prywatnego moze zrobic ci dokladiejsze badanie np USG

Gość ja chodzą prywatnie
powód - ubezpieczona jestem nadal na rodziców, a książeczke trzeba podbijac co miesiąc, nie mam czasu po ią do nich jeździć i jeszcze czekac na wizyte. CHodze prywatnie - minus jest taki że za wszystko trzeba płacic samemu. Moje zdanie jest takie, że nie jest ważne czy gin jest prywatnie czy państwowo ale czy jest dobry. Ja mam dobrego ginekologa, niestety publicznie nie przyjmuje

Gość Mała_k
Niedługo chcę zacząć współżyć z moim facetem i mam przed sobą pierwszą wizytę u ginekologa, żeby mi przepisał tabletki i sprawdził czy wszystko ze mną jest okej. I się zastanawiam, który będzie bardziej odpowiedni, żebym potem nie miała jakiejś traumy do ginekologów ;p

Gość Mała_k
Która z Was chce jeszcze podzielić się swoimi spostrzeżeniami? hmm...?

Gość ja chodzą prywatnie
Wejdź na portal "znany lekarz" adres znajdziesz w google i poszukaj lekarza w swojej okolicy, są tam od razu opinie i oceny.

Gość laurenta000
do zwykłej kontroli czy np. na cytologię chodzę do ośrodka (wkońcu płacę składki)). Gdy coś mi dolega( np. jak miałam nadżerkę) to idę do prywatnego

Gość kalkkaaaa
Chodzę prywatnie bo nie mam zbytnio dużego wyboru. Kiedyś leczyłam się w publicznej przychodni ale to więcej szkód niż pożytku przynosiło. Lekarz olewał wszystko i wszystkich. Według niego upławy to coś normalnego, grzybica też, nadżerki leczyć nie trzeba, antykoncepcji też nie ma sensu stosować bo zajść w ciążę to cud, a odwiedziny kontrolne podczas ciąży to tylko zawracanie głowy biednemu i pokrzywdzonemu przez los lekarzowi.

Co do strony znany lekrza czytalam super opinie, o pewniej pani doktor. Kiedy poszlam do niej (starmy sie z mezem o dziecko juz ponad rok i nic) zbyla mnie ze jestem mloda, zebysmy sie odprezyli i po stosunku nogi do gory ;/ Tyle sie dowiedzialam, czy wszystko gra... Wiec opinia opinia ;/

Ja chodzę prywatnie do polecanego lekarza i nie narzekam. Nie chodzę tam często, więc jestem w stanie zapłacić za wizytę i mieć lekarza dla siebie. Odwiedziłam kilku lekarzy z NFZ i byłam załamana. Patrzenie na zegarek, niechęć, ignorowanie moich pytań, zbywanie, etc. U jednego spotkałam się z pikantnymi komentarzami... Inny spóźnił się godzinę i jeszcze przed budynkiem czyścił coś w swoim samochodzie i spokojnie palił papierosa-widział go mój chłopak, który czekał na zewnątrz. Nie chciał użyć rękawiczek do badania, na moją prośbę odparł "bez przesadyzmu". Ubrałam się i wyszłam, nie wiem, kogo badał przede mną... Zdecydowanie polecam lekarza prywatnego - jak dostanie pieniądze to nie pozwala sobie na pewne wybryki.