Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MASCOTTE

ETAPY LECZENIA NIEPLODNOSCI

Polecane posty

Cześć wszystkim staraczkom. Po roku bezskutecznych staran trafiłam do dr G. ktory oprucz badan hormonow nasinia narzeczonego i monitorowania moich cyklow bezowulacyjnych nic nie stwierdził. Wiec zmieniłam go na obecnego dr. Zaczal od ponownego badania nasienia i przepisał clo. Owulacja sie pojawiła. Dwa miesace staran i nic. Wiec poszłam na HSG jajowody oba drozne. Kolejne miesiace na clo. Teraz jestem 16 dzien po mojej drugiej IUI. W czwartek robie test. Jesli negatywny to mam skierowanie na laparoskopie. Boje sie. Ale najwazniejsze jest byc dobrej mysli. Nadmienie ze staramy sie juz ponad dwa lata. Jest ciezko sa chwilezwatpienia. Ale wydaje mi sie ze warto dla tego malego szczescia zrobic tak duzo.

Gość ewuniatomek
Dodam jeszcze, ze nie polecam testow owulacyjnych. Pik LH moze byc raptem przez kilka godz, czyli musialybyscie robic 4 testy w ciagu dnia przez 5 dni, zeby byla szansa cos wykryc. U mnie one nigdy nic nie pokazaly. Tak samo nie polecam testow na slime. Latwo mozna je oszukac I pokaza nieprawidlowy wynik

Gość ewuniatomek
Uwazam, ze jedyna skuteczna metoda badania owulacji to sluz. Ja przez ostatnie 3 lata tylko 2 razy mialam odpowiedni!!!!!! Co oznacza, ze przez type lat prawdopodobnie mialam cykle bezowulacyjne, Bo w drugim miesiscu dobrego sluzu zaszlam. 3majcie sie!!!

Gość gość
http://2015.nieplodnosc.org.pl/ Zapraszamy do udziału w III Konferencji Naukowej Niepłodność - plagą zdrowotną XXI wieku! Wybitni Eksperci poruszą ważny temat społeczny, jakim jest niepłodność i metody jej leczenia. Przedstawią najnowsze doniesienia w aspekcie płodności w dziedzinach takich jak: psychologia, endokrynologia, żywienie, zatrucie środowiska, seksualność, oraz jaki wpływ mogą mieć na zdrowie reprodukcyjne człowieka. Obecna edycja wydarzenia ma na celu zgłębienie zagadnienia niepłodności interdyscyplinarnie w kontekście czynników sprawczych, których znaczenie jest pomijane, a wydaje się być coraz ważniejsze. Ponownie podeszliśmy do tematu niepłodności kompleksowo. Obecność na naszym spotkaniu jest doskonałą okazją do porównania poglądów i doświadczeń z najwyższej klasy Specjalistami, z kraju i zagranicy, reprezentującymi niekiedy radykalne poglądy w kwestii niepłodności. Podczas dyskusji okrągłego stołu wybitni Eksperci ze środowiska naukowego i medycznego poprowadzą debatę o aktualnych problemach i wyzwaniach związanych z plagą niepłodności w XXI wieku!

Gość gość
Jeśi chodzi o zapłodnienie in vitro, my z męzem zdecydowalismy się na In vitro z sukcesem. W czerwcu organizowane sa bezplate badania dla panow na nasienie, mozna skorzystac w Invimedzie.

Gość rikszott
Ile kosztuje takie leczenie i jak długo się na nie czeka? Dojrzeliśmy już chyba do decyzji o in vitro i jesteśmy na etapie wyboru kliniki. Zainteresowało nas to In vitro z sukcesem, bo latka lecą a staramy się już 5 lat.

Gość gość
Ja czytałam ostatnio o Invimedzie, klinika ma dobre opinie. A jesli chodzi o koszt to coś koło 10tyś. 5 lat? A byliście gdzieś na badaniach?

Gość gość
Jeśli chodzi o etapy leczenia niepłodności to najpierw trzeba ocenić czy jest to niepłodność ze strony kobiety czy mężczyzny, a potem określenie rodzaju niepłodnośći i dobranie najbardziej właściwej metody. Apropos invimedu do trafiłam gdzieś ostatnio, że będą prowadzić bezpłatne badanie nasienia. Wykonanie jakiejkolwiek części diagnostyki zawsze choć trochę zmniejszy koszty.

Gość leśka
Czy te badania są jeszcze aktualne? Gdzie można się na nie zapisać? Potrzebne jest skierowanie? Bardzo byśmy chcieli z nich skorzystać, tzn. mąż ;) Daj znać, jeśli możesz.

Gość ert

Również od dłuższego czasu nie mogę zajść w ciążę. Po dłuższym oczekiwaniu zdecydowałam się na leczenie w klinice Galena w Bielsko Białej. Klinika ma kompleksową opiekę medyczną i indywidualne podejście. Jestem bardzo zadowolona ze spotkań z nimi, polecam. Lekarze są dobrej myśli i mam nadzieję, że wkrótce doczekam się wspaniałych wiadomości,